[Pytanie] Publikacja strony na serwerze
Re: [Pytanie] Publikacja strony na serwerze
Czy korzystanie z Google jest aż tak trudne?
Musisz założyć konto na serwerze, np. www.republika.pl
Uruchamiasz program WindowsComander, TotalComander lub inny który obsługuje FTP.
Wpsujesz odpowiednie parametry, łączysz się, naciskasz F5 i wysyłasz

Uruchamiasz program WindowsComander, TotalComander lub inny który obsługuje FTP.
Wpsujesz odpowiednie parametry, łączysz się, naciskasz F5 i wysyłasz
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
czyli łatwo, prosto i przyjemnie
http://www.webinside.pl/artykuly/11 stary artykuł, ale jakze pomocny
http://www.webinside.pl/artykuly/11 stary artykuł, ale jakze pomocny
http://www.kurshtml.boo.pl/html/dalej.html
tu jest w miare normalny opis publikowania strony
@Stig: proponuje przy takich hasłach sprawdzać co się znalazło w google. 2-3 pierwsze strony to tematy z forów, gdzie ktoś jest odsyłany na google, albo na /dev/drzewo. W innych przypadkach jest to tutorial yarpo z którego w zasadzie nic dla nowicjusza nie wynika, albo inny, którego nawet nie podam, bo ma błędy.
Jedyna sensowna w miare odpowiedź jest tu, ale też dużo nie mówi.
(sorry, ale ostatnie powodzie STFW, mi się już nudzą)
tu jest w miare normalny opis publikowania strony
@Stig: proponuje przy takich hasłach sprawdzać co się znalazło w google. 2-3 pierwsze strony to tematy z forów, gdzie ktoś jest odsyłany na google, albo na /dev/drzewo. W innych przypadkach jest to tutorial yarpo z którego w zasadzie nic dla nowicjusza nie wynika, albo inny, którego nawet nie podam, bo ma błędy.
Jedyna sensowna w miare odpowiedź jest tu, ale też dużo nie mówi.
(sorry, ale ostatnie powodzie STFW, mi się już nudzą)
Wiedz, że sprawdziłem i zawsze sprawdzam wyniki wyszukiwania Google, które proponuję na forum i IMHO pierwszy z nich jest bardzo pomocny (i wcale nie jest to forum).viraptor pisze:@Stig: proponuje przy takich hasłach sprawdzać co się znalazło w google. 2-3 pierwsze strony to tematy z forów, gdzie ktoś jest odsyłany na google, albo na /dev/drzewo. (...)
No nic - po prostu dostajemy miks wyników z innego serwera... linki bezpośrednie są lepsze do STFU'owania pytających w każdym razie, bo trafią na to o czym myślisz pisząc je - w google czasem się to nie uda.
U mnie webpark jest na końcu II strony.
(chyba, że to przez "personalized search" - tak czy inaczej, efekt taki sam)
U mnie webpark jest na końcu II strony.
(chyba, że to przez "personalized search" - tak czy inaczej, efekt taki sam)
Moje STFW'owanie ma na celu udowodnienie, że odpowiedź na poruszaną kwestię, przy odrobinie wysiłku, można znaleźć w Sieci. Oczywiście, istnieje wiele sposób wyszukiwania (można szukać przez Google, ale także przez fora, kursy itd.) jak i słów kluczowych, które dają mniej lub bardziej odpowiednie wyniki, ale dają.
Ani ja, ani podejrzewam Ty, ani zapewne każdy inny forumowicz, czy też webmaster nie urodził się z tą wiedzą i musiał ją w jakiś sposób pozyskać. Szukał samodzielnie i ostatecznie zdobył; a nie szedł na łatwiznę i pierwsze swoje kroki kierował od razu na nowy topic na odpowiednim forum.
Zdaję sobię sprawę z tego, że linki bezpośrednie są lepsze od wyników wyszukiwania, ale Mankin nie zadał pytania w stylu "Czy znacie jak dobry i precyzyjny poradnik publikacji strony w sieci, bo wyniki jakie znajduję są dla mnie niesatysfakcjonujące" lub nie przedstawił konkretnego problemu związanego z tym procesem, tylko właśnie poszedł na łatwiznę, jak mniemam wogóle nie próbując nawet samemu znaleźć odpowiedź. Właśnie takiemu zachowaniu IMHO ma się sprzeciwiać STFW'owanie.
Ani ja, ani podejrzewam Ty, ani zapewne każdy inny forumowicz, czy też webmaster nie urodził się z tą wiedzą i musiał ją w jakiś sposób pozyskać. Szukał samodzielnie i ostatecznie zdobył; a nie szedł na łatwiznę i pierwsze swoje kroki kierował od razu na nowy topic na odpowiednim forum.
Zdaję sobię sprawę z tego, że linki bezpośrednie są lepsze od wyników wyszukiwania, ale Mankin nie zadał pytania w stylu "Czy znacie jak dobry i precyzyjny poradnik publikacji strony w sieci, bo wyniki jakie znajduję są dla mnie niesatysfakcjonujące" lub nie przedstawił konkretnego problemu związanego z tym procesem, tylko właśnie poszedł na łatwiznę, jak mniemam wogóle nie próbując nawet samemu znaleźć odpowiedź. Właśnie takiemu zachowaniu IMHO ma się sprzeciwiać STFW'owanie.
Po komunikacje błędu "..........." i po sytuacji, którą opisałeś, kiedy przenosisz "........." w sposób "..............", a także skoro wnioskujesz z ".................", że pliku nie możesz przenieść, myślę, że przyczyna tkwi w ".................".
Teraz wypełnij te pola, które powinieneś podać, a my spróbujemy wypełnić ostatnie
Teraz wypełnij te pola, które powinieneś podać, a my spróbujemy wypełnić ostatnie