[Flash CS3] Działające połączenie, jedynie w projekcie...

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
sirgorn

[Flash CS3] Działające połączenie, jedynie w projekcie...

Post autor: sirgorn »

Witam ;)
Flashem ogólnie zajmuję się już jakiś czas, ale od paru dni próbuję zrobić dla brata stronkę i galerię (dla firmy)... dla siebie robiłem stronki, które nie wymagały mysql, bo potrafiłem wszystko sam zmienić w projekcie i szybko wrzucić to na serwer.

(narazie jest to wiejskie rozwiązanie...)
Mój problem polega na tym, że mam pusty obiekt "loadGallery" i do tego mam AS, który ma za zadanie wczytać zdjęcie z np. imageshack, który jest zapisany w zmiennej "link":

Kod: Zaznacz cały

loaderGallery.loadMovie(link);
Aaa, zapomniałem dodać, że link jest pobierany do pola tekstowego, któremu przypisałem zmienną "link".
Gdy sprawdzam projekt (ctrl+enter) wszystko działa.
W polu tekstowym pokazuje się link, a gdy dojdzie do klatki gdzie ma wczytać zdjęcie pięknie wczytuje.

Problem zaczyna się, gdy po publikowaniu wrzuce wszystko na serwer (ten sam, gdzie jest plik php tworzący strukturę xml), do loadGallery, ani do pola tekstowego nic się nie wczytuje z tego pliczku php.

Co się dzieje i co może być nie tak (może gdzieś - tam gdzie wczytuje php'ka), należy gdzieś dopisać identyfikator? (probówałem global,parent,root,level - nie to nie dawało)

PS: a tutaj AS, który wczytuje link do pola tekstowego:

Kod: Zaznacz cały

galleryXML=new XML(); // Utworzenie obiektu klasy XML o nazwie xmlDoc
galleryXML.ignoreWhite=true; // Ignorowanie zbędnych białych znaków
galleryXML.onLoad = loadXML; // Przypisanie funkcji
galleryXML.load("http://www.basinsky.boo.pl/FlashMyAdm/news.php");

function loadXML(loaded) {
    if (loaded) {
                    /*START ŁADOWANIA DO WSZYTKICH BLOKÓW TEKSTOWYCH WARTOŚCI Z PLIKU XML*/
        _root.newsy = this.firstChild.childNodes[2].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
        topic_adm.text = _root.newsy;   
                    /*ZAKOŃCZENIE ŁADOWANIA*/      

} else {
        content = "Błąd ładowania, proszę ponownie załadować stronę.";
    }
}
Ps2 a może to wina serwer'a? Sprawdzam wszystko na boo.pl
Ps3 gdy ktoś będzie zainteresowany pomocą, mogę stworzyć prosty projekt przedstawiający problem.
ODPOWIEDZ