Forum umiera!

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Forum umiera!

Post autor: Bartosz Olszewski »

Otwieram te Forum rano i wieczorem przez około tydzień i co widzę?
- Nikt nie odpowiedział na mój post
- Wciąż udzielają się te same osoby

I to mnie najbardziej denerwuje. Te Forum nie ma żadnych użytkowników nowych którzy włączają się w dyskusje. Oni się albo tylko rejestrują i nic nie piszą, albo tylko czytają. Na Forum najczęściej udzielają się Moderatorzy, inside, ex, dreen, seth, - Ci mi przyszli do głowy z pamięci, przepraszam, jeżeli kogoś pominąłem. Wspomne też o tym, że wczoraj lub przedwczoraj napisałem do Dawida wiadomość o pewnej modernizacji Downloadu, w której mogę pomóc. Niestety Dawid nie odpowiedział. Rozumiem, że ktoś nie ma czasem czasu, ale niektóre osoby z redakcji powinny znaleźć czas na odpowiedź w takiej sprawie.

Skrótem można ująć. TE FORUM UMIERA.
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: Forum umiera!

Post autor: Halszczak »

Bo to jest tak - łebków (bez obrazy chodzi mi o tych co chcą tylko zarobić, względnie instalują nagminnie fora bo taka moda :-D ) nie interesuje co jest w środku i jak się co buduje, bo na cholere im to skoro nawet pisać poprawnie nie umieją. Ci, którzy już jakąś kasę zarobili nie mają czasu na pierdoły, bo dalej trzeba kasę zarabiać i pilnować interesu. Czyli zostali tacy narwańcy jak Wy i amatorzy jak ja, a myślisz, że dużo takich nienormalnie normalnych? Drugą stroną medalu jest konkurencja (coś o tym wiem :cry: ). Serwery tanieją, oprogramowanie można ściągnąć za darmo (ja dostałem w pakiecie) i każdy może sobie założyć dowolne forum.
Co dajępod rozwagę.
Seth
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Seth »

Wg. mnie jest to spowdowane tym, ze malo tu ludzi, ktorzy mogli by przyciagnac innych.
Brak tez jakiegos hmm "projektu" - ogolnie czego co by sprawilo, ze uzytkownicy gromadzili by sie wookol niego i pracowali nad tym, wspolnie cos tworzyli.
Jednym slowem cos co by angazowalo osoby. Sprawialo, ze wracali by po to aby pomoc i zobaczyc jak cos sie rozwija.
Bo poza swietnymi newsami i artami ciezko znalezc cos interesujacego, co by przykuwalo uwage - a wiadomo... newsy czyta sie raz dziennie, arty wtedy kiedy chcemy czegos sie dowiedziec lub szukamy infromacji - no a to jak na polskie warunki nie dostatecnzie duzo aby przyciagnac odbiorcow.

Reasumujac przydalo by sie cos co by zaangazowalo zwyklych uzytkowniko i przyciagnelo reszte.

Moze jakies konkursy ? Projekty syngowane przez wi ?

P.S.
Wg. mnie po zamknieciu starego forum na kilka miesiecy, a pozniej po wyczyszczeniu bazy odplynela stad wiele ludzi. Co takze doprowadzilo do obecnej sytuacji.
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Gratuluje pomysła :-D . Sporą grupę odpływających stanowią ci którzy szukają pomocy, a znajdują jedynie dziwne uwagi. Nie od razu Kraków zbudowano i nie każdy urodził się webmasterem. Prośba - odrobina szacunku i uwagi dla tych, którzy chcą sięczegoś dowiedzieć.
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

pomysły są seth... chociażby na konkursy... tylko chodzi o zgranie zespołu - mam takie wrażenie że pomimo tego że redaktorów i moderatorów jest tylu - tak naprawdę nikt się niezna poza forum, może to jest problem?

PS: w czwartek spaliła mi się płyta główna wiec moge mieć problemy z byciem on-line :(
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Forum umiera.. Błeee tam 8 topic z rzędu że na forum nic sie nie dzieje no ehh ;].
Wg. mnie po zamknieciu starego forum na kilka miesiecy, a pozniej po wyczyszczeniu bazy odplynela stad wiele ludzi. Co takze doprowadzilo do obecnej sytuacji
Plus jeszcze doszedł nowy straszny regulamin i kaput totalne...

