Cześc, tworzę właśnie serwis, który udostępnia darmowe gry i programy.
Oczywiście ppiszę do was by zasięgnąc rady profresjinalistów, co mam zmienic,
czego nie ruszac, jak na nim zarobic. Pozdro! a oto i moja strona
----> http://www.gamershell.republika.pl
Opinia profesjonalisty
-
gamershell
- Nowy

- Kontakt:
Re: Opinia profesjonalisty
Witaj,
- Przede wszystkim należałoby zainwestować w domenę i hosting
- Layout nie jest najgorszy
Przejrzysty, lecz rozjeżcza się przynajmniej pod Operą, 1024x768.
- Inwestycja w CMS, na poczatek powinien wystarczyć jakiś OpenSource, z dobrym modułem zarządzania plikami (podział na kategorie, opis, Download Agreement itp.)
Dodam jeszcze, że będziesz miał sporą konkurencję w tej dziedzinie, jeżeli bardzo poważnie myślisz o rozwoju serwisu. Dla tego typu witryny (nastawionej na download plików) potrzebny jest serwer z bardzo szybkim łączem i sporą ilością wolnego miejsca, nawet 2GB może być za mało). Nie wspominając już o aktualizacji - musisz być na bierząco z updatem programów, 1-2 dni zwłoki można by jeszcze dopuścić, ale tydzień to już zdecydowanie za długo.
Życzę powodzenia w rozwoju serwisu
- Przede wszystkim należałoby zainwestować w domenę i hosting
- Layout nie jest najgorszy
- Inwestycja w CMS, na poczatek powinien wystarczyć jakiś OpenSource, z dobrym modułem zarządzania plikami (podział na kategorie, opis, Download Agreement itp.)
Dodam jeszcze, że będziesz miał sporą konkurencję w tej dziedzinie, jeżeli bardzo poważnie myślisz o rozwoju serwisu. Dla tego typu witryny (nastawionej na download plików) potrzebny jest serwer z bardzo szybkim łączem i sporą ilością wolnego miejsca, nawet 2GB może być za mało). Nie wspominając już o aktualizacji - musisz być na bierząco z updatem programów, 1-2 dni zwłoki można by jeszcze dopuścić, ale tydzień to już zdecydowanie za długo.
Życzę powodzenia w rozwoju serwisu
-
gamershell
- Nowy

- Kontakt:
no wesz...
Po pierwsze to o konkurencji wiem bo dosc nieźle zbadałem rynek i wiem ze nie ma co konkurowac z megapliki.pl, cda.pl czy tez inne. Myślałem że zarobie troche
na reklamie i nawiążę współpracę z innymi serwisami:)
na reklamie i nawiążę współpracę z innymi serwisami:)
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Re: Opinia profesjonalisty
Najpierw zaczne od tego co powinieneś zmienić:
Jakość
W powitaniu lub intrze zależy jak to nazywasz aż wali po oczach pikseloza. Zapisz to w miare dobrej jakości w Photoshopie, albo poprostu zapisz jako PSD i w Adobe ImageReady skompresuj do JPG ma o wiele lepszą kompresje pod względem objętości pliku i bardzo mało obcina na jakości dla oka ludzkiego niż Adobe Photoshop. Podobnie bardzo rzucają się w oczy piksele na stronie głównej.
Popracuj nad layoutem, ten tworzy wrażenie "roztrzepanego". Wszystko jest porozrzucane. Proponuje Ci również używać czytelniejszych czcionek. Ta co jest obecnie z tą pikselozą co jest strasznie jest nieczytelna.
Zadbaj o merytorykę
Serwis, który chce zarabiać musi mieć dobrze opracowane artykuły/recenzje. W Twoim wypadku przydałby się obszerny Download.
Nim zaczniesz zarabiać daj poznać się innym
Niech inni dowiedzą się o Tobie i dopiero zacznij zarabić bo nigdy się nie wywiążesz z reklamy, jeżeli Twoja strona będzie miała 70 unikalnych odwiedzin dziennie 
Nim weźmiesz się za udostępnianie powierzchni reklamowej, zbadaj konkurencje
Nie będę Ci opisywał jak bo są na to tysiące sposobów. Spraw żeby Twoja strona miała to coś czego nie ma na innych stronach.
Proponuje Ci napisanie lub poprostu kupienie bardzo dobrego skryptu reklamowego. To też ma duży wpływ na to kto u Ciebie kupi reklame. Twój klient chciałby mieć dostęp do wszystkich danych. Dobrym atutem byłoby wprowadzenie możliwość tzw. reklamy kierowanej np.:
Reklama kierowana do młodzieży w wieku 14-18 lat
Ale do tego musiałbyś mieć system logowania w którym przy rejestracji trzeba byłoby wpisywać takiego typu dane.
Reklama kierowana do młodzieży w wieku 14-18 lat
Ale do tego musiałbyś mieć system logowania w którym przy rejestracji trzeba byłoby wpisywać takiego typu dane.
-
gamershell
- Nowy

- Kontakt:
:)
Strona Gamershell zakończyła swoje działanie, zapraszam na www.crazygames.republika.pl (jeszcze w przygotowaniu)