Oceńcie moją stronkę

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
Chris
Nowy
Nowy

Oceńcie moją stronkę

Post autor: Chris »

Zapraszam wszystkich do oceny mojej stronki>>>> www.mik.private.pl
Muszę wspomnieć o 2 kwestiach: strona sie wolno ładuje, bo piwko.pl jest jednak wolne; druga: stronka jest w trakcie tworzenia- co nieco jest w dziale humor
Zapraszam do głosowania w sondzie
Pozdrowionka 8)
aqapo
Nowy
Nowy

Re: Oceńcie moją stronkę

Post autor: aqapo »

hmm, ciężka sprawa. Zmień tła na np. jasnożółty. bo jakoś tak pusto...poza tym jest OK. 6,5/10 a może nawet 7/10.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Cóż... wg mnie powinna być funkcja pominięcia ładowania, bo trwa to tyle, że ja osobiście zniechęciłem się do oglądania strony. 27 obrazek nie chciał się wczytać. Podglądnąłem kod strony i wszedłem od razu na stronę, która miała się załadować.

Ocena: 6/10 :wink:
Nieźle, ale nie pasuje zbytnio mi to długie ładowanie. Zrób opcję pominięcia.
Narzil
Nowy
Nowy

Post autor: Narzil »

Stronka OK, ale tak jak aqapo myślę, że jakieś tło by się przydało. 5+/10.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Faktycznie można wrzucić jakieś spokojne tło po lewej i prawej stronie gdzie jest pusto. To takie udogodnienie dla osób, które mają większe rozdzielczości ekranu.

Aha - i proponuję faktycznie zrobić jakieś obejście dla tego paska ładowania, bo czasem może się zdarzyć, że zepsuje się serwer gdzie masz licznik lub statystykę i strona się nie załaduje. Jak już to wsadzać do kodu tylko te elementy, które znajdują się na tym samym serwerze co cała strona - innych nie.
Piotr L.
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Piotr L. »

doszłem do 19 obrazka ... i dalej nie chce mi się czekać:) I w taki sposób pożegnasz pewnie ok 75% internautów, którzy chcieliby zobaczyć stronę. Po prostu się zniechęcą!
artifact
Nowy
Nowy

Post autor: artifact »

No, miazga - ładuje się wieki.
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

A mi się niechce czekać aż się załaduje, wrzuć ją na jakiś szybszy serwer, np. lycos albo interie ;d.
Chris
Nowy
Nowy

Dzięki za sugestie :)

Dzięki wielkie za sugestie :).
Faktycznie ładuje się baaardzo długo i już zaczynam szukać szybszego serwerka...Co do białego tła- uwzględnie Karol twoje uwagi- mi też tam troche czegoś brakuje.
( w ogóle stwierdzam, że nie będę już stosował białego tła na stronkach, bo czasem człowiek się narobi, a i tak większość tego nie doceni ;) via moja 1 stronka http://six.lama.net.pl/index2.html od dzisiaj zawsze będę rzucał jakiś kolorek cieszący oko :lol: ).
Co do wykonania- proszę się nie dziwić- to moja 2 stronka, stworzona czysto amatorsko, hobbystycznie :) i tak jak na amatora to chyba nie najgorzej :roll:.
Narzil
Nowy
Nowy

Strona długo mi się ładuje, trudno doczekać końca. Logo takie sobie, jakby za duże. Brak polskich czcionek. Nic rewelacyjnego.Moim zdanie tło by się przydało. Ocena 4/10.
Chris
Nowy
Nowy

