UKST - ocena strony

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

UKST - ocena strony

Post autor: Dreen »

Witam i tradycyjnie jak na ten dzial prosze o ocene strony. Jej adres to www.ukst.prv.pl - domenka jest na razie armowa, bo to taki 'okres probny' dla strony wogole.

Trudno jest jakos sprecyzowac tematyke strony - kazdy kto odwiedzi i troszke poczyta to sam wysnuje wniosek o czym ona tak wogole jest.

Tresciowo na stronce jest prawie nic. To dlatego, ze jak narazie my (redaktorzy) mamy bardzo malo czasu. Mniej wiecej w okresie swiatecznym sie to pewnie zmieni.

Prosze o uwagi dodyczace tylko strony a nie 'teamu' - te drugie prosze slac na moj oficialny adres e-mail: [email protected]

Co sie tyczy szaty graficznej to pewnie kazdy zauwazy ze nie jest ona zbyt bogata - jest tak dlatego, poniewaz stawiam glownie na szybkozaladowywalnosc (fajne slowo >]) strony.

Za oceny z gory dziekuje.
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Re: UKST - ocena strony

Post autor: iniside »

Genrealnie do niczego... Zmień wszytko co sie da z tematyką włącznie... Bo raczej dobrze (znaczy popularności) nie wróże... Ale cały design idzie do wymiany na coś bardziej treściwego...
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

no niebardzo jest co oceniac :]

grafiki niema zbyt wiele - mało wyrazista, nic nie mowi o tematyce strony. Albo mi sie zdaje albo jest w odcieniach szarosci :)

wstrzymuje sie od oceny - aha jest lepsza od tej ostatniej wystawionej - przynajmniej kolory ze sobą współgrają.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

inside, nie rozumiem cie, sprecyzuj dlaczego nie wrozysz mi popularnosci? chetnie sie dowiem.

Mayhen, dlaczego uwazasz, ze strona w odcieniach szarosci jest zla? garfy jest malo, bo ma byc jej jak najmniej bo liczy sie tylko tresc. ewentualnie, czy mozesz mi dac jakies wskazowki co do grafiki? faktycznie nie bardzo jest co oceniac, ale kazdy kiedys startuje...

w sumie to dziekuje za dopowiedzi.
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

Witam

Brakuje ogonków języka polskiego.

Może 10 lat temu ta strona dostałaby ocene na poziomie 6/10
ale dzisiaj to tylko 2/10

Same chęci nie wystarczą, trzeba pokazać umiejętności.
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Nie wróże (choć jestem optymistą) bo:
Tam jest słowo linux. A stron o linuxsie i to liczących sie stron jest pare (www.linux.pl http://linuxweb.linuxindex.pl/ )
Tam jest cos o hack. Tu raczej nieliczyłbym na szczególne zainteresowanie (no chyba że zrobisz tego download)
itp.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Strona wogóle mi się wolno ładuje a mam szybkie łącze.

Wogóle nie wiem co jest do oceniania :!:
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

nie ma nic do oceniania
rafal

ocena

Post autor: rafal »

za szaro, bez wyrazu, nie podoba mi sie ;-(, po co witasz numer IP ?
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

wiem wiem i jeszcze raz wiem. nie ma duzo do ocenienia. jednak klne sie na co chcecie ze pewnego dnia reaktywuje ten temat, a na stronie bedzie juz wiecej. o wiele wiecej.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

inside, widocznie zle zinterpretowales przeslanie witryny. Strony, ktore wymieniles, sa strona dla ludzi, sa prawdziwymi SERWISAMI. Nasza strona jest inna. Tu chodzi o prezentacje naszych prac, efektow nauki itd. ludziom, chodz jest to drugorzedny cel. Pierwszorzednym celem, jest poszerzanie wiedzy czlonkow 'teamu' ('stowarzyszenia' czy whatever). Tu nie chodzi o niesienie wiedzy ludziom tylko sobie. To ze ktos scignie sobie od nas nasza kiazeczke (e-booka czy whatever) i czegos sie dzieki niemu nauczy, jest, oczywiscie, dla nas satysfakcjonujace, jednak mimo to, jest to tylko efekt uboczny. Co do slowa hacking, to wystepuje tylko raz, do tego nie w takim kontekscie.

Co do designu strony powitalnej to ulegnie ona DRASTYCZNEJ zmianie. Pewnie zostawie tylko logo i cos jeszcze tam dopisze.

Czy dobrym pomyslem byloby zmiejszenie czcionki ?
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

ale to jest forum webmasterow, webdesingerow i tworcow stron a nie twojego teamu ... my tu oceniamy strone (o co zreszta prosiles) a nie cel istnienia czy zawartosc.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

no wlasnie o to mi chodzi - chcialem tylko wytlumaczyc kwestie nie zrozumienia mnie przez pana inside.

co do oceny strony to jeszcze jedno - czesto radzicie zeby popatrzec na inne zglaszane tu strony, tak tez zrobilem i oto strona z tego tematu uzyskala ocene identyczna do mojej.Dlaczego? moze zeczywiscie nie widze pewnych defektow tej strony jako jej tworca, lecz czy naprawde jest ona taka jak ta z tamtego tematu?

wolno strona sie laduje z powodu hostingu takiego jaki jest, a dlugo takiego nie bedzie (hmm mam nadzieje)

powtarzam: czy zmiana czcionki jest zlym czy dobrym pomyslem??
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

o przepraszam :)
ja tamtą strone ocenilem na 0/10 a twoja na 2/10
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

dziekuje ci peterson >]
w kazdym razie jak na pierwsza strone to chyba i tak niezle co?
oparlem strone o php ale tu byl chyba moj blad bo zdazylem poznac tylko pare prostych funkcji i dlatego miedzy innymi efekt jest kiepski.
w kazdym razie dziekuje za wszelkie opinie jak dotychczas, wszystkie motywuja mnie do dalszej nauki i pracy. szkoda tylko ze niewiele bylo sugestii dotyczacych zmian poza 'wymien wszystko' .
zachecam do dalszych opinii
ODPOWIEDZ