czy konkurs typu Sprite spowoduje, że rynek reklamowy wymknie się spod kontroli i nie zawsze będzie liczył się głos profesjonalisty, ale to co
się podoba Internautom ?
Sprite
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
Re: Sprite
moim zdaniem nie wymknie się gdyż i tak prace poddawane są krytyce w czasie głosowania badziewia praca nie ma szans na zdobycie tysięcy głosów
-
Piotr Zając
- Nowy

- Kontakt:
Ale to przecież specjaliści wymyślili, jak zachęcić ludzi do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu...
W zasadzie przecież tu nie chodzi o finał, ale o sam fakt tworzenia społeczności wokół marki - to im się udaje
Reklama się nie wymyka - po prostu przestawia się coraz bardziej z "push" na "pull" - angażowanie odbiorcy przekazu.
W zasadzie przecież tu nie chodzi o finał, ale o sam fakt tworzenia społeczności wokół marki - to im się udaje
Reklama się nie wymyka - po prostu przestawia się coraz bardziej z "push" na "pull" - angażowanie odbiorcy przekazu.
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
chyba są same zalety takich konkursów - społeczności, po 1 firmie zostanie baza mailingowa, ciekawe pomysły na zakończenie filmiku, a użytkownikom znajomości, sam poznałem 2 osoby ciekawe i przez maila nawiązaliśmy kontakt GG 
no to świetnie mir:) mnie niestety nie udało się nawiązać źadnych nowych znajomości ale za to wymyśliłam swoje własne zakończenie reklamy Sprita 
http://www.sprite.pl/blogs/spots2/?p=5934
http://www.sprite.pl/blogs/spots2/?p=5934
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
ciesze sie że się skosiłaś, niezły i subtelny pomysł 5 poleciała!
Taa, baaardzo subtelny, chociaż są tam też bardziej drastyczne, ale to dobrze, jest przekrój prac, niektóre się nie nadają do niczego, a niektóre są nawet całkiem pomysłowe...