Witam i prosze o ocenę mojej strony

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
anddoz
Kontakt:

Witam i prosze o ocenę mojej strony

Post autor: anddoz »

Prosze o ocenę mojej strony, każda ocena nawet krytyczna będzie mile widziana. Interesuje mnie szczególnie sposób budowy strony, kolory-czy pasuja do siebie i oczywiście galeria, z której nie jestem calkowicie zadowolony. Może jakaś podpowiedź. Dziękuję :?
Sorry .
www.mateuszdozynko.republika.pl
Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2003 9:57 am przez anddoz, łącznie zmieniany 1 raz.
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

Re: Witam i prosze o ocenę mojej strony

Post autor: budek vel. fu3ak »

Witam i prosze o linka do strony
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Hm. Proponuje abyś poczytał sobie o tworzeniu stron www, bo tą którą zrobiłeś to albo prostym htmlem albo poprostu Microsoft Wordem.

Kolory - Wszystko rozmazane wogóle nie czytalne. Same obrazki po których kliknięciu wchodzimy w dział. A może by jakieś słowa zamiast obrazków?

Muzyka - Wywal ją, nie każdy chce tego słuchać. A jeżeli już chcesz ją mieć to zrób opcję to włączania i wyłączania muzyki!

Ocena to 1/10
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Ocena: 0/10 (brutal :twisted: )
Jak tata pomógł ci napisać tę stronę, to ty chyba nic nie robiłeś... Naprawdę to jest chyba najprostszy Word. Ciekaw jestem jak wyglądała twoja pierwsza strona. Proponuje kupić książkę o podstawach html-a i zobaczyć inne strony, które wystawiają tu inni... :?
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

już od dłuższego czasu nie widziałem takich stron...
to już Twoja 3-cia strona - wolę nie wiedzieć jak wyglądały pierwsze bo ta wygląda okropnie.

Pytasz czy kolory do siebie pasują...Nic na tej stronie nie pasuje do siebie.
Najładniejszą cześcią grafiki jest banner Gamius'a - tyle. Wszędzie jakieś ikonki, bez ładu i składu - nie oceniam bo nie ma co oceniać.

Do tego ta muzyka... wyłącz ją albo daj opcję wyłączenia, jak mi gra winamp to chyba jego słucham...

p.s. Twoja druga stona też nie jest lepsza.

Poczytaj parę kursów (na tej i innych stronach) szczególnie o wyglądzie i funkcjonalności stron.
KaRoL
Działa
Działa

A najlepszy u mnie jest tekst :lol:
Stronę najlepiej oglądać w rozdzielczości 800*600. Rozdzielczość twojego ekranu to 1024*768. Jeśli to możliwe, zmień rozdzielczość!
Mayhen, mylisz się! Najlepszy na stronie jest pop-up Republiki WWW. :lol:
Na szczęście znam sposób na wyłączenie muzyki, a nawet dwa:
1) wciśnięcie przycisku "Zatrzymaj" w MSIE
2) wyłączenie strony :lol:
Rozśmieszył mnie jeszcze jeden tekst:
Ostatnia aktualizacja strony:
niedziela, 14 września 2003,
A wg. mnie najbardziej denerwującą rzeczą na stronie jest samo przesuwający się tekst ku górze. Przecież ja sam potrafię suwać myszką po ekranie! :x Co to za debilstwo... :evil:
Ale najbardziej zaawansowana animacja na stronie to powiększające się zdjęcie... :o Na co tu flash? No i jeszcze w tekście czytam:
Interesuję się informatyką, grafiką komputerową, (...) Fascynuje mnie tworzenie programów, obrazów i innej grafiki komputerowej.
8O Właśnie widać jak bardzo go to wszystko fascynuje :twisted:
Ciekawe jaki program stworzyłeś? Skopiowałeś z C:\WINDOWS\system32 Paint'a na pulpit? :lol:
I ostatnia sprawa, która wydaje mi się podejrzana...

____Księga gości:
Kaśka pisze:fajna stronka
Karol Parzonko pisze:Hej strona jest za***ista. Masz chłopie taki sma gust jak ja Bardzo lubie słuchać muzyki klasycznej a w szczególności Angrea Bocelliego. (...) Zyczę ci powodzenia. Trzymaj się będoa z ciebie ludzie. (...)
Saver pisze:strona bardzo ciekawa życzę Ci poweodzenia w rozwijaniu talentu może z tego coś być ???
Czy mi się zdaje, czy tą stronę odwiedzają same debile? Pewnie nawet nie widzieli Onetu lub WP.pl 8O Z tego co widzę, to pewnie wszyscy są z jego klasy albo koledzy...
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

A może to kryptoreklama :) Może są podstawieni :) Ja dałem 1/10 ponieważ nie używam oceny na minusie :wink:
KaRoL
Działa
Działa

