[Strona] www.paula.xxlteam.net

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

[Strona] www.paula.xxlteam.net

Post autor: slaveman »

Witam wszystkich ostatnio dałem stronke z anonsami no i niestety okazała sie porazką pod względem funkcjonowania i grafiki po IE wyglądała tragicznie teraz zrobiłem stronke na której można dodawać toturiale i mysle ze nareszcie zrobiłem strąke której pomysł i istota mi sie podoba. Teraz musze ją tylko podrasować graficznie. :roll:
I tu sa dwie proźby do was prosze o ocenke stronki oraz ewentualne propozycje i rady co do zmiany jej wyglądu. Zależy mi natym bo che aby grafika była jak najlepsza sprawia to ze strona zostaje zapamietana przez usera. Jaśli macie jakies stronki naktórych jest grafika pasująca do mojej to dajcie tu link postaram się zrobić podobną
No i druga prożba chba najważniejsza jeśli posiadacie wiedze z któregoś z działów dostepnych na mojej stronce albo macie jakiś fajny artykół to prosze dodajcie go na mojej stronce a tu link do niej www.paula.xxlteam.net
a mam jeszcze jedno pytanko czemu jak wchodze z domeny www.paula.xxlteam.net wyświetla mi sie strona z nową grafiką a jak wchodze z domeny www.komputer.rar.pl to wyświetla mi sie pół starej i pół nowej nie wiem oco chodzi dlatego wchodzcie narazie z domeny www.paula.xxlteam.net
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: [Strona] www.paula.xxlteam.net

Post autor: Marek_bf »

Strona bardzo kiepska.
Balas
Moderator
Kontakt:

Post autor: Balas »

Grafiki tu prawie nie ma... a to co tu jest to zupelnie mi sie nie kojarzy z programowaniem.... polecam zmiane :P

Teraz co to jest za strona nr 0 ??
Powinienes zrobic akceptacje tutoriali bo ludize moga glupoty wpisywac :D
I wogole ten formularz nawet nie sprawdza czy wszystkie pola wypelnione, poprawności e-mailu (czy jest @ i . ).

Ja jestem na nie :P 2/10

PS. nie ma polskich znakow :) (pod FF)
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Jest cala masa tego typu stron, z tą twoja to wypadasz raczej kiepskawo na ich tle. Dopracuj grafike, wg mnie ta sie nie nadaje. Te przerywane obramowania wygladaja jakbys je pisakiem narysowal na kartce papieru i zeskanowal do kompa... Mowilem Ci juz kiedys ze mozna cos takiego zrobic bez uzycia grafiki. Na twoim miejscu bym dal sobie troche czasu i faktycznie przemyslal grafike strony i zrobil nową. Na dzis to na 10 daje 1.
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Co do formulaża to sprawdza czy wszystkie wymagane pola zostały podane w mailu nie sprawdza małpy bo nie jest to pole obowiązkowe. Co do tych bzdur to juz widze ze je wpisałeś co mam poradzić na takich ludzi jak ty któzy robią takie żeczy nic nie poradze dobrze że zabezbieczyłem forme tekstu i tagi nie działaja a zautoryzacją toturali to właśnie chciałem miec pezpośrednie dodawanie. A pzdury bede usówał a jak sie zdenerwóje to sprawwdze jego IP i wywinie mu sie jakiś psikós tak jak on mi. O co do grafiki to niemam wogle koncepcji co zrobic by pasowała do topu może mi pomożecie
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Tyle ze top tez powinienes zmienic, ten ludzik po prawej z fallouta jest:P A co ma ten klasyk wspolnego z tutorialami? Co do sprawdzania ip to sie powstrzymam, ale mysle ze nie wiele zrobisz. Co do wpisywania bzdur nie wiem do kogo to bylo, ale cos ci powiem. Wiedz ze na twoja strone wejdzie cala masa ludzi ktorzy zrobia wszystko zeby ci zasmiecic strone. Skoro juz chcesz sprawdzac ip to zrob sobie banliste i po krzyku. Jesli nie wiesz jak to zrobic to napisz temat w dziale php a na pewno ci pomoge. Co do grafiki, to musisz niestety sam cos wymyslec. Ale zawsze mozesz poszukac w sieci jakis szablonow, projektow, podejrzec techniki itd (nie mowie tu o nielegalnym skopiowaniu grafiki). Pozdro
Balas
Moderator
Kontakt:

Ja tylko dalem w celach testowych :) a ja ci radze zrobic akceptacje przez admina :) to tylko jedna kolumna w mysqlu i kilkanascie linijek kodu a zaoszczedzisz sobie klopotow :D (wolisz zaakceptowac 1 czy wykasowac 50 ?? [bo zapewne wiecej bzdur bedzie niz dobrych :P ] ). Ewentualnie mozesz zakładac konta i dac jakies ograniczenia na dodawanie tutoriali :D (np. 1 na dzien )

A do tego popraw grafike bo ta jest do bani :)
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

co to grafiki to niemam pomysłu chce zrobić stronke w takim stylu jak logo a co do akceptacj9i to serwer nie ma baz danych a skrypt działa na plikach txt i co teraz
Balas
Moderator
Kontakt:

A na plikach nie mozna dodac ?? :P
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

No mozna tylko chodzi oto że chciałem zrobic tak że nie musze sam dodawac tylko użytkownicy dodają wole lepiej zabezpieczyć formularz przed floodowaniem i besensownymi wpisami tylko nie bardzo wiem jak zabezpieczyć przed bezsensownymi wpisami a i może masz jakieś propozycje jak by wykończyć graficznie reszte stronki żeby pasowało do topu
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

zagladam po raz pierwszy od długiego czasu........i widze slaveman, ze inwestujesz w ilosc a nie jakość. wez sobie chłopie jakiegos tutka, wypracuj powoli umiejetnosci, poogladaj strony o podobnej tematyce i z reką na piersi powiedz czy to co robisz to nie jest chłam. nie wierze ze jestes az tak ograniczony manualnie. pomyslałbys troche, nad tym co robisz i było by ok, przynajmniej takie jest moje zdanie. kolejny beznadziejny design...
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

No właśnie w tym jest proble nie mam zupełnie żadnego pomysłu niewiem może znacie jakieś stronki o podobne jetematyce najlepiej utrzymane w białych kolorach żebym mógł z kąść zaczerpnąć inspiracje
Prosze pomocy bo chce zrobić stronke z toturialami ale nie mam żadnej koncepcji co do grafi po nad skryptem zały czas pracuje teraz robie funkcje koloryzującą kod PHP tylko ten design niem mam żadnej koncepcji może mnie jakoś nakierujecie
poto chyba jest to forum
Balas
Moderator
Kontakt:

To sobie popatrz np. na.... webinside :D to tez jest stronka o programowaniu (w jakims tam stopniu). Naka grafika do mnie np. bardziej przemawia niz Twoja... jest bardziej przejrzysta, nie kłuje w oczy :D
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

rozwiazałem problem tych bezsensownych wpisów inaczej zrobiłem panej admina z którego wpisy te można usunąć w 10 sekund a co do grafiki to mam pewien pomysł niedługo sie odezwe i pokaże wam.
PS
OnE.Killer fajny masz podpis :lol:
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

zmieniłem grafikie troszeczke powiedzcie czy tak lepiej?
ODPOWIEDZ