jak w temacie poszukuje takiego cosia ktory wyswietlal by mi obok linku do pliku ilosc jaka byl ogladany i pobierany-chodzoi o grafike
wiem ze to banal
skrypt liczacy downloads
Re: skrypt liczacy downloads
chcesz sugestie jak to zrobic czy gotowe rozwiazanie? jesli gotowca to powiedz jakimi technologiami dysponujesz.
Prawdopodobnie chodzi o JavaScript, bo jeśli miałby na myśli PHP, to napisałby w innym dziale.
Szczerze mówiąc ja też jestem ciekaw, czy jest taki skrypt, np. żeby zliczał ilość kliknięcia w link - w dziale z plikami.
Czy jest to możliwe bez PHP i MySQL?
Szczerze mówiąc ja też jestem ciekaw, czy jest taki skrypt, np. żeby zliczał ilość kliknięcia w link - w dziale z plikami.
z tego co wiem raczej nie
js jest srodowiskiem typowo client side ... wiec w zaden sposob nie daloby sie dodawac licznika po stronie serwera ... no chyba ze zwiekszanie licznika w ciastkach ale tylko na jednym kompie (userze)
KaRoL .... mysql jest nie potrzebny
tylko obiazasz procka ....
wystarczy pehapem otworzyc plik i z kazdym klikiem przeczytac go zwiekszyc licznik i zapisac no i zamknac ...
zyskujesz na zasobach systemu i zdecydowanie krotszy jest kod programu
js jest srodowiskiem typowo client side ... wiec w zaden sposob nie daloby sie dodawac licznika po stronie serwera ... no chyba ze zwiekszanie licznika w ciastkach ale tylko na jednym kompie (userze)
KaRoL .... mysql jest nie potrzebny
wystarczy pehapem otworzyc plik i z kazdym klikiem przeczytac go zwiekszyc licznik i zapisac no i zamknac ...
Sam nie korzystam z PHP, bo moim zdaniem jest to kod znacznie trudniejszy i bardziej zagmatwany niż html i java.
Dopóki nie zrobią jakiegoś programu w stylu FrontPage do PHP, dopóty nie będę korzystał z PHP.
Dopóki nie zrobią jakiegoś programu w stylu FrontPage do PHP, dopóty nie będę korzystał z PHP.
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
nie da się tego zrobić bez języka server-side.KaRoL pisze:Prawdopodobnie chodzi o JavaScript, bo jeśli miałby na myśli PHP, to napisałby w innym dziale.
Według różnych testów MySQL jest szybszy niż pliki tekstowe na serwie. Więc ja polecam też MySQL'a do tego.insane pisze:KaRoL .... mysql jest nie potrzebny