[Strona] Stacja radiowa
[Strona] Stacja radiowa
Pozostać przy "oszałamiającej" nadziubganej grafie, czy uprościć??
http://ccc.1asphost.com/progressive/pokazoowki/aa.html
http://ccc.1asphost.com/progressive/pokazoowki/aa.html
Re: [Strona] Stacja radiowa
Jak dla mnie to faktycznie za dużo tam jest naciapane, mało czytelna ta strona jest. Może nie rezygnował bym z dużej ilości grafiki bo strona radia nie ma być obfita w tekst tylko reprezentatywna i ładna. Poukładał bym to jakoś bardziej i powywalał zbędne wodotryski.
Piękno tkwi w prostocie ;]
Piękno tkwi w prostocie ;]
Sensei a czy mógłbyś w paincie narysować jak wygląda owe, lepsze poukładanie?
Pytałem przed chwilą jeszcze kilka innych osób o opinię. Wszyscy mówią że spoko tylko układ zmienić. A kiedy rozrysowują mi jak wg nich powinno to wyglądać to wiesz co rysują? Typowy portal - góra menu - bok menu - środek treść.
Takie coś wynika z przyzwyczajenia internautów do pewnego poramkowanego szablonu. Ja niewiem może na siłe udziwniam, ale wydaje mi się że ludzie lubią się zamykać w szablonach.
Pytanie tylko czy się do tego przystosować i "mówić im to co chcą usłyszeć" czy pójść na żywioł i może wyniknie z tego coś dobrego?
Pytałem przed chwilą jeszcze kilka innych osób o opinię. Wszyscy mówią że spoko tylko układ zmienić. A kiedy rozrysowują mi jak wg nich powinno to wyglądać to wiesz co rysują? Typowy portal - góra menu - bok menu - środek treść.
Takie coś wynika z przyzwyczajenia internautów do pewnego poramkowanego szablonu. Ja niewiem może na siłe udziwniam, ale wydaje mi się że ludzie lubią się zamykać w szablonach.
Pytanie tylko czy się do tego przystosować i "mówić im to co chcą usłyszeć" czy pójść na żywioł i może wyniknie z tego coś dobrego?
Moim zdaniem portalowa budowa to internetowa choroba. Wit3k nie przystosowuj sie do tego tylko tak jak mowisz staraj sie zawsze robic cos ,,na zywiol"
Co do twojej strony to ogolnie mi sie podoba ale koniecznie popraw czcionki (oprocz flashy) bo zupelnie nie pasuja. Na 10 daje 7.
Mi sie nie podoba, wogole jakas tak adziwna :/ Top za wieeeeeelki, menu do d**y (czcionka badziewna.. podkreslenie wogole nie pasuje a po najechaniu tez jakies takie dziiiiiiiiiwne sie robie)
Do tego grafiki tam gdzie flasha nie ma sa zlej jakosci, tlo jakies dziwne a logo stacji w newsach poszarpane :/ i jak juz ktos powiedzial czcionki do d**y
3/10
Do tego grafiki tam gdzie flasha nie ma sa zlej jakosci, tlo jakies dziwne a logo stacji w newsach poszarpane :/ i jak juz ktos powiedzial czcionki do d**y
3/10
ale ty masz szorstką krytyke Killer. Zabiłeś mnie po prostu.
Zrobiłem mały update, może teraz przypadnie ci nieco bardziej do gustu. Jak będe miał czas to jeszcze ogarne to menu bo nawet mi się zabardzo nie podoba. Góra jednak zostanie taka wielka(charakter funkcjonalny)
Zrobiłem mały update, może teraz przypadnie ci nieco bardziej do gustu. Jak będe miał czas to jeszcze ogarne to menu bo nawet mi się zabardzo nie podoba. Góra jednak zostanie taka wielka(charakter funkcjonalny)
-
Ibrachim
Dość ciekawe, lecz brakuje .css`a. Bo czcionka Times New Roman zabija cały efekt, który stworzyła grafika. IMO ten nagłowki w menu są za wysokie, powinny być conajmniej dwa razy mniejsze, bo przytłaczają. Top ciekawy i ładny, ale tylko czy sam go robiłeś (chodzi o te wzorki, kółka etc.)? Do tego denerwuje mnie wyrażene w menu poziomym Foroom... takie jakieś "coolerskie" i nie pasujące. Nie wystarczy napisać Forum?
Ocena: 7/10
Ocena: 7/10
No z dumą powiem że wszystko od początku do końca jest mojej roboty. Z reguły wole bawić się właśnie grafiką trójwymiarową i stąd te drobne problemy przy www. Szczerze mówiąc czuje się nieco skrępowany przez tę płaskość.
Ktoś ma może jakiś pomysł co zrobić żeby to nieszczęsne menu lepiej się komponowało? Puki co skorzystam z rady Ilbrachimka i zmniejsze te przytłaczające topki, ale czuje że to okaże się za mało.
Ktoś ma może jakiś pomysł co zrobić żeby to nieszczęsne menu lepiej się komponowało? Puki co skorzystam z rady Ilbrachimka i zmniejsze te przytłaczające topki, ale czuje że to okaże się za mało.
po pierwsze usun tlo gdy najedzie sie na linka (to takie szare wokol) bo to nie tylko w menu i wyglada po prostu zle.
zmieniłem to co chciałeś i ustawiłem inny obraz w menu(skorygowałem barwy)
Coś jeszcze??
Coś jeszcze??
Juz lepiej ale usun podkreslenia z linkow w menu (samym menu)
Najprosciej to do kazdego a dodac style="text-decoration: none". Sproboj rowiniez pogrubic linki.
by wit3k daj innym kolorem a przy 12.IX.2006 daj margines z lewej strony (zeby wiecej tego bialego bylo). I jeszcze jdeno, nie dawaj kropek jak piszesz rzymskimi liczbami
Chociaz ja bym zrobic autora przy dacie
np. autor: wit3k :: 12 IX 2006
I tak jak ktos juz mowim foroom zmien na forum.
Troche popracuj nad wygladem menu, np. pod tym gdzie juz nie ma kolejnego menu to usun to cos co jest pod
Pozniej popracuj nad stopka
Najprosciej to do kazdego a dodac style="text-decoration: none". Sproboj rowiniez pogrubic linki.
by wit3k daj innym kolorem a przy 12.IX.2006 daj margines z lewej strony (zeby wiecej tego bialego bylo). I jeszcze jdeno, nie dawaj kropek jak piszesz rzymskimi liczbami
Chociaz ja bym zrobic autora przy dacie
I tak jak ktos juz mowim foroom zmien na forum.
Troche popracuj nad wygladem menu, np. pod tym gdzie juz nie ma kolejnego menu to usun to cos co jest pod
Pozniej popracuj nad stopka
zrobiłem mały update, co powiesz teraz