Jaki monitor do Flash'a?
Jaki monitor do Flash'a?
Mam obecnie monitor 17'' LCD w zwykłych proporcjach ekranu(nie wide). Chciałbym go wymienić na nowy tylko że obecnie przy kilku warstwach w osi czasu i otwartym panelu AS brakuje mi miejsca na stół montażowy
. Chciałbym mieć tyle miejsca przy rozwiniętym AS jak przy zwiniętym obecnie. Widziałem kiedyś panoramę z możliwością obracania do pionu. nie mogę teraz nigdzie tego znaleźć. Może macie inne sugestie... W każdym bądź razie monitor zaczyna już świrować więc muszę coś kupić!!!
Re: Jaki monitor do Flash'a?
Ja stosuję dwa monitory. Lewy monitor LCD 32’ o rozdzielczości 1360x768, który służy i w czasie pracy do obróbki grafiki ustawiania elementów itp. czyli do edycji wizualnej. Prawy monitor to zwykły CTR 17’ o rozdzielczości 1024 x 768. Oba monitory są skonfigurowane niezależnie od siebie (dualview). Czyli wypadkowa „rozdziałka” to 2384 x 768 (tyle jest do zagospodarowania). Pracuje się świetnie. Trzeba tylko się przyzwyczaić, okres przejściowy z jednego na dwa monitory można traktować dla każdego programu oddzielnie. Do każdego nowego układu okien trzeba się kilka, kilkanaście godzin przyzwyczajać.
W konsekwencji mój pulpit (pulpity) w czasie pracy we Flashu wygląda tak:
www.bannerflash.pl/pliki/pulpit/
Więc, sugeruję albo dwa monitory albo solidną panoramę.
W konsekwencji mój pulpit (pulpity) w czasie pracy we Flashu wygląda tak:
www.bannerflash.pl/pliki/pulpit/
Więc, sugeruję albo dwa monitory albo solidną panoramę.
Czy to nie pomyłka?
Używasz 32'' monitora czy to tylko pomyłka???
Re: Jaki monitor do Flash'a?
Nie pomyłka, 32' zwykły telewizor LCD: LG 32LC3R
Przy takim polu jakie daje ten ekran, praca nad grafiką to czysta przyjemność, pozatym służy także do innych mediów, że już nie wspomnę o grach... w wolnych chwilach...
Pamiętaj jeszcze, że Flash ma skrót klawiszowy F4 ukrywający wiekszość okien.
Przy takim polu jakie daje ten ekran, praca nad grafiką to czysta przyjemność, pozatym służy także do innych mediów, że już nie wspomnę o grach... w wolnych chwilach...
Pamiętaj jeszcze, że Flash ma skrót klawiszowy F4 ukrywający wiekszość okien.