Nowy rok, co nam przyniesie!

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Nowy rok, co nam przyniesie!

Post autor: raf2001 »

WItam!
Nurtuje mnie pytanie: Co nam przyniesie w nadchodzącym roku dobrego lub złego rynek IT (jakie nowe programy ujżą światło dzinne, w tym gry, systemy, oraz inne nowości techniczne i softwerowe). Co sądzicie czy nowy rok będzie lepszy od mijającego, gorszy, a może wogule nic się niezmieni. Powiedzcie na co liczycie. Pozdrawiam i życze udanego sylwestra :-D
iro
Moderator

Re: Nowy rok, co nam przyniesie!

Post autor: iro »

No cóż.
Na pewno nie można powiedzieć, że nic się nie zmieni.
Bo zmieni się i to dużo. Mam tylko nadzieję, że na dobre.
Przynajmniej tego życzę wszystkim użytkownikom forum na webinside.pl

Szczęśliwego Nowego Roku!
calmato
Nowy
Nowy

Post autor: calmato »

staryyy PHP5 :)
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Moim zdaniem napewno zmieni się czas, który przemija. :P
A co się zmieni na dobre to zależy od nas :!: . Co oprócz
staryyy PHP5
może sie zmienić
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

ja także nie liczę na jakiś super BOOM w IT, ale mam nadzieję, że za prognozami z USA u nas także net poprawi swoją bytnośc, zwiększy sie sprzedaz online, wzrosnie populacja netomaniaków w Polsce, przybędzie nam samych szcześliwych chwil, także tu na forum :lol:

Niestety, intenret będzie bankowo droższy i to już będzie jakiś minus w 2004, co dalej przyniesie czas,..obaczymy!

eppi niu jer dla wszystkich forumowiczów i gości serwisu!
Adley
Nowy
Nowy
Kontakt:

:)

Post autor: Adley »

Witam!
Ja mam nadzieję, że nowy rok przyniesie nam dużo ciekawych i szczęśliwych chwil. Na przykład mi napewno będzie dane w tym roku zobaczyć jak mój syn zacznie chodzić. Napewno będzie ciekawe i powalające. :-D
Mój biznesik się rozwija i mam nadzieję, że w następnym roczu będzie jeszcze lepiej, lecz już teraz nie nażekam :wink:

Oczywiście nie wszyscy będą mieli tyle szczęścia na ciekawe przeżycia. Dla wielu osób nic się nie zmieni a może nawet się pogorszy. :?
Tak to już jest.
Jeśli chodi o neta to mi się wydaje, że będzie tańszy niż w tym roczku. Napewno dołączy do nas więcej nowych użytkowników ale czy będą zadowoleni z neta......? Hmmm.... Myślę, że tak bo chyba wszystko idzie w tym kierunku.

Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń i niezapomnianych chwil w 2004 roku.
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Co do internetu to moim zdaniem on niezdrożeje, ani niestanieje, bo operatorzy raczej niebędą chcieli lub mogli podwyższyć więc obniża go tak aby podatek 22% wypadał akurat w tej sumie co była. ale to jest moje zdanie. A tak ps to co sądzicie o nowym linuxie który się zbliża i co on może nieść ze sobą?
calmato
Nowy
Nowy

Post autor: calmato »

tzn? jakim nowym linuxie?
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Chodzi mi o nowego linuxa 2.6.x. Czy w tym już roku który już nastał czy przyniesie jakieś radykalne zmiany w świecie open source, oraz czy jakieś inne programy/sprzęt(y), które są tworzone lub będą mogą stworzyć coś nowego.
iro
Moderator

Post autor: iro »

Jesli dobrze pamietam to kernel 2.6 (nie linux 2.6) juz wyszedl w grudniu 2003.
Jesli chodzi o sprzet to nie sadze aby dokonaly sie jakies przelomy technologiczne. Co do programow to wiaze duze nadzieje na nowe programy open source.
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Oki drobna pomyłka chodziło o kernel 2.6. A co do tego że on wyszedł już w grudniu , przecież jeszcze wtedy i dzisiaj trwają prace nad nim i były to wersje testowe, więc napewno nieosiągneły swojego zamieżonego poziomu. A co do OS (open source) to na jakiego typu programy liczycie i co wogule o tym sądzicie
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

raf2001 pisze:Co do internetu to moim zdaniem on niezdrożeje, ani niestanieje, bo operatorzy raczej niebędą chcieli lub mogli podwyższyć więc obniża go tak aby podatek 22% wypadał akurat w tej sumie co była.
Juz TPSA zapowiedziała, że jeśli będzie 22% (a będzie, bo bytć musi) to oni zwiększą ceny dostępu do sieci. To jest nieuniknione..
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Zgodze się z Tobą, lecz jeżeli chodzi o inne firmy udostępniające internet (kablowka, radiowy), ich ceny niepowinny drastycznie wzrosnąc jeżeli wogule wzrosną. Takie jest moje zdanie. U mnie w mieście są 2 takie firmy co udostępniaja (w końcu to dość małe miasto)i ich cena wynosi w obu około 75 zł, jeżli ich ceny staną się większe to coraz to mniej osób bedzie zakładać internet (a mają wiele użytkowników i wiele im przybywa). Cóz jedynym sposobem jest poczekanie do 1 maja. Pożyjemy. zobaczymy. Pozdrawiam
Szczav
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Szczav »

raf2001 pisze:Oki drobna pomyłka chodziło o kernel 2.6. A co do tego że on wyszedł już w grudniu , przecież jeszcze wtedy i dzisiaj trwają prace nad nim i były to wersje testowe, więc napewno nieosiągneły swojego zamieżonego poziomu.
Chyba jeszcze żadna dystrybucja nie korzysta z nowego kernela.
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wojciech Kocjan »

raf2001 pisze:Zgodze się z Tobą, lecz jeżeli chodzi o inne firmy udostępniające internet (kablowka, radiowy), ich ceny niepowinny drastycznie wzrosnąc jeżeli wogule wzrosną.
Aby ceny nie wzrosly, firmy te beda musialy obnizyc ceny... Czy tak sie stanie? Oczywiscie zalezy od firm, ale watpie aby wszyscy byli wstanie obnizyc ceny.
raf2001 pisze:Cóz jedynym sposobem jest poczekanie do 1 maja.
A co wg. Ciebie zmieni sie w cenach dostepu do Internetu 1 maja? Podwyzka
zwiazana z wstapieniem do UE juz miala miejsce, ma byc jakas kolejna?
ODPOWIEDZ