[ocena] remib.prv.pl POMOCY

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
ReMi_B
Kontakt:

[ocena] remib.prv.pl POMOCY

Post autor: ReMi_B »

Witam poszedłem za waszymi radami, oczywiscie niektórymi i zmieniłem co nieco w mojej stronie hmm... sami zobaczcie i ocencie

www.remib.prv.pl
Ostatnio zmieniony pt lis 28, 2003 8:36 pm przez ReMi_B, łącznie zmieniany 2 razy.
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [ocena] remib.prv.pl POMOCY

Post autor: misz »

mniam, mniam nowe miesko :P

uklad oklepany ... ale mozna z niego cos wykrzesac w porownaniu do tego co przrdstawiasz.... zerknij na http://www.digart.pl/details.php?id=30795 i porownaj czego brakuje ... podpowiem, drobnych smaczkow i starannosci. zmien tez ten niebieski ... wali po oczach
van Meegeren
Nowy
Nowy

Post autor: van Meegeren »

hmm...
1. jak na mój gust za 'radosne' kolorki. ten niebieski lepszy chyba byłby bardziej stonowany...
2. jakiś napis jako logo bym dał :D
3. i napisy, tzn. linki mniej żółte, a bardziej pomarańczowe, tak, żeby pasowały do ciemniejszych partii obrazka na górze...
4. i jeszcze (ale ze mnie upier*** :)) jakoś tak dziwnie mi się strona w 1024x768 na nie mieści - muszę przesuwać (chyba że dam sobie fullscreen), a to tylko z 2 linijki linków do przesunięcia, więc trochę denerwuje...
5. no i to: linki po najechaniu kursorkiem nie zmieniają odcienia/koloru/tła, więc czasem można stracić z oczu to, co się akurat chce kliknąć :)
6. przy napisach 'menu', 'hobby', czy 'inne' dałbym jakiś mini element pasujący wyglądowo do obrazka na górze (to a la Bummm! :)), bo jest taki jakiś... samotny :P.

pzdr
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

No więc wg. mnie podstawową rzeczą jakiej brakuje na stronie to style kaskadowe.
No i faktycznie ten niebieski strasznie razi, szczególnie jak ktoś ma rozjaśniony monitor. Ja mam na 40 i wali jak nie wiem, a niektórzy mają i po 80.
Przydałoby się jakieś zakolorowanie linka po najechaniu, bo czasami można źle kliknąć gdy linków jest więcej i są w grupie.
Cóż, więcej nic nie powiem, bo na razie za mało na stronie do oceniania. Jeden top i linki z tekstem + pare zdjęć.

Ocena: 3,5/10 8)
dzieciol4
Nowy
Nowy

Post autor: dzieciol4 »

czy chcesz debugowac???
czy chcesz debugowac???
czy chcesz debugowac???
czy chcesz debugowac???
czy chcesz debugowac???
:twisted: grr
ReMi_B
Kontakt:

dzięki za słowa krytyki... może faktycznie za bardzo to wszystko jest "oczojeb...e" ten kolorek stonuje hmm.... zmiana linka po najechaniu w sumie też dobry pomysł.... myśle nad tym żeby wstawić:

<a href="http://www.costam" onmouseover="this.innerHTML='bla bla'" onmouseout="this.innerHTML='alb alb">alb alb</a>

czyli zmiana treści odnosnika po najechaniu na niego.

Co do stylu kaskadowego to może to będzie brzmieć głupio ale nie wiem co to, ale już zabieram się do szperania po necie odnosnie tego.
Strona jest jak narazie w HTMLu ze wstawkami skryptów java, więc kombinuje cały czas nad kodem.

van Meegeren co do jakiś ikonek przy Hobby, Inne, O mnie to raczej nie jakoś mi się to nie widzi wiesz każdy ma swój gust :) ale też dlatego dałem stronke do oceny zeby zmierzyła się z waszym gustem i profesjonalnym okiem.

a co do wielkości to jak inni mają problemy z wielkością ???? jak tak to trzeba to zmienić w sumie głównie nastawiałem się na 1024x768.... ale czy wyszło no u mnie w sumie OK

dzieciol4 hmm.. debugować tz .... ???? prosze o wyjaśnienie ????

mam jeszcze pytanie bo mówicie o wielkości jak zmienić wielkość liter tak zeby były mniejsze wtedy i sama strone będe mógł mniejszą zrobić, każdy w komputerze ma w przegladarce IE w rozmiaże tekstu ma czcionke średnią i to daje taki efekt ze strasznie jest to duże !!!! niezależnie jaką czcionke ustawie w kodzie źródłowym... a np na portalu onet.pl mimo zmian tego parametru w przeglądarce trzyma orgi. wielkość czcionki narzucą przez webmastera a u mnie to zmienia jak to zrobić ????? POMOCY

POZDRAWIAM WSZYSTKICH i czekam na dalsze KOMENTARZE
van Meegeren
Nowy
Nowy

Post autor: van Meegeren »

ehhhh... nie chodziło mi o inną 'ikonkę' przy każdym dziale... w ogóle nie chodziło mi o *ikonkę* jako taką, czyli coś będącego symbolem danej części strony, tylko o jakiś *motyw* powtarzający się przy każdym a pasujący do grafiki na górze... to jeśli chodzi o wyjaśnienie...

jak nie chcesz, żeby ci zmieniało rozmiar textu, to zamiast <font size="costam"> wpisz np:

Kod: Zaznacz cały

<font style="font-size: 8pt"> JAKIS TEXCIK</font>
u mnie to działa, tzn. rozmiar się trzyma.

a co do stylów... to co powyżej to właśnie był kawałek :D. Style to to co masz napisane między <style> a </style> w head, ew. można to mieć w osobnym pliku....

pzdr
dzieciol4
Nowy
Nowy

Post autor: dzieciol4 »

a nie wyskakuje ci nieraz takie okienko jak wchodzisz na niektore strony ze skrypty sa skopane i czy chcesz debugowac ?? :D
ReMi_B
Kontakt:

hmm

nic mi nie wystakuje
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

W zasadzie... Nie pdoba mi się.. Porponuje zmienić wszytsko. Zaczynając od logo... Na kolorach kończąc jakieś takie monotonne... Do tego linki powinny zmieniać kolor po najechaniu. CZekam na następną wersje..
DRNK
Nowy
Nowy

Post autor: DRNK »

Otóż styl kaskadowy to krótko mówiąc styl zawarty w dokumencie o rozszerzeniu *.css zaimplementowany na stronie w następujący sposób:
<link rel="Stylesheet" href="styl.css" type="text/css"> gdzie styl to nazwa dokumentu o rozszerzeniu css

Dzięki umieszczeniu styli w jednym dokumencie, gdy będziesz chciał zmienić przykładowo czcionkę na stronie głównej i podstronach to zmiany wprowadzasz tylko w jednym pliku *.css.
ODPOWIEDZ