Kibice

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
kz2

Re: Kibice

Post autor: kz2 »

iro pisze:
kz2 pisze:Co nie zmienia jednak faktu, że według mnie Portowcy nie są najlepszymi ultrasami w Polsce.
No i tu widać, że nie czytasz dokładnie tego co piszę.
Nigdzie nie napisałem, że szczecińscy ultrasi są najlepsi na świecie.
Nie, tu widać, że to Ty nie czytasz dokładnie tego co piszę. Nie widzisz zwrotu "według mnie". Kurcze, mam interpretować słowo po słowie? ;)
To, co zacytowałeś to tylko i wyłącznie moje dywagacje. Moje!

Owszem, przyznaję, wcześniej myślałem, że tak myślisz (że szczecińscy ultrasi są najlepsi), bo wprowadziłeś mnie w błąd tymi oprawami - szczecińskie oprawy uważałeś za najlepsze, stąd wysnułem wnioski, że i ultrasów uważasz za najlepszych. Ale to było wcześniej. Od kiedy wytłumaczyłeś mi, że tak nie jest, już tak nie myślę (przy ostatnim poście już tak nie myślałem).
iro pisze:
kz2 pisze:Jeden z najlepszych stadionów w Polsce.
No nie powiedziałbym. Widziałeś naszą tablicę świetlną (zegar)? Albo nasze "trybuny kryte"? To jedna wielka pomyłka.
Pomyłka, nie pomyłka, w każdym bądź razie większość polskich drużyn chciałaby grać na takim stadionie, jaki jest w Szczecinie. Ba! Nawet reprezentacja Polski czasem na nim gra! A to już też o czymś świadczy, czyż nie? ;)
iro pisze:Mamy całkiem niezłe oświetlenie, ale wciąż bardzo aleko nam chociażby do Poznania.
A takim miastom, jak Wrocław, Gdańsk, Katowice, Lublin, bardzo "daleko do Was".
Ja bym powiedział, że tylko Poznań, Warszawa i Kraków mają lepsze stadiony od Szczecina (może jeszcze Chorzów? (Śląski)).
iro pisze:
kz2 pisze:Nigdzie w Polsce nie jest z tym "różowo". A wpływ ma ogromny.
Ja tego wpływu nie zauważam, ale skoro tak mówisz może i tak jest.
Zobacz jak wychodzą oprawy na niemieckich stadionach (niemieckich = wielkich, nowoczesnych). Taka Borussia D. to nie musi robić żadnych opraw, wystarczy, że podniosą kilka flag i szalów w górę i już jest efektownie! (zerknij na stadionwelt.de)
Nie mówię też, że porównywanie Pogoni do Borussi i polskiej infrastruktury do niemieckiej, jest trafne, ale musiałem poprzeć swoją tezę jakimś niepodważalnym argumentem, stąd ten przykład Borussii (to tak zapobiegawczo mówię, żebyś znowu się o coś nie przyczepił ;) ).
iro pisze:
kz2 pisze:Aha. No a ja pomyślałem, ze skoro uważasz oprawy na Karłowicza za najlepsze, to od razu szczecińskich ultrasów też.
No i sam przytoczyłeś aspekt, którego nie zrozumiałeś z moich poprzednich postów. Ale to już wyjaśniłem Ci nieco wyżej.
No w poprzednim poście przyznałem się do nieporozumienia, a Ty w dalszym ciągu drążysz ten temat (patrz - początek tego postu!).
Poza tym - nie powiedziałbym, że to nieporozumienie wyniknęło z mojego powodu. Każdy by wydedukował to tak jak ja (że skoro szczecińskie oprawy uważasz za najlepsze to i szczecińskich ultrasów też).
