Reklama na forach dyskusyjnych - skuteczna czy nie?

Dyskusje pod okiem specjalistów o analizach rynku, strategiach kampanii reklamowych w sieci oraz monitoringu stron WWW.
Adam Pisarek
Kontakt:

Re: Reklama na forach dyskusyjnych - skuteczna czy nie?

Post autor: Adam Pisarek »

Oczywiście, że jest to pytanie w temacie:) Nie ukrywam jednakże, że pewnie posiada pewne elementy reklamowe, ale tych nie udałoby się uniknąć bez śmiesznego wycinania dużej części notki. Jeśli chcecie, możecie potraktować to jako dwa w jednym;)

Przede wszystkim jednak mam nadzieję, że ustosunkujecie się i usłyszę kilka dobrych rad:)
Piotr Zając
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Piotr Zając »

Witam

Po pierwsze... styl jest zbyt wniosły - brzmi to tak dumnie, że aż odczuwa się wątek reklamowy.

Po drugie - jest to trochę lepiej napisany wątek w stylu - "proszę wejdźcie na tę stonę i powiedzcie czy wam się podoba" - gdzie strona jest o bajkach manga, a forum jakimś dziwnym przypadkiem też jest z tego tematu ;)

Trzeci element niweluje nieco formułę reklamową - chodzi mi o konkurs po wypełnieniu ankiety... To osłabia w pewnym stopniu wydźwięk reklamowy - jest to jakiś konkretny powód dla którego odbiorcy docelowi mogliby się zainteresować forum - a więc to jest na plus

Niemniej jednak trochę bym nad tym popracował i przemyślał koncepcję raz jeszcze.

Ale uważam, że nie jest to najgorsza opcja z możliwych :)
Adam Pisarek
Kontakt:

Post autor: Adam Pisarek »

Czyli jeśli dobrze zrozumiałem - przede wszystkim zmienić styl na niższy, wyeksponować wątek książek do wygrania i nie mówić o tym, żeby ludzie odwiedzili serwis, tylko bardziej, że pojawiła się w sieci ankieta z nagrodami?

Odchodząc od konkretnego przykładu - na ile taki sposób promocji szkodzi wizerunkowi? Istnieje duże zagrożenie zrażenia do siebie?
Piotr Zając
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Piotr Zając »

nie, najpierw zmniejszyłbym styl z tego wyniosłego... chyba że to ma być coś naprawdę innowacyjnego, czego jeszcze nie było...

resztę można przetestować.

co do zrażenia - myślę, że głównie można narazić się części społeczności danego forum...
ODPOWIEDZ