[Pytanie] Publikacja strony na serwerze

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
Stig
Administrator

Re: [Pytanie] Publikacja strony na serwerze

Post autor: Stig »

Czy korzystanie z Google jest aż tak trudne?
Siwy_PO
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Siwy_PO »

Musisz założyć konto na serwerze, np. www.republika.pl
Uruchamiasz program WindowsComander, TotalComander lub inny który obsługuje FTP.
Wpsujesz odpowiednie parametry, łączysz się, naciskasz F5 i wysyłasz :lol: :-D
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

czyli łatwo, prosto i przyjemnie :lol:

http://www.webinside.pl/artykuly/11 stary artykuł, ale jakze pomocny
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

http://www.kurshtml.boo.pl/html/dalej.html
tu jest w miare normalny opis publikowania strony

@Stig: proponuje przy takich hasłach sprawdzać co się znalazło w google. 2-3 pierwsze strony to tematy z forów, gdzie ktoś jest odsyłany na google, albo na /dev/drzewo. W innych przypadkach jest to tutorial yarpo z którego w zasadzie nic dla nowicjusza nie wynika, albo inny, którego nawet nie podam, bo ma błędy.
Jedyna sensowna w miare odpowiedź jest tu, ale też dużo nie mówi.
(sorry, ale ostatnie powodzie STFW, mi się już nudzą)
Stig
Administrator

viraptor pisze:@Stig: proponuje przy takich hasłach sprawdzać co się znalazło w google. 2-3 pierwsze strony to tematy z forów, gdzie ktoś jest odsyłany na google, albo na /dev/drzewo. (...)
Wiedz, że sprawdziłem i zawsze sprawdzam wyniki wyszukiwania Google, które proponuję na forum i IMHO pierwszy z nich jest bardzo pomocny (i wcale nie jest to forum).
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

No nic - po prostu dostajemy miks wyników z innego serwera... linki bezpośrednie są lepsze do STFU'owania pytających w każdym razie, bo trafią na to o czym myślisz pisząc je - w google czasem się to nie uda.
U mnie webpark jest na końcu II strony.
(chyba, że to przez "personalized search" - tak czy inaczej, efekt taki sam)
Stig
Administrator

Moje STFW'owanie ma na celu udowodnienie, że odpowiedź na poruszaną kwestię, przy odrobinie wysiłku, można znaleźć w Sieci. Oczywiście, istnieje wiele sposób wyszukiwania (można szukać przez Google, ale także przez fora, kursy itd.) jak i słów kluczowych, które dają mniej lub bardziej odpowiednie wyniki, ale dają.

Ani ja, ani podejrzewam Ty, ani zapewne każdy inny forumowicz, czy też webmaster nie urodził się z tą wiedzą i musiał ją w jakiś sposób pozyskać. Szukał samodzielnie i ostatecznie zdobył; a nie szedł na łatwiznę i pierwsze swoje kroki kierował od razu na nowy topic na odpowiednim forum.

Zdaję sobię sprawę z tego, że linki bezpośrednie są lepsze od wyników wyszukiwania, ale Mankin nie zadał pytania w stylu "Czy znacie jak dobry i precyzyjny poradnik publikacji strony w sieci, bo wyniki jakie znajduję są dla mnie niesatysfakcjonujące" lub nie przedstawił konkretnego problemu związanego z tym procesem, tylko właśnie poszedł na łatwiznę, jak mniemam wogóle nie próbując nawet samemu znaleźć odpowiedź. Właśnie takiemu zachowaniu IMHO ma się sprzeciwiać STFW'owanie.
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Po komunikacje błędu "..........." i po sytuacji, którą opisałeś, kiedy przenosisz "........." w sposób "..............", a także skoro wnioskujesz z ".................", że pliku nie możesz przenieść, myślę, że przyczyna tkwi w ".................".
Teraz wypełnij te pola, które powinieneś podać, a my spróbujemy wypełnić ostatnie ;)
ODPOWIEDZ