Problem z host.sk

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
xrb
Kontakt:

Problem z host.sk

Post autor: xrb »

Witam właśnie założyłem konto na host.sk. Wszystko byłoby Ok ale nie mam pojęcia jak przenieść dane ze starej bazy na nową? Nie ma tam nic podobnego do phpMyAdmin albo coś podobnego. Mam tylko kilka danych

database server: db.host.sk
database name i mój login.

Nie wiem co z tym zrobić. Może jest jakiś program do zarządzania bazami? Próbowałem kopsnąć phpMyAdmi na tym koncie ale mam jakieś problemy z połączeniem się z srwerem. Poza tym po wpisaniu adresy db.host.sk pojawia się okno gdzie moge wpisać login mój i hasło ale łączy się później bez końca i nic nie można z tym zrobić. Macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? Jeśli tak proszę piszcie. Pozdrawiam Narka
bwo
Przelotem
Przelotem

Re: Problem z host.sk

Post autor: bwo »

Nie ma tam nic podobnego do phpMyAdmin
Jakto nie ma? Właśnie pod adresem db.host.sk jest phpMyAdmin. Fakt, że czasem muli i trudno się dostać, ale tam to jest :) Tak się składa, ze z host.sk mam doczynienia od kilku lat i jak na darmowe konto, chwalę je sobie, mimo tych zamuleń.
xrb
Kontakt:

Re: Problem z host.sk

Post autor: xrb »

ale mowisz ze dostane tam sie kiedys? :D bo nie wiem czy mam czekac czy jak? :D mam kijowe lacze neo128 ;/ ale jak mowisz ze tam jest to sprobuje ;]
ODPOWIEDZ