[design] strona firmowa
[design] strona firmowa
Witam,
proszę o ocenę w skali od 1 do 10 tylko i wyłącznie designu. strona będzie budowana z wykorzystaniem Flasha oczywiście.
Prosze również o uawagi - co jest na + a co na -.
Pozdrawiam
proszę o ocenę w skali od 1 do 10 tylko i wyłącznie designu. strona będzie budowana z wykorzystaniem Flasha oczywiście.
Prosze również o uawagi - co jest na + a co na -.
Pozdrawiam
Re: [design] strona firmowa
Mocne 9
Ja ponarzekam. Na podstawie grafiki nie można jednoznacznie określić tematyki strony, mnie się ona kojarzy z żywnością, suplementami itp.
Wiem, teraz jest taka moda na łączenie dziwnie niepasujących do siebie rzeczy (limonka - kawa) i jeszcze wsadzanie ich do projektu w ogóle niezwiązanego z nimi tematycznie.
Oczywiście jest to dążenie do tego, co widać w reklamach telewizyjnych itp. ale nie jak to się ma do strony z ofertą. Nie można mylić kontrowersyjnej reklamy z docelową lokalizacją. Takie połączenia są zupełnie niezrozumiałe dla osób postronnych a już na pewno dla osób spoza branży, czyli klientów. Pierwsze wrażenie to grafika nie tekst. To, że jest estetyczna nie znaczy, iż jest skuteczna.
W sumie design nie powala, użycie profesjonalnych fotografii, ani nie stanowi problemu ani nie poraża. Każdy zainteresowany ma do takich fotografii dostęp. Robiłeś wiele lepsze prace.
W tej pracy nie widać zaangażowania ani pomysłu na indywidualne cechy serwisu.
Ciekawi mnie jeszcze, co tam ma być we Flashu, mam nadzieję, iż nie cała strona tylko header.
Moja ocena: 5
Byłoby więcej gdyby strona traktowała o kaloriach czy zdrowym żywieniu.
Wiem, teraz jest taka moda na łączenie dziwnie niepasujących do siebie rzeczy (limonka - kawa) i jeszcze wsadzanie ich do projektu w ogóle niezwiązanego z nimi tematycznie.
Oczywiście jest to dążenie do tego, co widać w reklamach telewizyjnych itp. ale nie jak to się ma do strony z ofertą. Nie można mylić kontrowersyjnej reklamy z docelową lokalizacją. Takie połączenia są zupełnie niezrozumiałe dla osób postronnych a już na pewno dla osób spoza branży, czyli klientów. Pierwsze wrażenie to grafika nie tekst. To, że jest estetyczna nie znaczy, iż jest skuteczna.
W sumie design nie powala, użycie profesjonalnych fotografii, ani nie stanowi problemu ani nie poraża. Każdy zainteresowany ma do takich fotografii dostęp. Robiłeś wiele lepsze prace.
Ciekawi mnie jeszcze, co tam ma być we Flashu, mam nadzieję, iż nie cała strona tylko header.
Moja ocena: 5
Byłoby więcej gdyby strona traktowała o kaloriach czy zdrowym żywieniu.
-
ooo_michal
- Przelotem

W sumie Marek powiedział wszystko, co chciałem powiedzieć.
Co jest oczywistego w tym, że strona będzie we flashu? Ja bym to zrobił w htmlu i na pewno nie wyglądałoby gorzej.
Jeśli chodzi o ocenę to 5 - 6 mogę dać.
Co jest oczywistego w tym, że strona będzie we flashu? Ja bym to zrobił w htmlu i na pewno nie wyglądałoby gorzej.
Jeśli chodzi o ocenę to 5 - 6 mogę dać.
w takim razie nasza wiedza na temat programu [obecnie] Adobe Flash jest na innych poziomach.ooo_michal pisze: Co jest oczywistego w tym, że strona będzie we flashu? Ja bym to zrobił w htmlu i na pewno nie wyglądałoby gorzej.
....w sumie racja, kolejny dwód na to, że strony w 2 h nie da się zrobić [mam 2 nowe projekty]. Podeślę Ci Marku [jeśli mogę] nową wersje na PW jak ew. narysuję do końca tą dobrą.
Pozdrawiam i dziękuję
Kuba
Chciałbym zobaczyć animacje 3D w htmluCo jest oczywistego w tym, że strona będzie we flashu? Ja bym to zrobił w htmlu i na pewno nie wyglądałoby gorzej.
Na razie to, co widać nie zapowiada animacji 3D, więc i konieczności zastosowania Flasha również.
Narazie faktycznie nie ma sensu użycie flasha, ale nie wiadomo co sobie autor wymysli więc nie można wychodzić z założenia, że można to zrobić identycznie w HTMLu.
Na to, co w danej chwili widać, czyli budowa portalowa strony, można śmiało założyć, że zastosowanie Flasha do całości byłoby nie tyle zbędne, co błędne, stąd te pytania; Co ma być we Flashu. 
Projekt jest dobry, ale nie jak na możliwości Yay Gree, jemu za przeproszeniem trzeba śrubkę dokręcić. Wybacz Yay Gree.
Projekt jest dobry, ale nie jak na możliwości Yay Gree, jemu za przeproszeniem trzeba śrubkę dokręcić. Wybacz Yay Gree.
2
2