skrypt liczacy downloads

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
kunicki

skrypt liczacy downloads

Post autor: kunicki »

jak w temacie poszukuje takiego cosia ktory wyswietlal by mi obok linku do pliku ilosc jaka byl ogladany i pobierany-chodzoi o grafike
wiem ze to banal
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: skrypt liczacy downloads

Post autor: misz »

chcesz sugestie jak to zrobic czy gotowe rozwiazanie? jesli gotowca to powiedz jakimi technologiami dysponujesz.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Prawdopodobnie chodzi o JavaScript, bo jeśli miałby na myśli PHP, to napisałby w innym dziale.
Szczerze mówiąc ja też jestem ciekaw, czy jest taki skrypt, np. żeby zliczał ilość kliknięcia w link - w dziale z plikami.
Czy jest to możliwe bez PHP i MySQL?
insane
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: insane »

z tego co wiem raczej nie
js jest srodowiskiem typowo client side ... wiec w zaden sposob nie daloby sie dodawac licznika po stronie serwera ... no chyba ze zwiekszanie licznika w ciastkach ale tylko na jednym kompie (userze)

KaRoL .... mysql jest nie potrzebny
tylko obiazasz procka ....
wystarczy pehapem otworzyc plik i z kazdym klikiem przeczytac go zwiekszyc licznik i zapisac no i zamknac ...
zyskujesz na zasobach systemu i zdecydowanie krotszy jest kod programu
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Sam nie korzystam z PHP, bo moim zdaniem jest to kod znacznie trudniejszy i bardziej zagmatwany niż html i java.
Dopóki nie zrobią jakiegoś programu w stylu FrontPage do PHP, dopóty nie będę korzystał z PHP.
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

KaRoL pisze:Prawdopodobnie chodzi o JavaScript, bo jeśli miałby na myśli PHP, to napisałby w innym dziale.
Szczerze mówiąc ja też jestem ciekaw, czy jest taki skrypt, np. żeby zliczał ilość kliknięcia w link - w dziale z plikami.
Czy jest to możliwe bez PHP i MySQL?
nie da się tego zrobić bez języka server-side.
insane pisze:KaRoL .... mysql jest nie potrzebny
tylko obiazasz procka ....
wystarczy pehapem otworzyc plik i z kazdym klikiem przeczytac go zwiekszyc licznik i zapisac no i zamknac ...
zyskujesz na zasobach systemu i zdecydowanie krotszy jest kod programu
Według różnych testów MySQL jest szybszy niż pliki tekstowe na serwie. Więc ja polecam też MySQL'a do tego.
ODPOWIEDZ