Sprite

Dyskusje pod okiem specjalistów o analizach rynku, strategiach kampanii reklamowych w sieci oraz monitoringu stron WWW.
ODPOWIEDZ
norka

Sprite

Post autor: norka »

czy konkurs typu Sprite spowoduje, że rynek reklamowy wymknie się spod kontroli i nie zawsze będzie liczył się głos profesjonalisty, ale to co
się podoba Internautom ?
mir123bych
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Sprite

Post autor: mir123bych »

moim zdaniem nie wymknie się gdyż i tak prace poddawane są krytyce w czasie głosowania  badziewia praca nie ma szans na zdobycie tysięcy głosów
Piotr Zając
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Piotr Zając »

Ale to przecież specjaliści wymyślili, jak zachęcić ludzi do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu...

W zasadzie przecież tu nie chodzi o finał, ale o sam fakt tworzenia społeczności wokół marki - to im się udaje :)

Reklama się nie wymyka - po prostu przestawia się coraz bardziej z "push" na "pull" - angażowanie odbiorcy przekazu.
mir123bych
Nowy
Nowy
Kontakt:

chyba są same zalety takich konkursów - społeczności, po 1 firmie zostanie baza mailingowa, ciekawe pomysły na zakończenie filmiku, a użytkownikom znajomości, sam poznałem 2 osoby ciekawe i przez maila nawiązaliśmy kontakt GG :oops:
norka

Post autor: norka »

no to świetnie mir:) mnie niestety nie udało się nawiązać źadnych nowych znajomości ale za to wymyśliłam swoje własne zakończenie reklamy Sprita :)
http://www.sprite.pl/blogs/spots2/?p=5934
mir123bych
Nowy
Nowy
Kontakt:

ciesze sie że się skosiłaś, niezły i subtelny pomysł 5 poleciała!
Robert27

Post autor: Robert27 »

Taa, baaardzo subtelny, chociaż są tam też bardziej drastyczne, ale to dobrze, jest przekrój prac, niektóre się nie nadają do niczego, a niektóre są nawet całkiem pomysłowe...
ODPOWIEDZ