Już całkiem niedługo firma Google po szybkim wejściu na Polski rynek, wprowadzi
w swoją działalnośc google.com, indeksowanie stron www w formacie flash.
Jeden z najwiekszych potentatow technologii flash, byla firma macromedia,
teraz wykupiona przez firme o wiekszym kapitale adobe,bedzie
najprawdopodobniej proponowal indeksowanie w sposob: najczesciej powtarzajace
sie nazwy obiektow,mc,scen,liknow wykorzystanych w formacie flash.
Co Wy na takie zagranie ?
flash indeksowanie
Re: flash indeksowanie
Nie bardzo wiem ja się ustosunkować do Twojej informacji, mógłbyś podąć jej źródło?
Bardzo by mnie ucieszyło indexowanie Flasha jednak nie bardzo wierzę w sposób indeksowania, który opisałeś a to, dlatego, że google nie stosuje indeksowania na podstawie nazw elementów tylko na podstawie faktycznej treści zawartej na stronie. To trochę tak jakby miało indeksować strony WWW na podstawie nazw elementów formularza czy bloków <div></div>. Jaka byłaby przeszkoda żeby w pętli stworzyć kilka tysięcy MC odpowiedni nazwanych?
A jak indeksować faktyczny tekst? Jeżeli jest on np wczytywany z zewnętrznego pliku a adres do tego pliku jest wysyłany do Flasha dynamicznie z zewnątrz? Trzeba by wywołać plik Flasha i sprawdzić, jakie dane posiada w polach tekstowych.
Według mnie nazwy elementów odpadają.
Bardzo by mnie ucieszyło indexowanie Flasha jednak nie bardzo wierzę w sposób indeksowania, który opisałeś a to, dlatego, że google nie stosuje indeksowania na podstawie nazw elementów tylko na podstawie faktycznej treści zawartej na stronie. To trochę tak jakby miało indeksować strony WWW na podstawie nazw elementów formularza czy bloków <div></div>. Jaka byłaby przeszkoda żeby w pętli stworzyć kilka tysięcy MC odpowiedni nazwanych?
A jak indeksować faktyczny tekst? Jeżeli jest on np wczytywany z zewnętrznego pliku a adres do tego pliku jest wysyłany do Flasha dynamicznie z zewnątrz? Trzeba by wywołać plik Flasha i sprawdzić, jakie dane posiada w polach tekstowych.
Według mnie nazwy elementów odpadają.
No wiec narazie trzeba sobie radzic inaczej 
To tylko moja teoria jesli chodzi o system indeksowania flasha.
Sprawa dogadania Google / Adobe i przystosowanie playera do indeksowania.
Sprawa dogadania Google / Adobe i przystosowanie playera do indeksowania.