No ale dobra, może faktycznie się mylę i może moja dedukcja jest zawodna. Całą winę biorę wobec tego na siebie. Pomińmy to, bo dalsze drążenie tego tematu naprawdę nie ma sensu.
iro pisze:
kz2 pisze:Masz fotkę? Chociaż, chyba widziałem. Nie wiem, pokaż fotkę.
Niestety swoich fotek nie posiadam. Ale swego czasu chyba były na pogon.v.pl
Tam możesz poszukać. Nie wiem też, czy na magazynligowy.interia.pl nie było z tym filmiku.
Heh. No ja właśnie prosiłem o jakiegoś linka do fotki, niekoniecznie Twojej (w tym sensie).
Ok, poszukam na pogon.v.pl, tylko powiedz chociaż, jaki to był mecz? ;) Pierwszy po śmierci Papieża, czy jak?
iro pisze:
kz2 pisze:Jak zareagowałbyś, gdyby Barcę przejął jakiś bogaty inwestor w stylu Abramowicza (o, i dodatkowo walnął reklamę na koszulkach piłkarzy!).
Co do reklam na koszulkach to nie mam nic przeciwko. Normalna rzecz. Z czegoś klub musi się utrzymywać.
No tak, tylko, że koszulki bez reklam to już dosłownie tradycja FC Barcelony. Zresztą pewnie wiesz. ;) Więc myślałem, że byłbyś stanowczo przeciwny takiemu posunięciu.
iro pisze:Co do tego jak bym zareagował to nie wiem. Ale raczej nie zmieniłby się mój stosunek do samego klubu (drużyny). Tak jak nie zmienił się do MU, który już został wykupiony przez jakiegoś inwestora z USA. Dalej lubię ten klub, tą drużynę, mimo iż nie podoba mi się sposób postępowania jego właściciela.
Aha. No to właśnie chciałem wiedzieć.
A Ty cały czas unikałeś odpowiedzi. ;)
iro pisze:Przed widowiskową grą stawiam charakter drużyny i styl w jakim grają (mimo zmian prezesów, trenerów czy piłkarzy!) od kilkunastu już lat. Chodzi o to, że Barca zawsze gra ofensywnie, nawet jak prowadzi wysoko i nie musi strzelić więcej bramek.
Ale ja właśnie pytałem cały czas, co by było w przypadku, gdyby przestali grać taki futbol. A Ty ciągle zarzucasz mi brak zrozumienia. Ja doskonale Cię rozumiem, a zadawałem takie pytania, bo po prostu chciałem wiedzieć, czy po zmianie stylu gry, nadal kibicowałbyś Barcelonie. I dopiero w Twoim ostatnim poście, zamiast odpowiedzi o treści "nie rozumiesz mnie", uzyskuję rzeczową odpowiedź.
iro pisze:
kz2 pisze:A ja właśnie się pytam, co w przypadku gdyby Barca przestała grać ładny futbol?
Nie widzę potrzeby snucia takich scenariuszy.
A żebyś się nie ździwił. ;)
Wystarczy jakaś zmiana szerszej kadry odpowiedzialnej za styl gry i Barcelona traci swój charakter. Owszem, mówisz, że styl gry, od lat jest taki sam (pomimo tego, że zawodnicy (trenerzy) ciągle się zmieniają), ale to się kiedyś na pewno skończy.
No chyba, że w jakiejśtam księdzę klubowej napisano, że Barca zawsze ma grać ładnie, nawet jeśli zagrozi to jej egzystencji. Ale... mówisz, że jest taka magiczna księga, i że jest w niej taki zapis? :twisted: Bo ja jakoś w to powątpiewam ;) (nie obraź się za tę ironię czasem ;) ).
Fakt jest taki, że o tym stylu gry Barcelony decydują jacyś ludzie (dokładnie jacy, tego nie wiemy), i fakt jest też taki, że w momencie, gdy Ci ludzie odejdą, Barca zmieni styl gry. Oby nie na gorsze... ;)

