Mam problem z prosta rzecza w css. Otoz nie pokazuja sie bordery. w css tp wyglada tak :
#ra {margin : 2 1 1 2 ; padding-top : 30px ; padding-left :4px ; padding-right :4px
border-top: 1px solid #BAA8D2 ; border-right:1px dotted #BAA8D2 ;
border-left:1px dotted #BAA8D2 ; border-bottom: 1px solid #BAA8D2 ; background-color : #E9E3F1 ; font-family : "Lucida Grande", "Ariel Ce" ; font-size:10px ; text-align : left;}
Wychodzi tylko tekst bez ramek
(css) Obramowanie
Re: (css) Obramowanie
Zacznijmy od tego, że nie napisałeś dla jakiego elementu jest to styl. Sprawdziłem zaprezentowany przez Ciebie kod dla elementu div, i jak się okazuje, pod wszystkimi trzema przeglądarkami jakimi to sprawdziłem (Opera8, Firefox, IE6) z każdej strony, oprócz góry, pojawia się obramowanie. Dlaczego u góry się nie pojawia? Z powodu błędy składniowego - nie skończyłeś deklaracji wcześniejszego atrybutu (padding-right) - nie postawiłeś znaku średnika (";"). Wcale nie dziwię się, że tego nie zauważyłeś. Ze względu na "porządek" i czytelność Twojego kodu też miałem z tym pewne problemy
.
Na koniec prośba ode mnie: fajnie by było, gdybyś następnym razem kod prezentował używając do tego celu odpowiedniego BBCode (w tym przypadku "Code"). Znacznie zwiększa to czytelność post'a.
Na koniec prośba ode mnie: fajnie by było, gdybyś następnym razem kod prezentował używając do tego celu odpowiedniego BBCode (w tym przypadku "Code"). Znacznie zwiększa to czytelność post'a.
Dzięki za odpowiedź, ale nic się nie zmienilło. Obramowanie nadal jest niewidoczne. Pokazuje sie tylko w przegladarce IE 5. Czy moze na to miec wpływ, że ten element div#ra jest zagnieżdzony w innym elemencie div nadrzędnym?
Jeśli chodzi o markup - nie. Natomiast powód tego błędy może znajdować się w stylach - zarówno tego zewnętrznego div'a jak i pozostałych elementów. Najlepiej by było, gdybyś zaprezentował całą stronę.