Tło
Tło
Jak zrobic tło która sie nie porsza z ramka tylko stoi w mniejscu??? Wiecie o co mi chodzi?? POMOCY
-
jj09
- Nowy

- Kontakt:
Nie rób ramek.
Nie jestem na 100% pewien, ale wydaje mi się, że nie da się tak zrobić...poza tym po co robisze stronę w ramkach...lepiej normalnie i menu za pomocą java script
Re: Tło
Kod: Zaznacz cały
< body bgproperties=fixed>Re: Tło
Dobra chłopaki o to mi chodzi tylko nie znam za dobrze amgielskiego ;(
Napisz cie po kolei co trzeba napisac na stronce a co w CSS Z góry dzieki
Napisz cie po kolei co trzeba napisac na stronce a co w CSS Z góry dzieki
Toto jest z HTML 4.0, a miałem to w pierwszejMalin pisze:Bgproperties?A w której to specyfikacji (X)HTML znalazłeś? Bo ja nie znalazłem tego ani w HTML 4.01ani w żadnych późniejszych...
Do ustalania pozycji elementu jest CSS i jego position:fixed albo background-position:fixed. Oczywiście nIE wszędzIE to zadziała, ale na to też jest sposób.
Przeszukalem liste atrybutow w html 4.0, ale bgproperties nie znalazlem. Mozesz mi dokladniej wskazac, gdzie to znalazles?Halszczak pisze:Toto jest z HTML 4.0, a miałem to w pierwszejwersji strony ponad dwa lata temu
A dwa lata temu to juz bylo HTML 4.01 [opublikowane w grudniu 1999 roku], ktore zastepowalo HTML 4.0. I tam tego bgproperties tez nie znalazlem...
Czort znajet. Przekopałem wszystko i nie znalazłem, musiało być w jakiejś gazecie dlatego wkleiłem, ale działa nadalPrzeszukalem liste atrybutow w html 4.0, ale bgproperties nie znalazlem. Mozesz mi dokladniej wskazac, gdzie to znalazles?
Kod: Zaznacz cały
<body bgproperties="fixed">Re: Tło
Tego nie ma w żadnej specyfikacji bo to jest "MSIE extension".
Korzysta się z tego tylko z atrybutem background i działa tylko pod misiami, jak to już Halszczak napisał. Poza tym stosowanie tego nie jest zalecane. Cytuję: "use it, but don't rely on it"
Korzysta się z tego tylko z atrybutem background i działa tylko pod misiami, jak to już Halszczak napisał. Poza tym stosowanie tego nie jest zalecane. Cytuję: "use it, but don't rely on it"
(Przepraszam za wtręt, ale muszę)
Dlatego jestem zwolennikiem mienia kilku przeglądarek
Dlatego jestem zwolennikiem mienia kilku przeglądarek