DMOZ - bezskuteczne dodawanie strony

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
Gość

DMOZ - bezskuteczne dodawanie strony

Post autor: Gość »

Witam wszystkich :) :)
Od dobrych paru miesięcy usilnie próbuje dodać moje strony do Katalogu Dmoz!! Niestety jak do tej pory nie pojawiły tam one! :oops:
Wiecie może w czym może być problem?
I jak długo czeka się na takie dodanie? Kto to weryfikuje?
POZDRAWIAM :) :)
paszczak
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: DMOZ - bezskuteczne dodawanie strony

Post autor: paszczak »

Ja sie wlasnie doczekalem.... Zglosilem gdzies w listopadzie 2004 i i juz od kilku dni jest. 8)
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

wszystko zależy od redaktorów-ochotników wiec to w ich rękach lezy to czy strona zostanie dodana, czy nie. Swoją drogą powinno być tak, że jest X redaktorów i wszyscy sa anonimowi i głosują za lub przeciw stronie. Zwiększyło by to obiektywizm ich dodawania, a nie, że w prestiżowym katalogu większosc stron zależy od "widzi mi się" poszczególnego redaktora.
intruder2600
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: intruder2600 »

a ja sie ubiegam zeby byc redaktorem od pol roku i wszedzie mi odmawiajac piszac ze od razu widac ze chce to wykorzystac dla wlasnych potrzeb i zadna sciema nie przejdzie :mrgreen:
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: AdamAGP »

A ja w ogóle nie mogę dodać - Service Temporarily Unavailable
agent70

Post autor: agent70 »

Ja również dostaje informację od jakiegoś czasu, że możliwość dodawania stron jest zablokowana, ciekawe co kombinują
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

Podobno tam im padł jakiś serwer i mają problem z odzyskaniem danych. Poza tym czytałem, że dostanie się do tego katalogu graniczy z cudem, czeka się bardzo długo i jeszcze redaktorzy mają różne humory. Na tym katalogu opiera się Google Directory, ale jak tak dalej pójdzie to będą musieli coś zmienić.
Maniak

Post autor: Maniak »

Nie wiecie kiedy odblokują katalog ?
AdamAGP
Nowy
Nowy
Kontakt:

Oni sami nie wiedzą, ale chyba redaktorzy już mogą coś tam edytować.

A tak w ogóle, czy oni biorą pod uwagę przy ocenie stron <title> i descrption w sekcji meta?
versus
Kontakt:

Post autor: versus »

Ja już czekam ładnych kilka miesięcy. A odnośnie redaktorów to prawda jest, że zostają nimi osoby, które nie mogą doczekać się dodania własnego serwisu :)
intol
Nowy
Nowy

Post autor: intol »

To jest najsłabsza strona DMOZ - brak przejrzystości i skuteczności jeżeli chodzi o zgłoszenia. Po dodaniu nie wiesz, czy zgłoszenie zostało dodane, czy nie, a jeżeli nie, to dlaczego. Nie wiem skąd taka popularność u tak zaniedbanego katalogu.
ODPOWIEDZ