Obszerny Poradnik Pozycjonowania
Obszerny Poradnik Pozycjonowania
Witam. Natknęłem się na świetny obszerny poradnik który rozwiązał moje problemy.
Udało mi sie dobrze wypozycjonować stronkę dzięki niemu.
Poradnik ściągniecie z stronki: http://lej.pl/
Należy się zarejestrować a później zalogować i link jest bodajże w panelu użytkownika. Przy okazji można założyć atrakcyjny aliasik
Udało mi sie dobrze wypozycjonować stronkę dzięki niemu.
Poradnik ściągniecie z stronki: http://lej.pl/
Należy się zarejestrować a później zalogować i link jest bodajże w panelu użytkownika. Przy okazji można założyć atrakcyjny aliasik
-
Marcin Kalisz
- Nowy

Re: Obszerny Poradnik Pozycjonowania
Przeanalizujmy fakty:
- nie wiedzieć czemu (właściwie wiedzieć, ale o tym za chwilę) chcesz wszystkim to pokazać
- w dwóch zdaniach opisujesz w sposób kompletny ofertę serwisu, o którym mowa
- to Twój pierwszy i póki co jedyny post na tym forum
Odkrywcza pointa:
Paskudna reklama
- nie wiedzieć czemu (właściwie wiedzieć, ale o tym za chwilę) chcesz wszystkim to pokazać
- w dwóch zdaniach opisujesz w sposób kompletny ofertę serwisu, o którym mowa
- to Twój pierwszy i póki co jedyny post na tym forum
Odkrywcza pointa:
Paskudna reklama
-
Piotr Zając
- Nowy

- Kontakt:
hehe
Popieram...
można było zrobić to, hmmm, subtelniej
Popieram...
można było zrobić to, hmmm, subtelniej
Ale żeby być subtelnym trzeba się troszkę więcej napracować, a czasami to po prostu NUDA!! 
a ja tak sie cieszyłem że jeszcze dobrzy ludzie
na tym świecie
- ale jestem naiwny
- to ci naciągacz jeden
- ale jestem naiwny
- to ci naciągacz jeden
Ściągnęłam i na 100% skomentuję wieczorem, chyba że będę miała coś innego do zrobienia. Na pierwszy rzut oka jest tam sporo lania wody.
[quote="Lexy"]Ściągnęłam i na 100% skomentuję wieczorem, chyba że będę miała coś innego do zrobienia. Na pierwszy rzut oka jest tam sporo lania wody.[/quote
hello lexy
, liczę na twoja wypowiedź ! , jako ze uważam cię za kompetentną osobę 
hello lexy
Takie i podobne teksty zamiast opisywać czym jest pozycjonowanie, nastawiają do niego negatywnie. Tekst wygląda na pisany na zlecenie przez osobę, która ma małe pojęcie o tematyce ale chce jak najwięcej o tym napisać. Całość powinna zostać poddana korekcie przez jakiegoś polonistę, bo autor tego tekstu ma z tym pewne problemy.Uzyskana w rankingach, czołowa pozycja zobowiązuje! Twórca, którego witryna zdoła ją osiągnąć zdawać sobie musi jasno sprawę, że strona poddana zostanie przez odwiedzających znacznie surowszej ocenie niż każda inna funkcjonująca w sieci.
I co wartościowego przekazuje to zdanie? Nic. Zwykłe lanie wody.Nie jestem w takim przypadku zwolennikiem stosowania półśrodków. Działanie, na które się zdecydujemy musi być nie tylko bardzo staranne, ale równocześnie stanowcze i konsekwentne. Działanie na oślep, bez przygotowanego wcześniej planu z pewnością nie wpłynie na uzyskanie pożądanych wyników.
Zła kolejność.który swoje początkowe działanie skupi na trzech zdecydowanie wiodących polskich wyszukiwarkach, którymi są niewątpliwie wyszukiwarki Onetu, Wirtualnej Polski, Google
Nie. Działania te należy zacząć od odpowiedniej budowy strony i optymalizacji kodu, od zadbania o wartościową treść itp.Działanie swoje należy rozpocząć jednak stanowczo nie od indeksowania strony w wyszukiwarkach a od dodania jej do zintegrowanych z nimi Katalogów!
