strona z bazą na płycie DVD

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Cozar

strona z bazą na płycie DVD

Post autor: Cozar »

Mam prośbę o pomoc. Jak można stronę internetową wykorzystującą bazę danych przerzucić w łatwy sposób na płytę DVD? Wkładając płytę do napędu chciałbym obejrzeć całą stronę ale bez instalacji jakiegokolwiek oprogramowania na komputerze. Nie wiem czy jasno to opisałem?
trak

Re: strona z bazą na płycie DVD

Post autor: trak »

Może to być trudne a nawet niemożliwe. Ale możesz poszukać serwera www standalone, który da się uruchomić bez instalacji. Do tego musisz tak samo uruchomić serwer mysql. Oczywiście musisz to zrobić na innych portach niż standardowo, żeby nie było konfliktów. Jeśli uruchomisz jedno i drugie możesz próbować uruchomić stronę.
Cozar

Post autor: Cozar »

Dzięki. Znalazłem coś takiego "MicroApache-2.0.63-PHP-4.4.9-GD2.zip" , co o tym myślisz ?
darek_w
Nowy
Nowy

Post autor: darek_w »

Przepraszam za odkopanie wątku, ale niedawno miałem podobny problem. W rozwiązaniu pomógł program SEVER2GO http://www.server2go-web.de/
Darmowy program, bardzo funkcjonalny.
W obecnej darmowej wersji nie obsługuję MacOS.
Pozdrawiam
Darek
ODPOWIEDZ