Apple Maccintosh - migracja
Apple Maccintosh - migracja
Czy jest ktoś zorientowany w temacie Maców? Zamierzam się przesiąść na Maca, albowiek raz na zawsze będę mógł porzuciść ms okna, bowiem na MacOS - a jest mnóstwo softu obecnego na windowsa (w tym flash), a poza tym MacOS jest na bazie UNIX-a, tak jak LINUX czy FreeBSD. Nie wiem o tych kompach zbyt wiele. Czy ktoś mógłby mi je przybliżyć? Jak najwięcej szczegółów. Z góry dzięki.
-
Grzegorz Komsta
- Przelotem

- Kontakt:
Re: Apple Maccintosh - migracja
W sieci masz mnóstwo stron poświęconych tematyce Mac'ów i systemu MacOS, a tu nie ma zbyt wiele osób korzystających z tego typu komputerów. W kioskach też znajdziesz czasopisma, w których jest dużo o "makówkach".
Jak dla mnie Mac'i to naprawdę dobre komputery i nie ma się czego obawiać. Będziesz musiał się przyzwyczaić do nowego środowiska, ale to raczej nie powinno stanowić dla Ciebie problemu
. O kwestiach estetycznych już nie wspomnę, bo komputery spod znaku jabłka prezentują się dużo lepiej niż tradycyjne "blaszaki".
Jak dla mnie Mac'i to naprawdę dobre komputery i nie ma się czego obawiać. Będziesz musiał się przyzwyczaić do nowego środowiska, ale to raczej nie powinno stanowić dla Ciebie problemu