[Strona] www.zimatik.com

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

[Strona] www.zimatik.com

Post autor: ZiMatik »

Witam serdecznie :) Zapraszam na moja skromna strone
( http://www.zimatik.com) i prosze o wszelkie sugestie, rady, krytykę i pomysły :) Mam np problem z forum - a mianowicie - jak je ,,ożywić'' - jak sprawić żeby ludzie ktorzy je odwiedzaja zechcieli cos pisac !? - moze tematy nie takie a moze tamet skrajnie nie ciekawe albo wrecz nudne jak flaki z olejem??? moze sa jakies sposoby aby forum zylo? Nie moge przeciez prowadzic monologow sama ze soba 8)
Tak wiec..niniejszym zapraszam serdecznie i ładnie prosze o wszelkie mozliwe komentarze:) Pozdrawiam serdecznie ZiMatik :)
Unité
Kontakt:

Re: [Strona] www.zimatik.com

Post autor: Unité »

Moja sugestia to zmniejszenie wagi strony - wczytywanie ~500 KB na kazdej podstronie, to nie jest najlepszy pomysl.
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

odp

Dzięki Unite...ale chyba nie bedzie to takie proste... wiem ze troche dlugo to trwa....:( Pozdrawiam serdecznie :)
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Po pierwsze dlaczego kazda z podstron wyglada zupelnie inaczej? Mnie sie to szczegolnie nie podoba. No i druga sprawa z tym zwiazana to waga co wspomnial Unite. Na startowej czemu jest taka duza przerwa miedzy reklama a samym tekstem? Po co faza ksiezyca?:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:| Waluty?:|:|:|:|:|:|:|:| Przemysl co ma byc na tej stronie. Na 10 daje 2.
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Halszczak »

Drobna dygresja, jeżeli zdecydowałaś się na mambo to poskładaj to wszystko na mambowych komponentach, przynajmniej będzie jednako.
Ostatnio zmieniony pn lut 06, 2006 11:27 am przez Halszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

Podstrony wygladaly inaczej bo testowalam rozne rzeczy :) Wage zgodnie z zaleceniami zmniejszylam :) Przerwe zlikwidowałam :) A fazy księżyca...:)) to takie małe zobczenie (ja z nich korzystam:)) Z walut zrezygnowałam:)
Pozdrawiam i dziekuje za komentarz:)
cfaniak pisze:Po pierwsze dlaczego kazda z podstron wyglada zupelnie inaczej? Mnie sie to szczegolnie nie podoba. No i druga sprawa z tym zwiazana to waga co wspomnial Unite. Na startowej czemu jest taka duza przerwa miedzy reklama a samym tekstem? Po co faza ksiezyca?:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:| Waluty?:|:|:|:|:|:|:|:| Przemysl co ma byc na tej stronie. Na 10 daje 2.
EDIT:
Zasadniczo masz racje - ja zrobilam ,,pomieszanie z poplataniem'' z czystej wygody :) Ale skoro Ciebie to azi...to znaczy ze moze razic wiecej osob wiec pomysle czy nie zastapic tego co jest w 100% mambo:) Dziekuje za opinie i pozdrawiam serdecznie :)
Halszczak pisze:Drobna dygresja, jeżeli zdecydowałaś się na mambo to poskłądaj to wszystko na mambowych komponentach, przynajmniej będzie jednako.
Gdy chcesz coś dodać do swojego uprzednio napisanego posta to korzystaj z opcji "Zmień" [poprawione]
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

A teraz...ujdzie , moze byc?
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

pozmienialam

pozmienialam wszystko prawie...:)
Balas
Moderator
Kontakt:

Post autor: Balas »

CZŁOWIEKU WYSIL SIE.... a nie tylko kolor dla tła i TOP :/

1+/10 :/
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

Nie mozliwe ;)? Balasie szanowny - kiedy ja nie potrzebuje az tak bardzo rozbudowanej strony ... skupiam sie na zamieszczaniu roznosci w galerii...a strona glowna ma mi sie podobac i nie razic/draznic ogladajacych :) Mam zamiar na niej zamieszczac krotkie informacje o mlodych artystach :) Wysilic bym sie w zasadzie mogla..ale na razie nie ma takiej potrzeby - z czasem obiecuje sie ,,wysilic'' :) Od nie dawna sie bawie w strone wiec ...spokojnie do wszystkiego ojde sama :) Dzieki ze chcialo Ci sie zerknac :) Pozdrawiam !
...........A poza tym...ja to zasadniczo sie obrazkami zajmuje....chcialam miec strone wiec sobie ja zrobilam a przy okzaji poza moimi obrazkami postanowilam zamiescic tez prace 2 kolezanek - Agaty i Marty...
Balas pisze:CZŁOWIEKU WYSIL SIE.... a nie tylko kolor dla tła i TOP :/

1+/10 :/
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

Jeżeli ma ci się podobać to po co dajesz ją do oceny?

Co do forum to na takiej stronie się nie rozwinie, nie ma tam nic co może zainteresować ludzi. Serwis musi być tematyczny i takie samo musi być forum, wtedy jest jakas szansa. Poza tym trzeba mieć ekipę, która będzie gadała sama ze sobą i nabijała tematy przez pierwszy rok, najtrudniejszy chyba okres w życiu forum. Najważniejsze jest SEO a wtedy będzie ruch, to tyle.
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

Sensej - daje ja do oceny z prostej przyczyny - chce znac opinie na jej temat a poza tym, dostalam wiele wskazowek dotyczacych tego co drazni i co powinnam zmienic i za to jestem wdzieczna :) Mi sie ma podobac ale ma tez podobac sie innym - a wiadomo ze kazdy ma wlasny gust - ja te gusta analizuje i staram sie na tej podstawie zmieniac/uleszac :) Tak wiec najmilsze sa wbrew pozorom slowa krytyki - bo to sklania do rozwoju :) Z forum to masz racje :) ale wierze ze z czasem sie jakos rozkreci :) Pozdrawiam serdecznie :)
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

a teraz moze troche lepiej?(przynajmniej forum do głownej pasuje :)) i zegarekj mambowy kolorowy sobie wstawilam bo mi sie spodobal :) Pozdr
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

ZiMatik pisze:zegarekj mambowy kolorowy sobie wstawilam bo mi sie spodobal :)
Dzisiejsze graficzne systemy operacyjne mają to do siebie, że w przystępnym sposób informują o aktualnym czasie i w związku z tym zapewne większość użytkowników wie, która jest godzina. A nawet jeśli tak nie jest, to mimo wszystko raczej nie będą szukać takowych informacji na Twojej witrynie. Wyciągnięcie wniosków pozostawiam Tobie...
ZiMatik
Nowy
Nowy
Kontakt:

no tak

Stig - no trudno Ci racji nie przyznac :)...Ale..kobiety maja to do siebie ze lubia utykac nikomu niepotrzebne dodatki ;) Na razie zostawie mambowy zegareczek , wywaliłam natomiast inne bzdety-gadzety jak np IP info oraz Fazy ksiezyca. A przy okazji zmienilam wyglad forum-naglowek zeby chociaz do glownej pasowal...Ehh...Ja sie nie znam na tworzeniu witryn - zrobilam sobie tę bo chciałam miec stronke zebym mogla graficzki na niej umiescic i moje i moich znajomych :)
ODPOWIEDZ