[ocena]www.w05.org

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
matek

[ocena]www.w05.org

Post autor: matek »

Proszę o ocene strony webmasterskiej w05

peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [ocena]www.w05.org

Post autor: peterson »

sory ale przez ta czerwien wylaczylem strone po kilku sekundach
Aries
Nowy
Nowy

Post autor: Aries »

- w internecie jest pelno takich stron, ktore oferuja duzo wiecej !
- szablon brzydki, prosty, odpychajacy (kolor czerwony)
- amatorskie wykonanie serwisu...
- dzial "szabolny" powinien nazywac sie "szablony w 5 minut"

jako strona 3+/10
jako serwis 1/10
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Wow. Ta czerwień po prostu oślepia. Strona odpycha ... dosłownie. Później w oko rzuca się logo -> wszytko o webmasterstwie. Ten monitor jest jakiś taki dziki O_o, myszka też. Czcionka może być ale te tytuły nad odnośnikami np ,,grafika'' , ,,kursy" itp są rozmyte. Wyglądają jak zapisane w formacie jpg ale w Paincie O_o. Jak wspomniał mossimo oferta jest faktycznie słaba. W dziale webdesign oferujecie wykonanie serwisu.....nie wiem kto się skusi widząc ten serwis. Aha i kod -> http://validator.w3.org/check?uri=www.w05.org ..................W skali 10 daje minus 0,5.[/i]
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

Czerwień może mnie nie odrzuciła..., ale na pewno nie zachęciła do oglądania.
Menu jest troche nieczytelne, jak i reszta tekstu przy takich kolorach. Nagłówki menu, to już szczyt nieczytelności.
Fala w nagłówku troche dziwnie antialiasowana... jak i reszta obrazków na górze.

Co do treści... porady mnie szczerze rozbawiły :) wielkie dzięki za uzupełnienie dawki humoru dzisiaj :D
Najlepsze są:
"Zawsze gdy wyświetla ci się błąd typu "Parse error", to znaczy że zgubiłeś gdzieś znak typu ";, (. {" w kodzie."
i
"Stosuj zmienne superglobalne. Dzięki zmiennym globalnym można się szybko włamać i shackować stronę. Jeżeli serwer ma zablokowane zmienne globalne, skrypt z tymi zmiennymi wogóle się nie uruchomi."

O poradach nt. serwerów takie samo zdanie.
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: slaveman »

Amitam sie stronka podoba ładnie zakończone te tabelki fajny topik tylko ten czerwony troche razi
Aries
Nowy
Nowy

Post autor: Aries »

matek pisze:Proszę o ocene strony webmasterskiej w05
teskt ze strony w05 wszystko o webmasterstwie/ pisze:(..)Ja html’a ucze się 3 lata, PHP dopiero zaczynam, lecz moje skrypty już można zobaczyć na w05, mysql dopiero zamierzam się nauczyć i już znam początki samodzielnego tworzenia kodu css, ale o innych bardziej zaawansowanych technologiach nie mam na razie co marzyć.(..)

Moim zdaniem jeśli nie umie się tworzyć szablonów, lepiej poprosić jakiegoś bardziej zaawansowanego grafika aby stworzył design dla Twoich potrzeb, a sam tworzyć szablony po „kryjomu”.(...)

Kolorystyka strony powinna do siebie pasować, nie być bardzo kontrastowa
viraptor pisze:Co do treści... porady mnie szczerze rozbawiły :) wielkie dzięki za uzupełnienie dawki humoru dzisiaj
Nefro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Nefro »

Beznadziejna strona, taka jakaś ze sie nawet nie chce mi sie nia nia patrzyć - jest USER UNFRENDLY
yhmt
Nowy
Nowy

Post autor: yhmt »

Od góry jadąc:
:arrow: pierwsze 300px całkiem, całkiem... chociaż troszkę poszarpane u dołu
:arrow: następne 100px jeszcze od biedy może być, chociaż tu należałoby już pomyśleć o zmianie koloru
:arrow: teraz się dopiero zaczyna... czerwone tło spod treści bezwzględnie usunąć, poprawić spójność menu względem reszty elementów i zmienić jego kolor (czcionkę z szeryfami wymownie przemilczę)
:arrow: na koniec wraca nadzieja... tylko ten wielki biały napis "wszystkie prawa zastrzeżone" powinien być mały i niżej

I tyle. Więcej mi się nie chce pisać.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Czerwień odpycha! NIewyraźna czcionka i nie czytelna. Stopke napisz wiekszą czcionka bo tej nikt nie przeczyta (ironia) :!: Nie ładne krawędzie (prostokąty), zrób je gładsze, np. zaokrąglane lub wrzuć jako w jedną tabele a oddziel grafiką jakoś.
Polecam CI popracować jeszcze nad stronką.
ODPOWIEDZ