Jaki monitor do Flash'a?

Dyskusje o aplikacjach przydatnych developerom na drodze tworzenia stron WWW.
dhman
Nowy
Nowy
Kontakt:

Jaki monitor do Flash'a?

Post autor: dhman »

Mam obecnie monitor 17'' LCD w zwykłych proporcjach ekranu(nie wide). Chciałbym go wymienić na nowy tylko że obecnie przy kilku warstwach w osi czasu i otwartym panelu AS brakuje mi miejsca na stół montażowy :). Chciałbym mieć tyle miejsca przy rozwiniętym AS jak przy zwiniętym obecnie. Widziałem kiedyś panoramę z możliwością obracania do pionu. nie mogę teraz nigdzie tego znaleźć. Może macie inne sugestie... W każdym bądź razie monitor zaczyna już świrować więc muszę coś kupić!!!
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Jaki monitor do Flash'a?

Post autor: Marek_bf »

Ja stosuję dwa monitory. Lewy monitor LCD 32’ o rozdzielczości 1360x768, który służy i w czasie pracy do obróbki grafiki ustawiania elementów itp. czyli do edycji wizualnej. Prawy monitor to zwykły CTR 17’ o rozdzielczości 1024 x 768. Oba monitory są skonfigurowane niezależnie od siebie (dualview). Czyli wypadkowa „rozdziałka” to 2384 x 768 (tyle jest do zagospodarowania). Pracuje się świetnie. Trzeba tylko się przyzwyczaić, okres przejściowy z jednego na dwa monitory można traktować dla każdego programu oddzielnie. Do każdego nowego układu okien trzeba się kilka, kilkanaście godzin przyzwyczajać.

W konsekwencji mój pulpit (pulpity) w czasie pracy we Flashu wygląda tak:
www.bannerflash.pl/pliki/pulpit/

Więc, sugeruję albo dwa monitory albo solidną panoramę.
dhman
Nowy
Nowy
Kontakt:

Czy to nie pomyłka?

Post autor: dhman »

Używasz 32'' monitora czy to tylko pomyłka???
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Jaki monitor do Flash'a?

Post autor: Marek_bf »

Nie pomyłka, 32' zwykły telewizor LCD: LG 32LC3R

Przy takim polu jakie daje ten ekran, praca nad grafiką to czysta przyjemność, pozatym służy także do innych mediów, że już nie wspomnę o grach... w wolnych chwilach... :)

Pamiętaj jeszcze, że Flash ma skrót klawiszowy F4 ukrywający wiekszość okien.
ODPOWIEDZ