Wyniki Google

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
lechu40
Kontakt:

Wyniki Google

Post autor: lechu40 »

Dostałem bana w GOOGLE nie bardzo wiem za co.... strona jest indeksowana, jednak nie wyświetla sie w wynikach... www.meblemetalowe.home.pl/ , może czegoś nie wiem... na co powinienem zwrócić uwage... może ktoś zerknąć na to?
Z góry dziekuję...
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Wyniki Google

Post autor: neeon »

nie dostałeś bana w google , nie cygań ;) , może załapałeś sie na jaki fiterek ??.. napisz coś wiece , jak pozycjonujesz na jakie frazy , od kiedy itp. itd. ile ma ta domena
lechu40
Kontakt:

Domena istnieje od czerwca... pozycjonuję ją wpisując link do katalogów www... ostatnio mój link utrzymywał sie na 18 pozycji... poczym zniknął... przystąpiłem rownież do wymiany lików freeboty... i myslę że może to spowodowało zniknięcie strony z wyników google...
lechu40
Kontakt:

A zapomniałem... pozycjonuję na frazę "meble metalowe"
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

no to tak .. przypuszczam że wpadłeś w filterek.. , ale czas pokaże mogą to być po prostu zawirowania w google i za kilka dni wszystko wróci do normy .. jak masz filtr to możesz mieć problem od kilku tygodni do kilki miesięcy nie ma jasno powiedziane niestety za co i na ile się go dostanie także tu możemy powróżyć sobie z fusów

- ban to nie jest , na to trzeba sobie zapracować :P

- a teraz co zrobić .. hmm.. linkować dalej ale na zmienne anchory
typu:
meble metalowe
metalowe meble
meble itp.. itd

tak co by to miało jakiś sens zestaw dobierz sobie tu:
https://adwords.google.pl/select/KeywordToolExternal

- nie powinno sie pozycjonować na jeden anchor bo jest bo bardzo nienaturalne linkowanie

- do presell page możesz dodać parę artykułow z linkami w treści o leczniczym działaniu meblo metalowych ;)

Tu masz fajny spis by mar http://www.katalogiseo.info/ to sobie tam tom swoją stronę możesz pododawać

- zeby kożystać z systemów to trzeba sobie mocny grunt pod to "ubić" z linków stałych .. ( takie jest moje zdanie na temat )

Cóż zostało mi powiedzieć powodzenie i szybkiego powrotu to TG życzę
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

dubel prosze o skasowanie
fan_pascala
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: fan_pascala »

Nawet nie zniknąłeś, na tą frazę jesteś na około 170 miejscu.
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

fan_pascala pisze:Nawet nie zniknąłeś, na tą frazę jesteś na około 170 miejscu.
tylko że ten wynik uzyskała któraś z nie pozycjonowanych podstron zawierających słowa kluczowe
lechu40
Kontakt:

Dlaczego z 14 pozycji spadłem na 170?
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

lechu40 pisze:Dlaczego z 14 pozycji spadłem na 170?
nie spadłeś .. strona główna ci wyleciała z serpów na pozycjonowaną frazę .. a na stronie 170 jest podstrona której zapewne nie pozycjonowałeś , ale w tekście na tej podstronie są słowa kluczowe czyli meble metalowe
lechu40
Kontakt:

Jak się dowiedzieć za co sie podpadło? I jak dlugo moze trwać takie zesłanie....?
intol
Nowy
Nowy

Post autor: intol »

Tego nikt nie wie. Bo nie dość że algorytmy Google objęte są tajemnicą, to jeszcze często są zmieniane.
lechu40
Kontakt:

To jakies bledne kolo... nikt przeciez nie zamierza poznawac algorytmow Google... ale jak kogos wyrzucaja z wynikow to przynajmniej powinni poinformowac za co....
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

lechu40 pisze:.. ale jak kogos wyrzucaja z wynikow to przynajmniej powinni poinformowac za co....
:) za linkowanie nienaturalne , zbyt duży przyrost linków ale to raczej nie to .. a może za to że jesteś farmerem ;) kto to może wiedzieć .. ale oczywiście zgadzam się z tobą powinni informować co by można następnym razem tych błędów uniknąć
ODPOWIEDZ