Prosze o pomoc w kwestii wyszukiwarek. Chodzi mi o wyszukiwarke zasobów danego serwisu a nie zasób internetowych ( wiecie o co mi chodzi?)
Strona pisana w html'u.
Z góry thx.
[Pytanie] Wyszukiwarka zasobów lokalnych
Re: [Pytanie] Wyszukiwarka zasobów lokalnych
Wiele ogólnych wyszukiwarek udostępnia opcję instalacji na serwisie z opcją "przeszukaj serwis". Poszukaj wśród najpopularniejszych wyszukiwarek, a znajdziesz coś na pewno!
Na www.javascript.pl są dostępne wyszukiwarki w JavaScript.
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Zainteresuj sie czyms takim jak 'Vir Time Everysearch' (jesli nie bedziesz mogl znalezc to daj znac, ja tam jakas stara wersje mam). Jest to wyszukiwarka wlasnie stron napisanych w html. Uruchamiasz program, zaznaczasz ktore witryny maja zostac zindeksowane i 'robot' zaczyna dzialac. Wyniki wyszukiwania pojawiaja sie na Twojej stronie, latwo mozna dostosowac wyglad itd. Polecam, kiedys z tego korzystalem i bylo wszystko ok.
Jesli na serwerze masz dostep do php mozesz napisac wlasna wyszukiwarke, szukajaca wlasnie w plikach .htm czy .html. W sieci jest wiele artykulow jak to zrobic..
Jesli na serwerze masz dostep do php mozesz napisac wlasna wyszukiwarke, szukajaca wlasnie w plikach .htm czy .html. W sieci jest wiele artykulow jak to zrobic..
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
Jeżeli chodzi ci o jakąś konkretną wyszukiwarkę internetową to polecam google i alltheweb. One potrafią przeszukiwać konkretne serwisy.
A jeżeli chcesz mieć wyszukiwarke na swojej stronie, to przeszukaj stronę www.hotscripts.com. Tam na pewno znajdziesz interesujący skrypt.
A jeżeli chcesz mieć wyszukiwarke na swojej stronie, to przeszukaj stronę www.hotscripts.com. Tam na pewno znajdziesz interesujący skrypt.
Dzięki wielkie wszystkim..;] Poszukam czegos ww tych linkach mam jeszcze inne pytania ale to w nowym topicu. Ogólnie to nie wiem czy to bedzie html czy php czy cos innego..;[ zawsze tak...jest..ok to zostawiam na inny topic
Dzieki!
Jak tylko moja wiedza na temat Webartu bedzie wieksza to napewno sie odwdziecze..;]
Dzieki!
Jak tylko moja wiedza na temat Webartu bedzie wieksza to napewno sie odwdziecze..;]