[www] spz.info.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
lovestandards

[www] spz.info.pl

Post autor: lovestandards »

Śląski przemysł zbrojeniowy w XIX i XX wieku

Kolorystyka została mi narzucona odgórnie, podobno sie z wojskiem kojarzy. Nie wiem, nie byłem.... ;}
Nie pytajcie dlaczego menu na głównej sie dubluje ;}
BaZa92
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [www] spz.info.pl

Post autor: BaZa92 »

Strona dość ładnie i ciekawie wykonana. Tylko nagłówek mi się trochę nie podoba. Ładna galeria we flashu(sam robiłeś, czy to jakiś gotowy komponent?)Gdyby jeszcze kolory były żywsze strona była by całkiem niezła.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

:arrow: zachęcam do uzycia w topie jednego zdjęcia - uzycie kulku zbytnio obciaża wizualnbie stronę [ewentualnie możesz przeniknąc te zdjęcia]
:arrow: chwali się umiejętnosci związane z uzyciem styli w photoshopie, ale text jest bardzo zbity + glow i outline bardzo go obciązaja - uzyj czegos lekkiegi i jednolitego a napewno odciązy to całość
:arrow: białe bordery sprawiaja wrażenie zamykania formy i tresci "na siłę" co nie jest dobre. radziłbym nie używać obramwania - powstaja nepotrzebne bloki.
:arrow: popracowałbym nad formatowaniem textu i umieszczeniem zdjęć w nim - obecnie ne wygląda to za estetycznie.
:arrow: poza tym w miare ok ;)

pozdrawiam
lovestandards

Post autor: lovestandards »

Dzięks za komentarze,
BaZa92 pisze:Ładna galeria we flashu(sam robiłeś, czy to jakiś gotowy komponent?)Gdyby jeszcze kolory były żywsze strona była by całkiem niezła.
To nie flash tylko js/ajax? trochę przerobiony na moje potrzeby ;} - oryginalny skrypt

Kolorystyka jak pisałem została narzucona, próbowałem z innymi odcieniami, ale bez lepszych rezultatów
BaZa92 pisze:zachęcam do uzycia w topie jednego zdjęcia - uzycie kulku zbytnio obciaża wizualnbie stronę [ewentualnie możesz przeniknąc te zdjęcia]
Kiedyś było jedne zdjęcie, a dokładniej js renderował jedno z kilku wielkich zdjęć, ale "mocodawcom" się to nie podobało

Najgorsze jest to, że nie mogę już nic poprawić w/na tej stronie bo wg ich "właścicieli" wszystko jest ok i nie ma potrzeby zmieniania czegokolwiek "bo jest fajnie"... i taka cała rozmowa :/

Ogólnie moim założeniem było stworzenie czegoś "lekkiego" ale do tego jest chyba potrzebne więcej bieli ;}
ODPOWIEDZ