legalność, dzwięk przy starcie, odtwarzanie mp3

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Soćko
Kontakt:

legalność, dzwięk przy starcie, odtwarzanie mp3

Post autor: Soćko »

Cześć !

Dopiero wchodzę w świat www. Mam do Was pytania:
1. Używam do robienia stron Photoshop, ImageRader i Dreamweawer - niewiadomego pochodzenia :) (wiecie o czym mówię) czy można jakoś poznać, że było to robione za pomocą tych programów - chodzi mi tutaj o legalność zrobionej strony...
2. Jak zrobić w Dreamweawer (lub gdzie indziej), aby dźwiek startował jak ładuje się strona ?
3. Chcę umieścić na www z 6 własnych utworów mp3 i zrobić, żeby było można je odtwarzać na www ( ale nie ściągnąć) - jak to nalepiej wykonać ?

Dzięki z góry
Pozdrawiam
Tomek
Malin
Nowy
Nowy

Re: legalność, dzwięk przy starcie, odtwarzanie mp3

Post autor: Malin »

Soćko pisze:1. Używam do robienia stron Photoshop, ImageRader i Dreamweawer - niewiadomego pochodzenia :) (wiecie o czym mówię) czy można jakoś poznać, że było to robione za pomocą tych programów - chodzi mi tutaj o legalność zrobionej strony...
Te programy tworzą dosyć specyficzny kod, jeśli się w niego nie ingeruje. W wielu przypadkach można poznać, że to w Dreamveawerze robione, ale nie da się tego udowodnić.
Polecam tworzenie stron nie w wysiwygu, tylko w jakimś edytorze tekstowym. Jak sobie stronkę wyklikasz myszką nie zaglądając do kodu, to się niczego nie nauczysz.
2. Jak zrobić w Dreamweawer (lub gdzie indziej), aby dźwiek startował jak ładuje się strona ?
Dam Ci dobrą radę: nie rób tego w ogóle. jakieś 90% użytkowników po wejściu na stronę, z której słychać muzykę, próbuje tą muzykę wyłączyć, a jak się nie da, to bardzo wielu po prostu zamyka stronę i już na nią więcej nie wraca.
Co do osadzania, to imo najlepszym rozwiązaniem jest osadzenie muzyki we flashu.
3. Chcę umieścić na www z 6 własnych utworów mp3 i zrobić, żeby było można je odtwarzać na www ( ale nie ściągnąć) - jak to nalepiej wykonać ?
Jak ktoś się uprze, to i tak sobie tą muzykę jakoś ściągnie. A co do wykonania: patrz wyżej.
ODPOWIEDZ