Projekty. Ok ja mam pomysał liczenie SETI co wy na to ?. Bicie rekrdu w liczbie uzyskanych punktów. Zawsze coś co przyciąga i zmusza do rywalizacji z innymi serwisami ;]
Sporą grupę odpływających stanowią ci którzy szukają pomocy, a znajdują jedynie dziwne uwagi. Nie od razu Kraków zbudowano i nie każdy urodził się webmasterem. Prośba - odrobina szacunku i uwagi dla tych, którzy chcą sięczegoś dowiedzieć.
Ttak tylko jak ósmy raz z rzędu widze durne pytanie na które odpowiedź można znależć na google to aż mie strzela i mam ochote wyciągną grabki z piwnicy http://rtfm.bsdzine.org <- najpier to przeczytać potem zadawać pytania. :]

Nikt sie nie zna. np. na czym. może jakieś konrety co potrzebne i razem coś wymyślimy. Wkońcy forum jest dla userów a nie dla modów ;]
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Komsta »

no to czas na akcję rozkręcanie forum. Popieram jedna z wczesniejszych wypowiedzi, że redaktorzy się nie znają zbyt dobrze. Może czas na jakiś zjazd? albo coś podobnego.
Jedno jest pewne, trzeba pomyślec i znaleźć skuteczne sposoby na promocję. Niech każdy tu wpisuje swój pomysł na to.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dawid Kulbaka »

swoj swego broni;

to forum nie umiera, ale nie ma klimatu... zgadzam sie z Sethem w 100%, ale doprawdy ja sam nie daje rady juz wszytkiego organizowac, za duzo obowiazkow zwiazanych z WI > caly czas rozmowy nt nowych dzialow, kazdy sie cos pyta, trzeba napisac newsa, przeczytac/sprawdzic/zedytowac/dodac artykuł, ktory przyslala firma X, a glupio mi prosic innych z redakcji o pomoc - za malo do roboty maja? :?

przydaloby sie nam kilka nowych osob, z naboru to ludzie chca tylko newsy/arty to co - uwazam i jak napisal Seth - mamy dosc OK, z forum czy taką organizacja projektow, nowych rzeczy jest slabo, przydalby sie takze zastepca red. naczelnego, ktory moglby jakies tam sprawy organizacyjne wziac na siebie,

Co ciekawe - niedlugo rusza magazyn graficzny, ktory bedzie wydawany przez nas - dosc ciekawie sie zapowiada,. wiem ze to malo zwiazane z forum, ale mowie, ze jakas inicjatywa, ot tak sie pociesze hihi :wink:
delfin
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: delfin »

Ja nie uważam, że Wasze forum umiera. Jak wchodzę tutaj około 18 to jestem jako jedyny zalogowany i 50 gości.
Musicie coś wymyśleć, żeby Ci goście się rejestrowali i logowali :-)
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Może trzeba ludziom wytłumaczyć bardziej co daje rejestracja, bo faktycznie jest sporo niezalogowanych gości. Ja dziś jak wróce z maturki coś pokombinuję i przekażę na forum moje pomysły.
A tak a propos Dawid to wystarczy poproscić i ja chętnie pomogę z organizacją itp.
Mam jedank cichą nadzieje, że niedługo wzrośnie nasza popularność, ale nie mogę tego jeszcze głośno powiedzieć :wink:
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

OK, wiem wiem !! :wink:

licznik ludzi na forum to licznik ludzi online w całym serwisie w danej chwili. tak mamy ustawione, bowiem jest 1 system logowania (forum polaczone z serwisem), przy nastepnej wersji pewnie to sie zmieni, ale teraz tak jest. to nie jest tak, ze na forum siedzi 50 osob z czego 5 zalogowanych. hihi :wink:

co do pomocy - dzieki, z pewnoscia pogadamy :lol:
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Angielskiego nie znam (bo za moich czasów ruskiego uczyli), specjalnie wykształcony nie jestem, ale czasu mam jak ... dużo :-D i zgłaszam akces. Jeżeli coś dla mnie znajdziecie (może być nawet sprzątanie) to z miłą chęcią pomogę. Może się czegoś przy okazji nauczę?
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

to bardzo mile z Twojej strony - odezwę sie. Dziekuje.

:oops: :lol:
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Jak wszycy to wszycy ja też. Ale oszczegam tylko weekendy. Bo dni powszednie szkoła :evil:

To co z tym SETI (mogą być też inne proejkty rozproszne licznie białek etc). Świetna zabawa, rywalizacja plus daje świadomość że do czegoś sie przyczyniamy :]
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

co ty z ta szkolą?! Ja też szkołę mam, a czas znajduje zawsze na wszystko. Wystarczy się tylko zorganizować dobrze i już. Dziś nawet miałem maturę ;), trudna jakaś była, a jedno z pytań na wosie brzmiało tak :Internet to najgorszy wynalazek XX wieku" podaj argumenty za i przeciw. Fajne co?
Zablokowany