[design] strona firmowa

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

[design] strona firmowa

Post autor: Yay Gree »

Witam,

proszę o ocenę w skali od 1 do 10 tylko i wyłącznie designu. strona będzie budowana z wykorzystaniem Flasha oczywiście.
Prosze również o uawagi - co jest na + a co na -.

Pozdrawiam
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: [design] strona firmowa

Post autor: gorylek »

Mocne 9
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Ja ponarzekam. Na podstawie grafiki nie można jednoznacznie określić tematyki strony, mnie się ona kojarzy z żywnością, suplementami itp.

Wiem, teraz jest taka moda na łączenie dziwnie niepasujących do siebie rzeczy (limonka - kawa) i jeszcze wsadzanie ich do projektu w ogóle niezwiązanego z nimi tematycznie.

Oczywiście jest to dążenie do tego, co widać w reklamach telewizyjnych itp. ale nie jak to się ma do strony z ofertą. Nie można mylić kontrowersyjnej reklamy z docelową lokalizacją. Takie połączenia są zupełnie niezrozumiałe dla osób postronnych a już na pewno dla osób spoza branży, czyli klientów. Pierwsze wrażenie to grafika nie tekst. To, że jest estetyczna nie znaczy, iż jest skuteczna.

W sumie design nie powala, użycie profesjonalnych fotografii, ani nie stanowi problemu ani nie poraża. Każdy zainteresowany ma do takich fotografii dostęp. Robiłeś wiele lepsze prace. :) W tej pracy nie widać zaangażowania ani pomysłu na indywidualne cechy serwisu.

Ciekawi mnie jeszcze, co tam ma być we Flashu, mam nadzieję, iż nie cała strona tylko header.

Moja ocena: 5

Byłoby więcej gdyby strona traktowała o kaloriach czy zdrowym żywieniu.
ooo_michal
Przelotem
Przelotem

Post autor: ooo_michal »

W sumie Marek powiedział wszystko, co chciałem powiedzieć.

Co jest oczywistego w tym, że strona będzie we flashu? Ja bym to zrobił w htmlu i na pewno nie wyglądałoby gorzej.

Jeśli chodzi o ocenę to 5 - 6 mogę dać.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

ooo_michal pisze: Co jest oczywistego w tym, że strona będzie we flashu? Ja bym to zrobił w htmlu i na pewno nie wyglądałoby gorzej.
w takim razie nasza wiedza na temat programu [obecnie] Adobe Flash jest na innych poziomach.

....w sumie racja, kolejny dwód na to, że strony w 2 h nie da się zrobić [mam 2 nowe projekty]. Podeślę Ci Marku [jeśli mogę] nową wersje na PW jak ew. narysuję do końca tą dobrą.

Pozdrawiam i dziękuję
Kuba
!ans
Nowy
Nowy

Post autor: !ans »

Co jest oczywistego w tym, że strona będzie we flashu? Ja bym to zrobił w htmlu i na pewno nie wyglądałoby gorzej.
Chciałbym zobaczyć animacje 3D w htmlu :lol:
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Na razie to, co widać nie zapowiada animacji 3D, więc i konieczności zastosowania Flasha również.
!ans
Nowy
Nowy

Post autor: !ans »

Narazie faktycznie nie ma sensu użycie flasha, ale nie wiadomo co sobie autor wymysli więc nie można wychodzić z założenia, że można to zrobić identycznie w HTMLu.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Na to, co w danej chwili widać, czyli budowa portalowa strony, można śmiało założyć, że zastosowanie Flasha do całości byłoby nie tyle zbędne, co błędne, stąd te pytania; Co ma być we Flashu. :)

Projekt jest dobry, ale nie jak na możliwości Yay Gree, jemu za przeproszeniem trzeba śrubkę dokręcić. Wybacz Yay Gree. ;)
HERO
Nowy
Nowy
Kontakt:

2

Post autor: HERO »

2
ODPOWIEDZ