2. Pytanie dotyczy Macromedia Dreamveawer'a mx2004. Dlaczego nie moge robić spacji aby przesuwać tekst?
3. Pytanie dotyczy różnic
W pierwszej kolejności docelowemu miejscu, do którego prowadzić ma link należy nadać identyfikator (np. kontakt). Aby to zrobić należy w danym miejsu wstawić znacznik a z atrybutem id o wartości "kontakt". Dodatkowo warto, aby w ramach tego znacznika pojawił się nagłówek sekcji, o której mowa. Np.MarkMod pisze:Chodzi mi oto aby link prowadził do wiadomośći na tej samej podstronie. Np. klikam na Kontakt. i przeskakuje na kontakt na dole tej samej podstrony.
Kod: Zaznacz cały
<a id="kontakt"><h1>Kontakt</h1></a>Kod: Zaznacz cały
<a href="#kontakt">Kontakt</a>Nigdy nie używałem Dreamveawer'a, więc nie wiem na jakiej zasadzie działa to, o czym piszesz, ale jeżeli produkt Macromedii w jakikolwiek sposób blokuje przesuwanie tekstu za pomocą spacji to chwała mu za to! Radzę poczytać trochę o css'owym atrybucie margin.MarkMod pisze:2. Pytanie dotyczy Macromedia Dreamveawer'a mx2004. Dlaczego nie moge robić spacji aby przesuwać tekst?Głupie pytanie ale cóż.
Jedyne co mogę polecić nie znając źródła owej strony, to ręczne hakowanie kodu, tak aby strona wyświetlała się poprawnie. Może tu coś znajdziesz.MarkMod pisze:3. Pytanie dotyczy różnicWynikających z przeglądarek. Robie stronke w Maromedia po czym w FF jest wszystko jak należy
w IE już nIE !! nie widać połowy rzeczy
co z takim fantem zrobić