[strona] www.osada.pl - randki i fotki

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
MariuszT
Kontakt:

[strona] www.osada.pl - randki i fotki

Post autor: MariuszT »

Strona randkowa z duzym naciskiem na fotki. Ciagle ja rozwijam chociaz nie mam na to zbyt duzo czasu. Wszystko robie sam. Wszystkie skrypty sa mojego autorstwa. Niedlugo zamierzam uruchomic forum, PW, rozszezyc idee grup. Ciagle mam nowe pomysly tylko czasu brak :) Ocencie jak Wam sie podoba, co byscie dodali lub ewentualnie zmienili.

Adres Randki i fotki na Osada.pl

PS
Wezme pod uwage tylko kulturalne wypowiedzi :]
motopoland
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [strona] www.osada.pl - randki i fotki

Post autor: motopoland »

Żywot takich serwisów jest krótki...
Nie wiem czy twój portfel to wytrzyma, no chyba że nie masz limitu
transferu...
Dlaczego umieściłeś panel adsense na dole? Nonsens...
Ponadto po kilkunastu reloadach wciąż pokazuje się banner "Kto wynalazł papier" i takie tam...
Musisz "podstawić" google lepsze słowa kluczowe. Nie wiem czy wiesz,
za jedno kliknięcie google może zapłacić nawet $30. Niestety, nie w kraju.
Tym nie mniej, wstaw dobre keywords, dla ludzi którzy odwiedzają ten serwis.
Strona jest trochę chaotyczna, grafika zbyt "ciężka" bez pomysłu na całość.
Jeżeli to w 100% twoja robota to pewnie masz odciski od klepania.
Powodzenia
MariuszT
Kontakt:

Z portfelem zgadles, jest ciezko.. Ale mam wyjatkowo niskie ceny za transfer i wlasnie udalo mi sie znalezc reklamodawce na pare najblizszych miesiecy, ktory calkowicie pokryje koszty.
Co do adsense to... Wiele elementow na stronie jest jeszcze nie tutaj gdzie powinna byc i ciagle to zmieniam. Po malu do przodu :) Z keywords tez musze powalczyc, narazie staralem sie uruchomic jak najwiecej uslug na stronie, pozycjonowanie odlozylem troche na pozniej ale na dniach sie tym zajme. Grafika sie przewaznie podoba ale dziekuje za uwagi :) Ogolnie dzieki za pare informacji.

PS
Tak, sam wszystko pisze.. I jeszcze nie mam odciskow hehe :) Taki mam zawod, da sie do tego przyzwyczaic :)
Nefro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Nefro »

Stary jak sam to wsszystko robiłes to ja jestem pod wrażeniem.

Mi się jak najbardziej wszystko podoba.

Mam jeszcze taka jedną uwage- wyszukiwanie fotek przydało by sie troche bardziej zaawanoswowane - np. w/g takich kryteria jak miosto wzrost itp.
MariuszT
Kontakt:

Dziekuje za uznanie :) Wyszukiwarka, owszem, jest do przebudowania. Ale musze najpierw powalczyc z lepsza obsluga grup. Chce zrobic automatyczna lokalizacje wiekszych miast na mapie :) Tak aby ludzie mogli na mapce sobie zobaczyc kto w ich poblizu jest zarejestrowany na osadzie ;) Ale to jeszcze dluga droga do tego. Narazie trzeba zrobic normalne wyszukiwanie po miejscowosci.
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Respect za sajt :) Ładne kolory, top stronki i w ogóle git. Gość pokazał że można zrobić ładny portalik. W skali 10 daje 8+ :)
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Witam,

Jedyne co mi sie z tego podoba to top, reszta jest całkowicie do wymiany. Przedewszystkim układ tabel jest z php-nuke, co mi się bardzo nie podoba. Mam rozdzielczość 1024x768 i ta strona jest od lewej do prawej strony co do milimetra, a Ci co mają 800x600 myślisz że będzie im się chciało machać suwakami w boki? Wątpie. Zooptamalizuj strone do 1024x768 i 800x600 bo to jest podstawa. I zmień grafike, postaraj się o coś własnego bo to jest Theme do php-nuke co już się "objadło" w sieci i wątpie że przyciągniesz cudowną rzesze użytkowników. Po drugie tak jak pisał przedmówca takie serwisy nie pociągną dłużej. Zycze miłej konkurencje z randkami na onecie, wp, interii itd. z takim layoutem.
MariuszT
Kontakt:

