[Pytanie] Wyszukiwarka zasobów lokalnych

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
Lucynd
Nowy
Nowy

[Pytanie] Wyszukiwarka zasobów lokalnych

Post autor: Lucynd »

Prosze o pomoc w kwestii wyszukiwarek. Chodzi mi o wyszukiwarke zasobów danego serwisu a nie zasób internetowych ( wiecie o co mi chodzi?)

Strona pisana w html'u.

Z góry thx.
mrdarek
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Pytanie] Wyszukiwarka zasobów lokalnych

Post autor: mrdarek »

Wiele ogólnych wyszukiwarek udostępnia opcję instalacji na serwisie z opcją "przeszukaj serwis". Poszukaj wśród najpopularniejszych wyszukiwarek, a znajdziesz coś na pewno!
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Na www.javascript.pl są dostępne wyszukiwarki w JavaScript.
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wojciech Kocjan »

Zainteresuj sie czyms takim jak 'Vir Time Everysearch' (jesli nie bedziesz mogl znalezc to daj znac, ja tam jakas stara wersje mam). Jest to wyszukiwarka wlasnie stron napisanych w html. Uruchamiasz program, zaznaczasz ktore witryny maja zostac zindeksowane i 'robot' zaczyna dzialac. Wyniki wyszukiwania pojawiaja sie na Twojej stronie, latwo mozna dostosowac wyglad itd. Polecam, kiedys z tego korzystalem i bylo wszystko ok.

Jesli na serwerze masz dostep do php mozesz napisac wlasna wyszukiwarke, szukajaca wlasnie w plikach .htm czy .html. W sieci jest wiele artykulow jak to zrobic..
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

Jeżeli chodzi ci o jakąś konkretną wyszukiwarkę internetową to polecam google i alltheweb. One potrafią przeszukiwać konkretne serwisy.

A jeżeli chcesz mieć wyszukiwarke na swojej stronie, to przeszukaj stronę www.hotscripts.com. Tam na pewno znajdziesz interesujący skrypt.
Lucynd
Nowy
Nowy

Post autor: Lucynd »

Dzięki wielkie wszystkim..;] Poszukam czegos ww tych linkach mam jeszcze inne pytania ale to w nowym topicu. Ogólnie to nie wiem czy to bedzie html czy php czy cos innego..;[ zawsze tak...jest..ok to zostawiam na inny topic

Dzieki!

Jak tylko moja wiedza na temat Webartu bedzie wieksza to napewno sie odwdziecze..;]
ODPOWIEDZ