[propozycja] nowy dział - asp.net

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.

Czy powinien powstać dział o ASP.NET na WebInside.pl ?

TAK
23
82%
NIE
5
18%

Liczba głosów: 28

raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [propozycja] nowy dział - asp.net

Post autor: raf2001 »

iniside pisze:raf2001 pierwszy pomysł to teoraia kwadratowego koła . Nie da sie udowodnic co jest lepsze. A może być. Mnie sie podoba. Będzie tylko trzeba zorganizować siły rozjemcze bo może wybuchnąć wojna.
Może nawet ja coś napisze o ASP .NET (a raczej o wyspecajlizowanych) edytorach w których można pisać w ASP .NET). Ale to najwczśniej za tydzień dwa. Testy i szukanie troche zajmie.
Mi niechodzi o to czy dany język jest lepszy, mi chodzi o to, żeby porównać kody które robią tę samą czynność. Wypisać argumenty za i przeciw danego języka, zastosowanie, oraz inne tego typu sprawy
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

No to jest bardzo obszerny temat. Porównania i testy... hmmm nie wiem czy na początek to ok, to chyba PRO... Ale dobra. Widzę że chęci są, oby to nie był słomiany zapał. Bo nie sztuka wystartować z działem którego nie ma konkurencja który będzie do niczego...
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ok. Rozumiem was, a przedewszystkim Ciebie. Ale porównanie na takiej zasadzie jaką ja chce zrobić moze niebyć pro a na to wyglądać. Zresztą pożyjemy zobaczymy.
Łukasz Świerżewski
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Łukasz Świerżewski »

Powiem szczerze, ze nie czytałem wszystkich postów, ale sam temat mnie zainteresował. Osobiście ASP.NET od nie dawna robi na mnie duże wrażenie i z miłą chęcią będę się chciał go nauczyć. Myślę, że jakby powstał taki dział na WI to będę jego wiernym czytelnikem. Prawda - żadna konkurecja nie prowadzi jeszcze takiego działu. Myślę, że jakbym nabrał niejakiego doświadczenia to mógłbym popisać pare artów na jego temat, ale raczej pozostane przy swoim dziale PHP. Z tego co wiem raf2001 to możesz się zająć tym działem, gdyż już posiadasz pewną wiedzę na temat tego języka. To samo sądze o tobie Seth, gdyż jeszcze będąc na starym forum pamiętam twoje posty na temat ASP i na pewno jesteś największym profrsjonalistą z pośród nas jeśli chodzi o ASP. Projekt wydaje się być do zrealizowania. Mam nadzieję, że sie uda!
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

raf i Seth. Jesli byście mogli to poprsotu jeszcze kogoś w miare możliwości zwerbujcie. Może uda sie kogoś namówić.
PS. Wiecie od czego to sie wszytsko zaczeło :?: Bo ja tak :D
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

coraz czesciej widze i slysze o asp.net z checia bym sie dowiedzial co to takiego dokladnie... powodzenia bo dzial sie przyda :)
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

Seth
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Seth »

Co z dzialem ?
Maial powstac ale narazie nic nie widze aby sie ruszylo... czyzny slomiany zapal ?
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Ja pisze o Access. Niestety tera z przyczyn technicznych przerwałem w założeniu 15-30 odcinkowy kurs...
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Pan Dawid wspomniał (tylko niepamiętam gdzie i kiedy), że dział zostanie uruchomiony jak będzie troche artów, a jak narazie to może są ze 3. Ja jakoś skombinuje (bo miałem napisać, ale czasu wolnego jest troszeczke). Dlatego wychodze z ogłoszeniem, aby każdy kto uie asp.net napisał jakiegoś arta (a nuz może się przyda).
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

hihi, ja mam 1 artykuł Setha i kilka plików, więc ni jak tu ruszać z działem, poczekajmy na nastepne...

ps. tylko nie pan Dawid :twisted: :wink:
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

no właśnie 1 art niestworzy całego działu, dlatego ludzie starajcie sie (przynajmniej starajcie), szukajcie oprogramowań itp., które mogą się przydać w tworzeniu technologią asp lub asp.net (raczej to drugie). Pozdrawiam
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

generalnie to admin i wi już jest pod dział przygotowany http://www.webinside.pl/asp jak mowiłem brakuje materiałow, czyt. artykułów... może dać ogłoszenie na index, że szukamy nowych redaktorów?
raf2001
Nowy
Nowy
Kontakt:

Dobry pomysł, ale mogą być małe problemy. Ponieważ ten rok jak widać po rozwoju działu jest bardzo zajęty dział moze sie rozwijać bardzo wolno. Ja i kilka osób między innymi Świerszczyk(php.webinside.pl) poszliśmy wyżej na drabinie edukacji (fajnie to określiłem nie??) a jak wiadomo właśnie wtedy jest mało czasu. Oraz mam malutkie pytanko: Czy istnieje edytor wspomagający asp.net pod winme i wcześniejsze (bo webmatrix potrzebuje 2000 lub wyższego)
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Dreamweaver MX. Prawdziwy kobajn. O ile do PHP to takie niezbędnik minimum. To do ASP .NET i ColdFusion prawdziwe monstrum.
Co do szkoły no cóż 3 gim. Trzeba sie w tym roku postarać... I rozstwać na dłużej z komputerkiem (żart żeby nie było...) :D :D
ODPOWIEDZ