Witam ! :)
Musze zareagować, bo kolega Narzil mnie troche zirytował :lol:
2 sprawy:
Panie Kolego, jak mozesz oceniać najpierw tak, za chwile inaczej ???
Czytaj, chociaż siebie samego, to naprawde nie boli... :lol: Cytat:
Narzil pisze:Stronka OK, ale tak jak aqapo myślę, że jakieś tło by się przydało. 5+/10.
po czym zaraz :
Narzil pisze:Strona długo mi się ładuje, trudno doczekać końca. Logo takie sobie, jakby za duże. Brak polskich czcionek. Nic rewelacyjnego.Moim zdanie tło by się przydało. Ocena 4/10.
Po drugie- wszedłem na twoją stronkę... Ciekawy jestem... mi dałeś 4... a sobie ile wstawisz ?
Pozdrawiam :wink:

A propo innych stronek - Artifact -super stronka !
Piotr L.
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Piotr L. »

pozwolę sobie zabrać głos.
Stronę po to wystawia sie na forum "Oceń stronę" - gdyż jak sama nazwa wskazuje - by czekać na ocenę ludzi z branży. Oraz po to by niektóe wskazówki zastosować bądź też nie, to zalezy od gustu autora. Więc prosze nie wypowiadać sie w "obronie" o innych stronach
Po drugie- wszedłem na twoją stronkę... Ciekawy jestem... mi dałeś 4... a sobie ile wstawisz ?
gdyż jesli autor takiej strony wyrazi na to swoja zgode - poda linka do oceny jego strony.

Pozatym pokaż mi, jaki sposób czytania boli ?
Czytaj, chociaż siebie samego, to naprawde nie boli...
skoro "czytanie siebie samego nie boli" to jakiś sposób czytania boli ? ;) Pozatym jak można czytac siebie samego? Jak już to tekst napisany przez siebie. Więc next time jak będziesz chciał komuś brzydko mówić "dop..." tylko dlatego ze jemu nie podoba sie Twoja strona - to daj sobie spokój.
aqapo
Nowy
Nowy

Post autor: aqapo »

ja też pozwole sobie zabrać głos 8)
Chris źle zrobił "oceniając" stronke Narzil-a, ale to co zrobił Narzil to dopiero śmiech na sali. :-D
Narzil
Nowy
Nowy

Re: Dzięki za sugestie :)

Chris pisze:Dzięki wielkie za sugestie :).
( w ogóle stwierdzam, że nie będę już stosował białego tła na stronkach, bo czasem człowiek się narobi, a i tak większość tego nie doceni ;) via moja 1 stronka http://six.lama.net.pl/index2.html od dzisiaj zawsze będę rzucał jakiś kolorek cieszący oko :lol: ).
Co do wykonania- proszę się nie dziwić- to moja 2 stronka, stworzona czysto amatorsko, hobbystycznie :) i tak jak na amatora to chyba nie najgorzej :roll:.
Hmm... Wiem co pisze wcześniej i nie oceniałem tej samej strony dwa razy. Oceniałem tą stronę, którą podałeś w swoim ostatnim poście.( tą o klanie [six])

Sobie trudno wystawić ocenę. Na Forum nie będę jej wrzucał bo sam znam swoje błędy i ze strony nie jestem zadowolony. Moim zdaniem jest kiepska.
Chris
Nowy
Nowy

Zwracam honor Narzil, sorry, ale faktycznie może źle zrozumiałem.... 2 stronki, 2 oceny i wszystko jasne... Jakby nie bylo widać postęp z 4 na 5 +, co mnie cieszy :-D
Lamek zupełnie nie zrozumiałem twojej wypowiedzi :) czytałem kilka razy i nic...
Nie będę się tu rozpisywał jak można czytać siebie samego, ale uwierz że można :) Poza tym, jeśli ktoś podaje swoją www w info (czy też gg) to chyba od razu z założeniem że ktoś wejdzie na jego stronke (napisze na gg)...
Reasumując:
- dzięki Narzil za opinie !
- Lamek: zrozum, że nie wszyscy jak Ty są profesjonalistami; o ocene stronki proszą czasami też lamerzy-amatorzy jak ja; niektórych nawet może bolec to co czytają :)
Pozdrawiam @LL
ODPOWIEDZ