[ocena] www.metallica.me2.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
P4WLO
Kontakt:

[ocena] www.metallica.me2.pl

Post autor: P4WLO »

Proszę o ocenę mojej stronki. Mile widziane sugestie co poprawić itp.

http://www.metallica.me2.pl
And|Rew
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [ocena] www.metallica.me2.pl

Post autor: And|Rew »

Po pierwsze strasznie długo ladowała mi się ta strona, po drugie jakoś mi ten design nie pochodzi. :| Po trzecie w IE podczas łdowania pojawia mi się ikonka błędu.. Teraz do rzeczy :)

Top jakoś mi nie pasuje do tematyki strony słaby efekt, brzydki tekst a banner(y) me2 szpecą [okropnie] stronę.

Kolorytyka jakoś mi nie podchodzi bynajmniej - nie chodzi mi to o tło, lecz o ten pomarańczowy - ble...

Menu [zarówno to pod topem jak i "tradycjne"] jak i nawigacja jest okropna...

Buttony i efket "alpha" - nie... gorzej nie mógło już być? te buttony są prawie nie widoczne!!

Okropne nagłówki i licznik są gorsze niż ten banner..

A teraz najlepsze rotfly2 - Przycisk "Zagłosuj" i "Zobacz wyniki". Jeśli chodzi o button to powiem tyle okropny jeśli nie zastosujesz CSS'a to lepiej żeby nie było tej ankiety.

Aha zapomniałbym o stopce - niby nie jest zła ale ten napis biały rotfly2

W ankiecie chciałbym zagłsować jednak IMO "Kiepska" to zbyt wysoka ocena.

Postanowiłem popatrzyć również na treść - nie słucam zespołu etc. ale chyba nie jest źle :)

Aha kliknołem "Biografie" i co? 404 erorr rotfly2

Oceny w skali 1-6 [czy innej] wole nie wytawiać bo niechce Cię znichęcać do ontynowania projektu...

Niemniej jednak życze sukcesów ;)

EDIT
O znalazlem jeszcze jeden bug :> Np. w "tekstach" tekst jest tak blikso krawędzi że nie idzie go czytać ;)
Ostatnio zmieniony pt sie 01, 2003 8:18 pm przez And|Rew, łącznie zmieniany 1 raz.
Pain_Psycho

Post autor: Pain_Psycho »

Może wszystko rozpisze:
[+]teksturka w tle :)
[+]bgate działy(ale kiedy kliknie sie na biografie,wystepuje blad 404)
[-]schematyczność
[-]mało grafiki
[-]takie sobie wykonananie
[-]logo

Podsumowując:merytorycznie nie mam nic do zarzucenia,ale graficznie trzeba popracowac(sadze,ze to co masz jest jednak dobrym punktem wyjscia do dalszego rozwoju).
Tomasz Sieniek
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Tomasz Sieniek »

byloby ok gdyby nie to ze podczas otwierania strony, kiedy IE zapisuje tymczasowe pliki na dysk, norton antywirus wykrywa jakiegos htmlowego wirusa.... sprawdzalem kilka razy. przy wchodzeniu na strone wraz z plikami tymczasowymi kopiuje wirusa :twisted:

Oto dowód:

Obrazek

Może wypadaloby sie tym zająć? Zresztą w nazwie zainfekowanego pliku jest "metallica" więc nie ma mowy o pomyłce.
P4WLO
Kontakt:

do And|Rew:
no co do ladowania stronki, to jerst to niestety przyczyna servera. logo wyglada tak brzydko, bo musialem je skompresowac (zeby szybciej stronka chodzila). Co do bannerów me2.pl to nic nie poradze :(. Jeżeli chodzi o top to jednak pasuje do tematyki stronki. Jest to fragment okladki tego zespolu. No i za tym poszly te kolory ramek. Co do 404 to fakt mialem to zmienic. Jednak zawsze cos nie tak ( brak czasu itp.):( Ciesze sie że chociażstopka ci sie podoba :) Biały kolor na niej to niestety jedy widoczny...

Ps. Który tekst jest tak blisko krawedzi?? U mnie wszystko ok. Teksty są napisane na srodku ramki.

do Tomasz Sieniek:

no tu mnie zaniepokoiles. Napisze do adminów tego serva. NIe mam pojecia czy wina lezy po mojej czy po ich stronie...

Dzieki za uwagi te dobre i (w wiekszosci) te zle. Na pewno mi sie przydadzą. Pracuje nad nowa wersja stronki. Planuje zminic kolorystyke, odejsć od motywu okładki z jednego z albumów zespołu. jednak to wszystko jest w stopniu bardzo początkującym.

Nie jestem super zaawansowanym webmasterem. PHP praktycznie nie znam :( . Co do grafy to także nie opanowałem perfekcyjnie pprogramów graficznych. mam jednak nadzieje że przyjdzie czas że powiecie: NO musze przyznać ze stronka calkiem niezla :)

Dobrze że chociaz treśc nie prezentuje poziomu grafiki.

ps. Możliwe że niedlugo dodam do sondy 5 opcje "dno" wec myśle że teraz każdy znajdzie coś dla siebie :P

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za uwagi. Mam nadzieje ze bedzie ich wiecej :)
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

Top jest fascynujący, jakaś fotka na to potraktowany bevelem i strokiem tekst...

Licznik - dlaczego tak wyeksponowany ?? Po za tym lepiej aby była to krótka tekstowa informacja. Niezbyt tam pasuje.

Białe napisy, nie do końca pasują.
Tomasz Sieniek
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Tomasz Sieniek »

P4WLO pisze: do Tomasz Sieniek:

no tu mnie zaniepokoiles. Napisze do adminów tego serva. NIe mam pojecia czy wina lezy po mojej czy po ich stronie...
mało prawdopodobne jest żeby wina była po ich stronie, a plik z wirusem miał nazwę "metallica". no chyba że robią Ci na złość ;)
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

Chętnie bym się wypowiedział na temat tej stronki, lecz niestety nie mogę, bo.........widzę tylko napis: "Strona zamknięta do odwołania......".
P4WLO
Kontakt:

ex pisze:Chętnie bym się wypowiedział na temat tej stronki, lecz niestety nie mogę, bo.........widzę tylko napis: "Strona zamknięta do odwołania......".
nie stety ze wzgledu na tego wirusa musialem ja zamknac na razie. lepiej nie ryzykowac rozprzesztrzeniania sie go :) no i po co mialbys sie nim zarazic...
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Strona nie została odnaleziona.
mechusar
Kontakt:

Post autor: mechusar »

a juz liczylem na to, ze powstala kolejna stronka o Metallice. Tym razem dobra. A tu niestety klops - "Strona zostałą zawieszona do odwołania". No ale coz, wszystko wina wirusa. Mam nadzieje ze strona zostanie otwarta ponownie w najblizszym czasie :)
ODPOWIEDZ