Pilnie potrzebuje pomocy,ponieważ
do jutra musze skonczyc pewna animacje.
Mam szereg nastepujacych po sobie zdjec. chce zeby ostatnie z nich powoli znikalo az bedzie kolor czarny/albo bialy.
Próbowalam na jednym,osobnym zdjeciu.Weszlam w efekty-->transition, wyswietlilo sie okno,zaznaczylam "Fade out" i zeby na poczatku wolniej znikalo. Wszystko sprawnie zadzialalo.
Potem probowalam powtorzyc te sama czynnosc tylko ze na ostatnim zdjeciu z mojego szeregu zdjec.Nie udalo sie. Probowalam rozne rodzaje zaznaczen,dodatkowa warstwe i tego typu rzeczy ale bezskutecznie. Ostatnie zdjecie nie chce znikac. Co mam zrobic?
Ostatnia klatka ma byc calkowicie biala tudziez calkowicie czarna.
1. W temacie, korzystając z tagów, określaj charakter topicu [poprawione]
2. Nie oznaczaj pytań jako "pilne", nawet jeśli Ci się spieszy (za: Jak mądrze zadawać pytania)
3. Stosuj pojedyńczy znak pytajnika (Forum to nie Gadu-Gadu) [poprawione]
[Problem] Powolne znikanie zdjęcia
-
Occult_soul
- Nowy

Re: [Problem] Powolne znikanie zdjęcia
Nie ma konieczności stosować „efektów”, zrób po prostu animację każdego zdjęcia w ostatniej klatce animacji ustaw Tint na czarny lub biały.
-
Occult_soul
- Nowy

To znaczy? Jak sie ustawia "Tint" na czarny ?
Zaznaczasz obiekt na liście czasowej
W panelu Properties rozwijasz listę Color
Wybierasz Tint
Ustawiasz kolor
Wybierasz Tint
Ustawiasz kolor
-
Occult_soul
- Nowy

Hmyy
Wiem gdzie sa opcje coloru ale nie wiem gdzie jest ten "Tint". Chyba ze weszlam w jakies zle opcje koloru
Wiem gdzie sa opcje coloru ale nie wiem gdzie jest ten "Tint". Chyba ze weszlam w jakies zle opcje koloru
-
Occult_soul
- Nowy

Umiem czytac. Jesli pytam to znaczy ze nie moge tego znalesc. Kiedy rozwijam panel "Properties " to mam tam:
Z lewej strony,rysunek drzewka,obok niego napis "Bitmap".Ponizej mam wspolrzedne (W,H,X,Y).
Z prawej strony mam "Instance of.." i guzik do nacisniecia "Swap" i obok "Idealne_zdjecie" i ponizej guzik do nacisniecia "Edit"(ktory mnie przekierowuje do adobe photoshop).
Wiec gdzie jest ta lista "color"do rozwiniecia?
Jak rozwijam z kolei panel "Color mixer" to mam wszystko ustawione na czern i R na 0,G na 0 i B na 0. Alpha na 100%.
Z lewej strony,rysunek drzewka,obok niego napis "Bitmap".Ponizej mam wspolrzedne (W,H,X,Y).
Z prawej strony mam "Instance of.." i guzik do nacisniecia "Swap" i obok "Idealne_zdjecie" i ponizej guzik do nacisniecia "Edit"(ktory mnie przekierowuje do adobe photoshop).
Wiec gdzie jest ta lista "color"do rozwiniecia?
Jak rozwijam z kolei panel "Color mixer" to mam wszystko ustawione na czern i R na 0,G na 0 i B na 0. Alpha na 100%.
Aby móc zastosować opcje Color należy zmienić bitmapę na MC lub obiekt graficzny.