Wybacz ale sie z Toba nie zgodze. Z tego co widze to napisales w kilkunastu tematach w tym dziale i dlatego mysle, ze nie przygladales sie za bardzo stronie, byle dalej.
Co prawda musze przyznac, ze uklad tabel jest standardowy ale juz nad tym pracuje tylko to nie jest takie proste gdy wiesz, ze wyglad wiekszosci elementow zalezy od tego co ludzie wpisza na strone. Trzeba byc w takim przypadku bardzo ostroznym.
Co do rozdzielczosci... Nawet nie zagladales do zrodla. Gdybys to zrobil to bys wiedzial, ze wymiary strony nie sa ustawione na sztywno tylko na procenty, tak aby przy kazdej rozdzielczosci bylo na cala szerokosc okna. Wiec i Ci z 800x600 nie musza sie martwic.
Grafika jest moja i to nie jest zaden theme do php nuke.
Ludzie mi sie masowo rejestruja na stronie, wyglad im sie podoba a ja mam zyski wiec widocznie nie ma sie co martwic o onet, interie itd.
Nastepnym razem prosze troche bardziej docenic moja wiedze, umiejetnosci i doswiadczenie. Pozdrawiam.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Co do rozdzielczosci... Nawet nie zagladales do zrodla. Gdybys to zrobil to bys wiedzial, ze wymiary strony nie sa ustawione na sztywno tylko na procenty, tak aby przy kazdej rozdzielczosci bylo na cala szerokosc okna. Wiec i Ci z 800x600 nie musza sie martwic.
Zwracam honor, ogladłem strone pod Firefoxem i może dlatego coś się źle otworzyło bo jak wrzuciłem 800x600 to mi się boczny suwak utworzył, ale rzeczywiście pod IE tego nie mam (w domu nie mam Firefoxa). Zwracam honor.
Wybacz ale sie z Toba nie zgodze. Z tego co widze to napisales w kilkunastu tematach w tym dziale i dlatego mysle, ze nie przygladales sie za bardzo stronie, byle dalej.
Ja nie musze przebywać na stronie 3 godziny, żeby zobaczyć co mi się w niej nie podoba. Gdyż to się rzuca w oczy. Zajmuje się tym 5 lat i od 3 lat (albo i dłużej bo były przecież zmiany) jestem na tym Forum i niektorzy ludzie wielu rzeczy mnie tu nauczyli :) Uwierz mi, że poświeciłem Twojej stronie odpowiednią ilość czasu :)
Grafika jest moja i to nie jest zaden theme do php nuke.
No to skoro to nie jest theme do php-nuke (a bardzo jest do niego podobny) to popracuj nad lepszą grafiką. Są ogłoszenia na web-giełdach o wykonanie designów. Pogadaj z kimś może uda Ci się dogadać, że za małe pieniądze, zrobi Ci ładny design pod randki bo ten design co masz jest raczej ogólnotematyczny, postaraj się o design który jak tylko użytkownik wejdzie na strone to zobaczy że tam są randki.
Ludzie mi sie masowo rejestruja na stronie, wyglad im sie podoba a ja mam zyski wiec widocznie nie ma sie co martwic o onet, interie itd.
Tak to prawda, zreguły się masowo rejestrują a później przez X czasu nie wchodzą bo są podane namiary. Musisz design przyciągać ich żeby wracali, żeby zostawali na tej stronie. NIe sugeruje teraz że nie masz odwiedzin, ale zmieniając design i robiąc ładniejszą oprawę graficzną na randek napewno będziesz miał ich jeszcze więcej. - Uwierz mi, że estetyka i wygląd strony, takiej strony o randkach są najważniejsze.
MariuszT
Kontakt:

Bartosz Olszewski pisze:No to skoro to nie jest theme do php-nuke (a bardzo jest do niego podobny) to popracuj nad lepszą grafiką. Są ogłoszenia na web-giełdach o wykonanie designów. Pogadaj z kimś może uda Ci się dogadać, że za małe pieniądze, zrobi Ci ładny design pod randki bo ten design co masz jest raczej ogólnotematyczny, postaraj się o design który jak tylko użytkownik wejdzie na strone to zobaczy że tam są randki.
Podobny jest ukladem :P Tak jak pisalem, wszystko na stronie sam robilem wiec jakies php nuke nie wchodzi w ogole w rachube. Ale widzisz, tu jest problem. Po pierwsze, ten wyglad na prawde duzej wiekszosci odwiedzajacych sie podoba. Po drugie nie latwo na takiej stronie jest zrobic cos niestandardowego gdy masz swiadomosc, ze kazda z tabel moze miec rozna szerokosc i wysokosc w zaleznosci od tego co ludzie napisza albo jaka foke dodadza. Ale akurat nad ukladem popracuje wiec mozemy ten temat zamknac, postaram sie zrobic cos innego niz wszyscy. I jest jeszcze ostatnia sprawa. Takie strony pozeraja mnostwo transferu. Dlatego musze uwazac aby wyglad byl jak najbardziej lekki a ten wazy bardzo malo bo wszystko jest na stylach. Aaa i jeszcze cos :) To nie jest taka typowa strona randkowa. Za pare dni chce wprowadzic mozliwosc glosowania na fotki. Wiec sam widzisz, ze to ma byc takie polaczenie sympatia.pl i fotka.pl ;) Dla kazdego cos dobrego :)

Bartosz Olszewski pisze:Tak to prawda, zreguły się masowo rejestrują a później przez X czasu nie wchodzą bo są podane namiary. Musisz design przyciągać ich żeby wracali, żeby zostawali na tej stronie. NIe sugeruje teraz że nie masz odwiedzin, ale zmieniając design i robiąc ładniejszą oprawę graficzną na randek napewno będziesz miał ich jeszcze więcej. - Uwierz mi, że estetyka i wygląd strony, takiej strony o randkach są najważniejsze.
Wlasnie wnioskuje ze statystyk, ze strona bardzo sie podoba bo kazdy na nia wraca. Wiekszosc, jak sie zarejestruje to juz zostaje na osadzie. A Ty ciagle o tym designie hehe :P No na prawde nie wiem co odpisac bo wszystkim sie podoba.. Zreszta, wiesz jak to jest z wygladem strony. Jednemu sie podoba, drugiemu nie.. Myslalem nad wprowadzeniem szablonow zeby kazdy mogl sobie wybrac wyglad strony jaki mu odpowiada ale nie chce niepotrzebnie obciazac serwera.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

No to skoro chcesz, żeby grafika która wykonasz była lekka i szybko się wczytywało do zapisując ją użyj Zapisz do WEB. Wtedy plik graficznych zamiast np. 30kB zajmuje 7kB :) Licze że jakoś się uporasz ze stroną i będzie ładnie wyglądać. Pozdrawiam.
MariuszT
Kontakt:

Tak wlasnie robie :) Dlatego grafika na osadzie malo wazy. I dalej sie upieram, ze JEST ladna hehehe :) Kazdy ma inny gust :)
ODPOWIEDZ