Jest sobie banner o wymiarach 400x50
http://tomy.webd.pl/projekty/cardsplitt ... _x_50.html
Muszę na szybko przerobić go do rozmiaru 468x60. Totalnie nie znam flasha, nie mam oprogramowania itd. Pytanie jak to zrobić? ;D
Wystarczyłoby nawet gdyby banner z linka 400x50 wrzucić i wyśrodkować na białym tle o rozmiarach 468x60.
Proszę, błagam o pomoc ;D
Zmiana rozmiaru bannera
-
greenripper
Re: Zmiana rozmiaru bannera
Odpowiedź jest już w Twoim poście. Skoro nie masz oprogramowania samego bannera nie przerobisz.
Pozostaje więc wyśrodkować go w jakiejś komórce (czy to tabeli czy div`ie). Nie wiem jak skonstruowana jest strona na której ma być mieszczony. Najprościej zrobić Div`a o wymiarach 468x60 z background: #FFFFFF
Wewnątrz umieścić banner nadać jakieś Id. W stylach dać align:center;
i padding-top: 34px; i po wszystkim.
Pozostaje więc wyśrodkować go w jakiejś komórce (czy to tabeli czy div`ie). Nie wiem jak skonstruowana jest strona na której ma być mieszczony. Najprościej zrobić Div`a o wymiarach 468x60 z background: #FFFFFF
Wewnątrz umieścić banner nadać jakieś Id. W stylach dać align:center;
i padding-top: 34px; i po wszystkim.
Liczyłem na jakiś gest dobrej woli, że ktoś mi to przerobi ;>
Niestety banner musi mieć taką a nie inną wielkość, nie da się tego obejść. Skrypt do rotacji bannerów jest na tyle ograniczony, że nie da się wstawić na stronę nic co ma inny rozmiar.
Niestety banner musi mieć taką a nie inną wielkość, nie da się tego obejść. Skrypt do rotacji bannerów jest na tyle ograniczony, że nie da się wstawić na stronę nic co ma inny rozmiar.
Masz plik o rozszerzeniu *fla? Jeśli masz tylko *.swf to nic nie zrobimy. Oczywiście są programy do dekompilacji, ale to zalatuje pod nielegalność.
Ahhh no tylko swf mam ale w takim razie zwrócę się żeby właściciel udostępnił mi fla. Jak już będę go miał to się odezwę. Dzięki.
Już banner jest przerobiony. Taka informacja na wypadek gdyby ktoś chciał odkopywać temat.