Katalogi teraz służą głównie do zdobywania linków w celu podniesienia pozycji, a nie odwiedzin.trafić może do nas ponadto znaczna ilość, co ważne! kwalifikowanych gości, właśnie z Katalogów!
Sensu nie ma to zdanie.Zaczym jednak zaczniemy się zastanawiać, co robić odpowiedzieć by sobie trzeba na pytanie, czego robić nie należy, co grozi bezpowrotnym najczęściej wykluczeniem strony z zasobów wyszukiwarek i w rezultacie może przyczynić do tego, że wszelkie nasze dalsze działania zostaną pozbawione jakiegokolwiek sensu.
Karane jest użycie nawet jednego komentarza w celu spamowania.umieszczanie w treści dokumentu zbyt wielkiej ilości komentarzy
Chyba lekka przesada. Należy użyć ok. 3-4 słów.Ilość słów zawarta w nagłówkach nie powinna być zbyt wielka, najwłaściwsze wydaje się użycie do 10 słów
Hmm, to z jakiej w końcu strony jest skopiowany ten artykuł?Dodatkowe, dość ważne jak mi się wydaje informacje na temat odnośników zostały przedstawione na podstronie linki.html.
Przecież to SPAM.Kolejnymi elementami, na które należy zwrócić uwagę są komentarze:
<!-- komentarz zawierający jakiś tekst -->
Nie dla wszystkich obrazków.alt w opisie obrazków jest już wyraźnie zalecany - nieomal wymagany
Takie są najważniejsze i znam to z doświadczenia.Stanowczo nie należy jednak wyciągać z tego wniosku, że wartościowe są dla nas jedynie strony zgodne tematycznie, stojące odpowiednio wysoko w rankingach
A czemu miałyby nie indeksować łączy zawartych w bannerach? Nawet w późniejszej części artykułu są rady odnośnie wymiany bannerami, a nawet jest rada odnośnie uczestnictwa w systemach wymiany bannerów i linków. Widać autor sam nie może się zdecydować jak należy postępować, a jak nie.Niemal klasycznym przykładem błędu jest wymiana odnośników poprzez systemy wymiany bannerów. Nie dość, że są bezwartościowe dla poprawienia wskaźnika (wyszukiwarki nie indeksują takich łączy)
Nie. Najwięcej dają linki jednostronne umieszczone na wartościowych stronach.Partnerska wymiana łączy (...) jest jednak najbardziej chyba skuteczną formą działania
W Google nie mają praktycznie znaczenia.Znajomość ustawiania i cech znaczników <meta> jest niezbędna dla właściwego zaindeksowania stron zarówno w wyszukiwarkach jak i katalogach stron
Ehh, prawie zasnęłam czytając to i nie polecam nikomu. Wystarczy krótkie streszczenie z pierwszej lepszej strony, ale takiej, na której nie ma rad jak spamować.
-
marcinucha
Dzięki Lexy za poświęcenie czasu na skomentowanie tego "poradnika".
Dzięki temu inni użytkownicy (w tym ja) zaoszczędzą swój czas.
Dzięki temu inni użytkownicy (w tym ja) zaoszczędzą swój czas.
kwidzi, jakieś komentarze? Skoro dzięki temu poradnikowi udało Ci się wypozycjonować stronę to może podasz więcej szczegółów, zaczynając od adresu strony i pozycjonowanych słów kluczowych/fraz? Czego dokładnie dowiedziałeś się z poradnika?
kwidzi
pewnie to był jego jedyny post na tym forum :]
widze, że nadal dużo osób pozycjonowanie postrzega jako coś dziecinnie prostego nie wartego inwestowania, usłyszeli że coś takiego jest i że można kupić na aukcji za 9,99 i będzie gitara
pewnie to był jego jedyny post na tym forum :]
widze, że nadal dużo osób pozycjonowanie postrzega jako coś dziecinnie prostego nie wartego inwestowania, usłyszeli że coś takiego jest i że można kupić na aukcji za 9,99 i będzie gitara