Zmiana rozmiaru bannera

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Zmiana rozmiaru bannera

Post autor: Sensej »

Jest sobie banner o wymiarach 400x50
http://tomy.webd.pl/projekty/cardsplitt ... _x_50.html

Muszę na szybko przerobić go do rozmiaru 468x60. Totalnie nie znam flasha, nie mam oprogramowania itd. Pytanie jak to zrobić? ;D

Wystarczyłoby nawet gdyby banner z linka 400x50 wrzucić i wyśrodkować na białym tle o rozmiarach 468x60.

Proszę, błagam o pomoc ;D
greenripper

Re: Zmiana rozmiaru bannera

Post autor: greenripper »

Odpowiedź jest już w Twoim poście. Skoro nie masz oprogramowania samego bannera nie przerobisz.
Pozostaje więc wyśrodkować go w jakiejś komórce (czy to tabeli czy div`ie). Nie wiem jak skonstruowana jest strona na której ma być mieszczony. Najprościej zrobić Div`a o wymiarach 468x60 z background: #FFFFFF
Wewnątrz umieścić banner nadać jakieś Id. W stylach dać align:center;
i padding-top: 34px; i po wszystkim.
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Liczyłem na jakiś gest dobrej woli, że ktoś mi to przerobi ;>

Niestety banner musi mieć taką a nie inną wielkość, nie da się tego obejść. Skrypt do rotacji bannerów jest na tyle ograniczony, że nie da się wstawić na stronę nic co ma inny rozmiar.
D-Tritus
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: D-Tritus »

Masz plik o rozszerzeniu *fla? Jeśli masz tylko *.swf to nic nie zrobimy. Oczywiście są programy do dekompilacji, ale to zalatuje pod nielegalność.
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ahhh no tylko swf mam ale w takim razie zwrócę się żeby właściciel udostępnił mi fla. Jak już będę go miał to się odezwę. Dzięki.
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Już banner jest przerobiony. Taka informacja na wypadek gdyby ktoś chciał odkopywać temat.
ODPOWIEDZ