I właśnie cały czas pytałem o to, co by było gdyby (wiem, że gdybanie nie zawsze jest na miejscu, ale czasem tak miło nawet pogdybać, bo można dojść do ciekawych wniosków ;) ), ... gdyby Barca zmieniła styl gry. A Ty nie dość, że unikałeś odpowiedzi, to jeszcze zarzucałeś mi niezrozumienie. Dopiero w ostatnim poście faktycznie odpowiedziałeś na moje "gdybania". ;)

Proponuję skończyć ten off-topic. Nie mam nawet tyle czasu, by w takim offtopie uczestniczyć. ;)

Jeśli sama z siebie nie rozwinie się żadna alternatywna dyskusja, to zaproponuję za jakiś czas nowy temat do rozmów. No chyba, że Ty Iro, chcesz rzucić jakiś temat. ;)
PS. Iro, byłeś już kiedyś na jakimś meczu wyjazdowym?

Pozdr.
kz2

dANji pisze:Dostałem link do tej dyskusji od znajmogeo związnago z tą stroną.
O jak miło. :)
dANji pisze:Po przeczytaniu Waszych postów, postanowiłem włączyć się do rozmowy. Głównym powodem jest zachaczenie w tym temacie o FC Barcelone.
Serdecznie zapraszamy. Tylko nie wiem, czy ta dyskusja się utrzyma.
Nasze dywagacje z Iro już w zasadzie dobiegły końca (prawda Iro? ;) ).
Poza tym... nie będzie o czym gadać, bo poglądowo niewiele się różnimy. Wszyscy lubimy Barcelonę (może ja nie tyle lubię, co po prostu cenię).
Ale oczywiście nie wyganiam Cię... Zawsze w razie czego, można pogadać o czymś innym. ;)

Dobra, lecę dalej... Bo z tego co tu widzę, to ciekawe rzeczy nawet piszesz. ;)
dANji pisze:w klubach hiszpańskich o decyzjach decyduje prezydent wybierany przez kibiców (socio)
No to jest właśnie piękne. Szkoda, że w Polsce rzadko kiedy takie rzeczy się praktykuje.
dANji pisze:do tego tematu chciałbym przytoczyć opinie jednego z cules
Cules? Co to takiego? ;) Oświeć mnie...
dANji pisze:narazie to tyle, bo nie chce poruszać wszystkich wątków w jednym poście ;)
Mi się podoba, to co tutaj wypisujesz. I tego nie mówię po to, by zatrzymać Cię przy dyskusji, tylko rzeczywiście mnie to ciekawi.
A już zupełnie zaciekawiłbyś mnie, gdybyś poruszył temat kibiców FCB i w ogóle hiszpańskich.
Z tego co wiem, to z tym w Hiszpanii nie jest za ciekawie... Owszem, Hiszpanie niewątpliwie są rozkochani w futbolu, ale... fakt, że takiej Barcelonie właśnie, "kartoniady" przygotowuje specjalna firma (a nie sami kibice), też o czymś świadczy. I kolejne co mnie dziwi to... małe liczby wyjazdowe. Nie jestem w stanie Ci teraz podać dokładniejszych danych, ale zapewniam Cię, że za hiszpańskimi klubami jeździ z reguły mało kibiców (zresztą pewnie wiesz). Co prawda "miłości do klubu nie mierzy się w kilometrach", ale takie "ilości wyjazdowe" też są wymowne, i mają wielkie znaczenie.

Zapraszam do dyskusji. :)

Pozdr.

PS. Kibicujesz Barcelonie od czasów Romario? 8O To Ty wytrawny kibic już jesteś. ;) Nie powinienem być z Tobą "per Pan"? :> :P
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Komsta »

To wczoraj mieliście święto. Chelsea Londyn grało z Barceloną. Szkoda, że nie wygrali...
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

No własnie. Ale widzialem w oczach dANji'ego moment zwątpienia jak Barca strzeliła sobie bramke :ble:
kz2

dANji pisze:prawo wyborcze mają tylko socios, czyli osoby płacące składki na rzecz klubu, obecnie wynoszą one ok 140 euro.
A jak często dokonuje się tych składek?
dANji pisze:Bardzo częstym zjawiskiem jest, że piłkarze przychodzący do klubu, stają się socio, tak jest do dnia dzisiejszego w przypadku.... Luisa Figo.
O. :) No widzisz, a tak Go gnębicie. :P

A ta krótka informacja o kibicach, bardzo mi się podoba. Dotychczas o "Boixos Nois" wiedziałem aby tyle, że... są. ;) Dziękuję zatem za szerszą wiedzę. I proszę o więcej (jeśli to oczywiście możliwe).
Zaś niektóre starsze oprawy Boixos Nois naprawdę imponujące. I na tej podstawie stwierdzam, że faktycznie, ostatnio kibice Barcy nieco obniżyli loty. :/

Pozdr.
PS. Przepraszam za spóźnioną odpowiedź, ale kompletnie nie mam czasu aktualnie.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

A po wydarzeniach w Krakowie powinni zamknąć Orange Ekstraklasa do odwołania. Zdecydowanie. Szok co sie dzieje, jak mozna kogoś zabić za to, że kibicuje innej druzynie. Przeciez to jest nonsens 8O
kz2

No ja też nie popieram takich rzeczy, ale żeby zaraz przez grupkę kretynów z nożami zamykać całą Orange Ekstraklasę? :roll:
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Może się zastanowią nad sobą.. choć nie wiem, czy skłonni sa w ogole do myślenia... :roll:
ODPOWIEDZ