[HTML] Strona w nowym oknie o podanej rozdzielczosci

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
amfre

[HTML] Strona w nowym oknie o podanej rozdzielczosci

Post autor: amfre »

witam.

mam problem takiego rodzaju, iz zrobilem sobie strone glowna w postaci zmapowanego obrazu, wczesniej jest strona glowna z intro. w tym momencie pojawia sie problem - jak mam ustawic link do strony glownej aby otwieral sie on w nowym oknie o zdefiniowanej rozdzielczosci (najlepiej w pikselach).

krotko mowiac klikasz na link i ma sie otworzyc stronka w podanych rozmiarach.

z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam.
Stig
Administrator

Re: [HTML] Strona w nowym oknie o podanej rozdzielczosci

Post autor: Stig »

Będziesz musiał do tego celu skorzystać z możliwości JavaScript. Temat ten był już kilkakrtonie poruszany na forum. Polecam skrypt "Okienko otwierane po kliknięciu" z kursu Pawła Wimmera.
amfre

Post autor: amfre »

tak tez myslalem ze w html'u nie ma przewidzianej takowej opcji. na tym forum jestem nowy, wiec ciezko bylo mi odgadnac czy temat byl poruszany a wertowanie forum chyba jest bez sensu. dzieki za link przegladne. jesli ktos mialby jeszcze inne sposoby niz js to piszcie.
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

amfre pisze:na tym forum jestem nowy, wiec ciezko bylo mi odgadnac czy temat byl poruszany a wertowanie forum chyba jest bez sensu.
Nie, nie jest bez sensu :wink:. Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki - po wpisaniu słów nowe okno i wybraniu opcji "Szukaj wszystkich słów" pojawia się 31 wyników, z których jeden stanowi temat "[HTML] Nowe okno _blank o konkretnych wymiarach", w którym zostało przedstawione niemalże identyczne rozwiązanie :)
ODPOWIEDZ