[www] programistyka.com.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
hornor

[www] programistyka.com.pl

Post autor: hornor »

Witam.
Jakiś czas temu zrobiłem swoją stronę z darmowymi kursami programistycznymi mojego autorstwa http://www.programistyka.com.pl. Stronę rozwijam. Jest napisana w HTML'u i CSS bez żadnego CMS'a [użyłem własnego szablonu-żadne gotowce]. Chciałbym zapoznać się z Waszymi opiniami.
dariusz_iz
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [www] programistyka.com.pl

Post autor: dariusz_iz »

Ja jestem estetą i mnie razi ta surowość strony. Nie chodzi o wodotryski, ale zastosowałbym przyjemniejsze graficznie ikony [troszkę koloru i mniejsze] oraz inną czcionkę na całości strony. Reszta jak najbardziej na wielki +.
Przy okazji szukam wideokursu Python i Django.

pozdrawiam
Darek
dragon315

Post autor: dragon315 »

Menu boczne nie pasuje jak dla mnie do reszty. Ogólnie strona mi się podoba. Właśnie zaczynam na niej kurs Pascala ;)
Verex13

Post autor: Verex13 »

Jak to zobaczyłem, nasunęła mi się na myśl praca w paintcie z ostatnich zajęć informatyki. Nie podoba mi się. Nic nie jest ze sobą zgrane.

Echh.. i jeszcze ta niska jakość bannera u góry...

Boli mnie głowa, i patrząc na tą stronę, boli mnie jeszcze bardziej.

Sorry za ostre słowa, ale zrozum, że w 20 minut we Photoshopie da się zrobić lepszy, ładniejszy layout, a pocięcie go jest równie proste.

Pozdrawiam.
LivingHatred
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: LivingHatred »

Ja bym tego surowością nie nazwał, tylko hmmm... sterylnym bałaganem.
Strona niestety odstręcza.

Poza tym nie ma sensu robic kursów 5'ciu języków "po łebkach", tylko na poważnie zabrac się za jeden.

Logo to chyba tylko jako ciekawostka, bo to właściwie żaden język programowania.

Jeśli szukasz natchnienia, to polecam LUA (www.lua.org) - jak na razie nie powstała żadna sensowna strona w języku polskim, a sam język jest prosty, lekki i naprawdę niesamowity :)
ODPOWIEDZ