Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
Witam wszystkich
Od dobrych paru miesięcy usilnie próbuje dodać moje strony do Katalogu Dmoz!! Niestety jak do tej pory nie pojawiły tam one!
Wiecie może w czym może być problem?
I jak długo czeka się na takie dodanie? Kto to weryfikuje?
POZDRAWIAM
wszystko zależy od redaktorów-ochotników wiec to w ich rękach lezy to czy strona zostanie dodana, czy nie. Swoją drogą powinno być tak, że jest X redaktorów i wszyscy sa anonimowi i głosują za lub przeciw stronie. Zwiększyło by to obiektywizm ich dodawania, a nie, że w prestiżowym katalogu większosc stron zależy od "widzi mi się" poszczególnego redaktora.
a ja sie ubiegam zeby byc redaktorem od pol roku i wszedzie mi odmawiajac piszac ze od razu widac ze chce to wykorzystac dla wlasnych potrzeb i zadna sciema nie przejdzie
Podobno tam im padł jakiś serwer i mają problem z odzyskaniem danych. Poza tym czytałem, że dostanie się do tego katalogu graniczy z cudem, czeka się bardzo długo i jeszcze redaktorzy mają różne humory. Na tym katalogu opiera się Google Directory, ale jak tak dalej pójdzie to będą musieli coś zmienić.
Ja już czekam ładnych kilka miesięcy. A odnośnie redaktorów to prawda jest, że zostają nimi osoby, które nie mogą doczekać się dodania własnego serwisu
To jest najsłabsza strona DMOZ - brak przejrzystości i skuteczności jeżeli chodzi o zgłoszenia. Po dodaniu nie wiesz, czy zgłoszenie zostało dodane, czy nie, a jeżeli nie, to dlaczego. Nie wiem skąd taka popularność u tak zaniedbanego katalogu.