He, he... tylko, że moja ocena nie jest na minusie tylko wynosi równe ZERO czyli NIC. A co do wpisów to pewnie sam im kazał się wpisać. Znam to. Dzieciuchy się nie znają. Im to imponuje, bo same nie mają swoich stron a jak mają to myślą że jest najlepsza w internecie. :evil:
anddoz
Kontakt:

Dziękuję za ocenę

Nie bardzo zgadzam się z niektorymi opiniami, ale oto sam poprosiłem. Naszą stronę pisalismy sami i jesteśmy z niej dumni, a skoro tak Wam się nie spodobala to prosze pokażcie WY swoje strony może czegos się od niektórych nauczę. Mozliwe że strona nie jest najlepsza, ale następne będą zatem bardziej doświadczone.
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

tragedia, ocena 0/10 za wszystko: kolory, czcionki, linki, rozmieszczenie, nie potrzebne smieci jak scroll, powiekszanie zdjecia, muzyka w tle, kryptoreklama, dzialy i teksty.

Na stronie bylem niecala minute, szybko sie laduje :lol: i rownie szybko sie z niej wychodzi :)

Co do pokazywania stronek to wiekszosc userow WI wpisuje sobie linka do strony w podpise (automatycznie w kazdym poscie na forum).
Ale skoro tego nie zauwazyles to znaczy ze twoja fascynacja komputerami, tworzeniem www, grafiki jest zbyt mala (tzw. anaalfabetyzm komputerowy) abys mogl sie tak chwalic. Wolalbym nie widziec w twoim podpisie twojej strony, to zwykly smietnik ...

Poczytaj kursy o HTML np Pawla Wimera, poszukaj innych tekstow na temat www czy grafiki.

Pozdrawiam i powodzenia :P
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Dziękuję za ocenę

anddoz pisze:Nie bardzo zgadzam się z niektorymi opiniami, ale oto sam poprosiłem. Naszą stronę pisalismy sami i jesteśmy z niej dumni, a skoro tak Wam się nie spodobala to prosze pokażcie WY swoje strony może czegos się od niektórych nauczę. Mozliwe że strona nie jest najlepsza, ale następne będą zatem bardziej doświadczone.
kliknij na Obrazek a bedziesz widział strony użytkowników. Albo zobacz w podpisie.

Powiedz dokładnie z którymi opiniami się nie zgadasz - oświeć nas.
anddoz
Kontakt:

odpowiedź

Jeżeli chodzi o strony to ja wiem gdzie szukać na forum, ale strona np: karola wczytuje sie długo i nie mozna się doczekac końca dla modemowców to czysta klapa. A co do wpisow w ksiedze gości to nie wpisują sie debile tylko odwiedzający ludzie. Jeżeli jesteś taki bystry to powinieneś zauważyć , że w księdze gości są zapisane nr. IP komp. w ten sposób obrazasz innych internautów. A co do Barnaby_ On nawet nie podaje linka do swojej strony , A może jeszcze jej nie ma i niewie dokladnie jak ja ocenić
Mathew
Kontakt:

Post autor: Mathew »

Kolego Mateuszu.Może i powyższe wpisy były trochę obraźliwe dla ciebie ,al w tym wszystkim jest twój błąd.Czemu wcześniej nie zornietowałeś się jakie strony są wystawiane na tym forum do oceny.Tutejsi oglądając twoją stronę słusznie się bawią krytykując bo prezentowanie im tej strony to dla nich strata czasu.

To co zrobiłeś można porównać z poniższym przykładem.
Chcesz aby przyjeli cię na Studia Plastyczne , a ty nie umiesz wogóle rysować i malować.
To dobrze że jesteś dumny z tej strony.Nikt ci nie zabrania.Ale na przyszłość nie dawaj strony o podobnym poziomie do oceny

Moja ocena to 1/10 za to że ona wogóle istnieje
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

niestety musze sie zgodzic ze wszystkimi powyzszymi kryrtycznymi uwagami.

wszystko do wymiany

najlepiej zacznij od nowa.

0/10
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: odpowiedź

anddoz pisze:Jeżeli chodzi o strony to ja wiem gdzie szukać na forum, ale strona np: karola wczytuje sie długo i nie mozna się doczekac końca dla modemowców to czysta klapa. A co do wpisow w ksiedze gości to nie wpisują sie debile tylko odwiedzający ludzie. Jeżeli jesteś taki bystry to powinieneś zauważyć , że w księdze gości są zapisane nr. IP komp. w ten sposób obrazasz innych internautów. A co do Barnaby_ On nawet nie podaje linka do swojej strony , A może jeszcze jej nie ma i niewie dokladnie jak ja ocenić
widzę twą frustracje w poście... Pewnie spodziewałeś się innych ocen, najpierw trzebabyło zorientować się co do stron tutaj wystawianych :)

Pracuj dalej nad stroną i pooglądaj inne, no i naucz się tworzyć swoją grafikę.
ODPOWIEDZ