Początkujący we flesh'u proste pytania

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
mr240760

Początkujący we flesh'u proste pytania

Post autor: mr240760 »

witam
Stworzyłem dokument tak jak umiałem
1.Chciałbym zobaczyć ten dokument w całości- podgląd (teraz robię Ctrl+enter) czy można inaczej
2.Obiekt "sierść rozbłyski" robię poza obiektem - warstwą pies i nie bardzo wiem gdzie - w którym miejscu dodaję poszczególne klatki giazdek (png bez tła). Chciałbym widzieć gdzie dodaję poszczególne klatki gwiazdek - chciałbym np dodać gwiazdki po krawędzi obrazka psa i na czerwonej kokardce
3. Chciałbym dokument docelowo zapisać jako flash bez tła (tak jak png bez tła)Jak to zrobić
https://rapidshare.com/#!download|510l3 ... la|142|R~0
z góry dzięki
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Początkujący we flesh'u proste pytania

Post autor: Marek_bf »

mr240760 pisze:witam
Witam
mr240760 pisze:Stworzyłem dokument tak jak umiałem
To już coś, niektórym się nie udaje.
mr240760 pisze:1.Chciałbym zobaczyć ten dokument w całości- podgląd (teraz robię Ctrl+enter) czy można inaczej
Można jeszcze zobaczyć go w części, jeśli pomniejszysz okienko podglądu.
mr240760 pisze:2.Obiekt "sierść rozbłyski" robię poza obiektem - warstwą pies i nie bardzo wiem gdzie
Ja też nie wiem, sugeruję patrzeć na ekran to znacznie ułatwia orientację.
mr240760 pisze:w którym miejscu dodaję poszczególne klatki giazdek (png bez tła)
Cholera wie, podaj adres gdzie mieszkasz to kogoś się do Ciebie wyśle żeby zobaczył.
mr240760 pisze:Chciałbym widzieć gdzie dodaję poszczególne klatki gwiazdek
Hmm... Jesli chciałbyś widzieć a nie widzisz to pewnie są problemy ze wzrokiem, nie to forum.
mr240760 pisze:chciałbym np dodać gwiazdki po krawędzi obrazka psa i na czerwonej kokardce
Śmiało, dodawaj. Uważaj tylko na pieska żeby nie capnął.
mr240760 pisze:3. Chciałbym dokument docelowo zapisać jako flash bez tła (tak jak png bez tła)Jak to zrobić
Jedno pytanie w miare zrozumiałe.
W opcjach publikacji, w zakładce HTML, kombinuj z opcją Window Mode.

P.S. Mój umysł nie pojmuję tak opisanych sytuacji.
ODPOWIEDZ