Co o tym myslicie. Ja jestem zdecydowanie ZA.raf2001 pisze: Wychodze z założenia, że asp.net staje się coraz to popularniejsze (pewnie datego że Microsoft dał darmowy serverek ) Dlatego wychodze z założeniem stworzenia na Webinside.pl DZiału O ASP.NET (nie o zwykłym asp tylko .net ponieważ każdy może się z sieci dowiedzieć o podstawach asp a raczej mało jest o asp.net). Jak sądzicie czy taki pomysł ma szanse zainstnienia na łamach WI. Prosze o uwagi i wrazie czego poparcie mojego skromnego pomysłu.
[propozycja] nowy dział - asp.net
[propozycja] nowy dział - asp.net
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Re: [propozycja] nowy dział - asp.net
Ja jestem za tylko jedno pytanie.
Kto będzie go prowadził?
Kto będzie go prowadził?
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Wychodzi na to że Seth mógł by pomóc... Może coś z tego by wyszło...
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
ZA oczywiście, ale musimy poszukac kogoś by to prowadził...
Fakt ktoo. Ja byłem za bo chiałem sie czegos dowiedzieć...
. Ale może Seth by sie poświęcił dla dobra sprawy.
Ja mógłbym pomóc. mógłbym pisać arty, tworzyć kody zródłowe, pisać o zabezpieczeniach i funkcjach ado.net. Ja jestem gotowy, jak bym się do czegoś przydał to z chęcią pomoge.
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
a znasz się na tym? Oczywiście decyzja nie należy do mnie, wic nie musisz odpowiadaćraf2001 pisze:Ja mógłbym pomóc. mógłbym pisać arty, tworzyć kody zródłowe, pisać o zabezpieczeniach i funkcjach ado.net. Ja jestem gotowy, jak bym się do czegoś przydał to z chęcią pomoge.
może nie w całości ale ciągle się ucze i czytam o asp.net. Moim zdaniem znam może 30-40% (ale to moje adanie).A tak pozatym to na początek istnienia działu moim zdaniem takie osiągi by bwystarczyły (czyżbym się mylił?). Czy ktoś edzie w projekcie czy nie niech zdecyduje pan Dawid, w każdym razie ja jestem chętny.
Pomysł chyba za wczesny, bardzo mało ludzi na razie na tym forum pyta o technologie .net. A pozatym forum skryptów server-side świetnie się do tego nadaje, można by tylko w opisie dodać i luz, po co komplikować
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Dlaczego tak uważasz? Ja bym z chęcią poznał tę technologięPanczo pisze:Pomysł chyba za wczesny, bardzo mało ludzi na razie na tym forum pyta o technologie .net. A pozatym forum skryptów server-side świetnie się do tego nadaje, można by tylko w opisie dodać i luz, po co komplikować
A tam to nietosamo, moim zdaniem jest lepiej prowadzić dział osobny aby nikomu początkującemu, lub osobie która pierwszy raz jest na stronie niemyliło się. Ja jestem nadal za moim pomysłem
Tak żeczywiście Asp i ado.Net śa bardzo fajnymi i rozbudowanymi narzędziami, dlatego myśle aby utworzyć ten dział, chodzby na początku miałby raczkować jak niemowle (w końcu od czegoś trzeba zacząć, a lepiej pózno niż wcale). Jak zostanie podjęta decyzja o zrobieniu takiego działu i o przydziale osób prosze o zostawienie wiadomości na tym posćie. PozdrawiamKrzysztof Aszkiełowicz pisze:Dlaczego tak uważasz? Ja bym z chęcią poznał tę technologięPanczo pisze:Pomysł chyba za wczesny, bardzo mało ludzi na razie na tym forum pyta o technologie .net. A pozatym forum skryptów server-side świetnie się do tego nadaje, można by tylko w opisie dodać i luz, po co komplikować
Panczo jak bym miał na forum zadawać wszytskie pytania dodtczące ASP .NEt to serwer by padł od ich nawału. Dlatego lepiej żeby powstał osobny dział.
Ja pod koniec wrzesnia mogl bym zabrac sie za jakies arty na temat ASP. NET. Niestety z braku czasu zajmowac bym sie tylko pisaniem, wiec jezeli chodzi o prowadzenie to nie ja 
raf2001 mogl by pisac o bazac, a ja o reszcie.
Tylko najpierw trzeba sie zastanowic czy wogole kogos bedzie to interesowalo i jaki poziom powinien ten dzial (?) miec... bo patrzac na strone ASP.pl widze, ze bardzo malo osob tam zaglada, a te ktore juz zagladaja szukaja zaawansowanych wiadomosci.
Dlatego byc moze lepiej bedzie dawac artykuly jako dodatek do jakichs dzialow.
No ale to juz zostawiam wam do przemyslenia
raf2001 mogl by pisac o bazac, a ja o reszcie.
Tylko najpierw trzeba sie zastanowic czy wogole kogos bedzie to interesowalo i jaki poziom powinien ten dzial (?) miec... bo patrzac na strone ASP.pl widze, ze bardzo malo osob tam zaglada, a te ktore juz zagladaja szukaja zaawansowanych wiadomosci.
Dlatego byc moze lepiej bedzie dawac artykuly jako dodatek do jakichs dzialow.
No ale to juz zostawiam wam do przemyslenia
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Może Seth masz rację. Ja oczywiście jestem za (więcej materiałów, to przecież szersze grono odwiedzająych), ale uruchomiłem ankietę na forum, nie wiem.. poczekam na dalsze wypowiedzi 
Ja tego nie uważam za pomysł chybiony ani taki tam, ale skoro forum dzieli się na działy server-side, i klient-side, to wystarczają one całkowicie, Ale jeżeli będzie taki dział to ja również chętnie pomogę, bo teraz zajmuje się tylko tą tym. (Chociaż na razie bardziej kompetentny czuję się z PHP, ale to się szybko zmieni)
Także żeby nie było jestem za.
A to może niech wypiowedzą się osoby piszące w ASP.NET będziemy wiedzieć co reprezentujemy jako całość czyli ile jest osób chętnych poznać,a ile już się tym zajmujacych.
Ja zacznę
Piszę w ASP.NET użuwam VisualBasic .NET
Także żeby nie było jestem za.
A to może niech wypiowedzą się osoby piszące w ASP.NET będziemy wiedzieć co reprezentujemy jako całość czyli ile jest osób chętnych poznać,a ile już się tym zajmujacych.
Ja zacznę
Piszę w ASP.NET użuwam VisualBasic .NET