Witajcie,
moj klient prowadzi komis samochodowy i chce stronke na ktorej mozna zosatwaic ogloszenia - i nie wiem w czym to da sie zrobic : html, czy musi byc php ???
jak zrobic komis internetowy ?
Re: jak zrobic komis internetowy ?
html na pewno, php to zalezy co che sie osiagnac. Jesli bedzie to tylko formularz to mozna go przeslac uzywajac tylko htmla za pomoca klienta poczty (np. outlooka). Jednak to malo wygodny i nieladny sposob dla wypelniajacego formularz, szczegolnie moze sie wkurzyc kiedy np. nie ma maila albo nadaje z miejsca gdzie nia ma mozliwosci skonfigurowania poczty i po prostu nie wysle takowego formularza.
Za pomoca php mozemy zas pzreslac dane formularza na nasz mail. uzytkownik nie bedzie musial sie tym pzrejmowac.
Jezeli jednak ma to byc w pelni dynamiczna strona - to znaczy ma dodawanie byc zintegrowane z pokazywaniem tego na stronie jako np. oferty, to zostaje tylko php + mysql. I na prawde nie jest to takie trudne do zrobienia.
Za pomoca php mozemy zas pzreslac dane formularza na nasz mail. uzytkownik nie bedzie musial sie tym pzrejmowac.
Jezeli jednak ma to byc w pelni dynamiczna strona - to znaczy ma dodawanie byc zintegrowane z pokazywaniem tego na stronie jako np. oferty, to zostaje tylko php + mysql. I na prawde nie jest to takie trudne do zrobienia.
hm
Hm, no moze nie jest trudno ale ja w ogole nie mialam do czynienia z php nie mowiac o msql. Moze w takim razie wiesz o jakis dobrych kursach, stronach ewent ksiazkach na ten temat ? Bylam wdzieczna za info
Pozdrawiam i dzieki za odp
Vio
Pozdrawiam i dzieki za odp
Vio
Re: jak zrobic komis internetowy ?
jezeli chcesz zrobic cos takiego nie znajac php to ja bym ci najpierw polecil www.hotscripts.com poszukaj tam moze cos dla siebie znajdziesz, aaa jak chcesz miec to profesjonalnie zrobione polecam swoje uslugi
jestem w miare tani