Nie wiedziałem, jak ten post zatytułować:))
Otóż pracuję nad stroną, która składa się z 5 bloków:
Góra (logo)
Menu || tekst || dodatkowe menu, sondy, buttony itp
Stopka
Blok "tekst" jest najszerszy rzecz jasna:) Chciałbym sprawić, aby dwa poboczne bloki wydłużały się wraz z tekstem, który wpisałem w bloku "tekst".
Obecnie, gdy "tekst" się wydłuża i zjeżdża w dół - poboczne menu zostają na górze. Ponieważ używam w nich odpowiednich teł - wygląda to kiepściutko:/
Obszedłem to ustawiając atrybuty "height" na stosowną wielkość (większą od całego tekstu - wszystkie strony wchodzące w skład strony mają raczej niewielką wysokość - ale chciałbym nie używać żadnych półśrodków, ino przygotować ten serwis na wszystko:) ) Jak temu zaradzić? Czy w ogóle jest to możliwe?
Kolejny problem to tło w bloku "tekst"... Jest to jeden obrazek, który ustawiłem, na repeat-y - chciałbym jednak, aby za każdym razem, gdy będzie powtarzane tło, cały blok "tekst" wydłużał się o jego wysokość (tego obrazka:) ) Czy jest to możliwe? W sumie można by zamiast tego wczepiać obrazki pod tekst, coś jak znaki wodne w wordzie:), ale to nie jest zbyt wygodne;) Inny sposób to dodać odpowiednią ilość pixeli u góry i u dołu tego tła i zastosować w/w "height"... Ale to półśrodek;)
W każdym razie jakoś to obejdę;) Może ma ktoś pomysł jak tego dokonać?:D
Przypuszczam, że jednak jestem skazany na takie półśrodki...
Mam nadzieję, że dość jasno nakreśliłem mój problem:D
Pozdrawiam:)